*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Ispanaklı yaprak sarma hemen hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle diyet yapanların vazgeçilmezlerinden biridir. Bu yazıda size ıspanaklı yaprak sarma tarifini ve püf noktalarını anlatacağım.
Ispanaklı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler:
- 20-25 adet taze asma yaprağı (isteğe bağlı olarak konserve yapraklar da kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
1. Pirinci yıkayın ve tuzlu suda birkaç dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
2. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Bir tavada zeytinyağı kızdırın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
4. Kavrulan soğanlara salçaları ekleyin ve biraz karıştırın. Daha sonra pirinci de ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun.
5. Pirincin üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuz, pul biber ve nane ekleyin. İyice karıştırın ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
6. Ispanak yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suya atın ve yaprakları süzün.
7. Haşlanmış yaprakların saplarını kesin ve iç malzemeden bir kaşık kadar koyun. Kenarlardan içe katlayın ve son olarak rulo yapın.
8. Sarma rulolarını tencereye yerleştirin. Üzerine sıcak su ekleyin.
9. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
Püf Noktaları:
1. Pirinçleri çok fazla yıkamayın. Bu, pirincin yapısının bozulmasına neden olabilir.
2. Yaprakları haşlarken çok fazla haşlamayın. Aksi halde yapraklar kolayca yırtılabilir.
3. Sarma yaparken iç malzemeyi çok fazla sıkmayın. Aksi takdirde sarma ruloları patlayabilir.
4. Sarma rulolarını tencereye yerleştirirken araya birkaç patates dilimi koyarsanız, sarmanın altına yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Yaprak sarmasının iç malzemesini değiştirebilir miyiz?
Evet, iç malzemesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Örneğin, kıymalı, tavuklu veya sebzeli yapabilirsiniz.
2. Sarma yaparken yapraklar yırtılırsa ne yapabilirim?
Yapraklar çok fazla haşlanmazsa ve iç malzeme fazla sıkılmazsa yırtılma ihtimali düşüktür. Ancak yine de yapraklar yırtılırsa, yaprakları birleştirerek sarma yapabilirsiniz.
3. Sarma nasıl servis edilir?
Sarma, genellikle yanında yoğurt ve limon ile servis edilir.
4. Sarmanın içindeki pirinçleri önceden haşlamamız gerekiyor mu?
Hayır, iç malzemesindeki pirinçler tencerede pişeceği için önceden haşlamaya gerek yoktur.
5. Sarma kaç gün saklanır?
Sarma, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Ancak lezzetinin bozulmaması için mümkünse aynı gün tüketilmesi önerilir."
Ispanaklı yaprak sarma hemen hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle diyet yapanların vazgeçilmezlerinden biridir. Bu yazıda size ıspanaklı yaprak sarma tarifini ve püf noktalarını anlatacağım.
Ispanaklı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler:
- 20-25 adet taze asma yaprağı (isteğe bağlı olarak konserve yapraklar da kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
1. Pirinci yıkayın ve tuzlu suda birkaç dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
2. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Bir tavada zeytinyağı kızdırın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
4. Kavrulan soğanlara salçaları ekleyin ve biraz karıştırın. Daha sonra pirinci de ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun.
5. Pirincin üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuz, pul biber ve nane ekleyin. İyice karıştırın ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
6. Ispanak yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suya atın ve yaprakları süzün.
7. Haşlanmış yaprakların saplarını kesin ve iç malzemeden bir kaşık kadar koyun. Kenarlardan içe katlayın ve son olarak rulo yapın.
8. Sarma rulolarını tencereye yerleştirin. Üzerine sıcak su ekleyin.
9. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
Püf Noktaları:
1. Pirinçleri çok fazla yıkamayın. Bu, pirincin yapısının bozulmasına neden olabilir.
2. Yaprakları haşlarken çok fazla haşlamayın. Aksi halde yapraklar kolayca yırtılabilir.
3. Sarma yaparken iç malzemeyi çok fazla sıkmayın. Aksi takdirde sarma ruloları patlayabilir.
4. Sarma rulolarını tencereye yerleştirirken araya birkaç patates dilimi koyarsanız, sarmanın altına yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Yaprak sarmasının iç malzemesini değiştirebilir miyiz?
Evet, iç malzemesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Örneğin, kıymalı, tavuklu veya sebzeli yapabilirsiniz.
2. Sarma yaparken yapraklar yırtılırsa ne yapabilirim?
Yapraklar çok fazla haşlanmazsa ve iç malzeme fazla sıkılmazsa yırtılma ihtimali düşüktür. Ancak yine de yapraklar yırtılırsa, yaprakları birleştirerek sarma yapabilirsiniz.
3. Sarma nasıl servis edilir?
Sarma, genellikle yanında yoğurt ve limon ile servis edilir.
4. Sarmanın içindeki pirinçleri önceden haşlamamız gerekiyor mu?
Hayır, iç malzemesindeki pirinçler tencerede pişeceği için önceden haşlamaya gerek yoktur.
5. Sarma kaç gün saklanır?
Sarma, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Ancak lezzetinin bozulmaması için mümkünse aynı gün tüketilmesi önerilir."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle