*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Çay zamanı için kuru pasta tarifleri, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarifler, genellikle kabuklu veya kabuklu olmayan fındık, fıstık, ceviz ya da badem gibi farklı kuruyemişlerin kullanıldığı pasta tarifleri olabilir. Çayın yanında tadıyla ve sunumuyla misafirlerinizi etkileyecek birkaç tarifler vermek istedik.
1. Cevizli Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağlı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
1. Çırpma kabında, tereyağını ve pudra şekerini birleştirin ve hafifçe çırpın.
2. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
3. Unu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
4. Cevizleri ekleyin ve karıştırın.
5. Hamuru buzdolabında 30 dakika boyunca soğutun.
6. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hamuru küçük toplar halinde yerleştirin.
7. Fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
2. Bademli Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı dövülmüş badem
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1. Tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabında birleştirin ve hafifçe çırpın.
2. Unu, dövülmüş bademi, vanilini ve tuzu ekleyin. Hamuru iyice karıştırın.
3. Hamuru dolaba yerleştirin ve 30 dakika boyunca soğutun.
4. 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Fındıklı Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
1. Tereyağı, pudra şekeri ve toz şekeri bir kaba koyun. Hafifçe karıştırın.
2. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
3. Un, tuz ve dövülmüş fındığı ekleyin. Hamuru iyice karıştırın.
4. Bu hamuru dolaba yerleştirin ve 30 dakika boyunca soğutun.
5. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Türk mutfağındaki kuru pasta tarifleri arasında önemli yer tutan bu kurabiye tarifleri, pratik olması ile de öne çıkıyor. Yapımı oldukça kolay olan bu pasta tarifleri; ceviz, badem ya da fındık gibi farklı kuruyemişlerin kullanımı ile her damak zevkine uyum sağlamaktadır. Çayınızın yanına hazırlayabileceğiniz bu pratik kuru pasta tarifleri, davetlilerinizin beğenisini alacaktır. Afiyet olsun!
Çay zamanı için kuru pasta tarifleri, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarifler, genellikle kabuklu veya kabuklu olmayan fındık, fıstık, ceviz ya da badem gibi farklı kuruyemişlerin kullanıldığı pasta tarifleri olabilir. Çayın yanında tadıyla ve sunumuyla misafirlerinizi etkileyecek birkaç tarifler vermek istedik.
1. Cevizli Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağlı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
1. Çırpma kabında, tereyağını ve pudra şekerini birleştirin ve hafifçe çırpın.
2. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
3. Unu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
4. Cevizleri ekleyin ve karıştırın.
5. Hamuru buzdolabında 30 dakika boyunca soğutun.
6. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hamuru küçük toplar halinde yerleştirin.
7. Fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
2. Bademli Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı dövülmüş badem
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1. Tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabında birleştirin ve hafifçe çırpın.
2. Unu, dövülmüş bademi, vanilini ve tuzu ekleyin. Hamuru iyice karıştırın.
3. Hamuru dolaba yerleştirin ve 30 dakika boyunca soğutun.
4. 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Fındıklı Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
1. Tereyağı, pudra şekeri ve toz şekeri bir kaba koyun. Hafifçe karıştırın.
2. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
3. Un, tuz ve dövülmüş fındığı ekleyin. Hamuru iyice karıştırın.
4. Bu hamuru dolaba yerleştirin ve 30 dakika boyunca soğutun.
5. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Türk mutfağındaki kuru pasta tarifleri arasında önemli yer tutan bu kurabiye tarifleri, pratik olması ile de öne çıkıyor. Yapımı oldukça kolay olan bu pasta tarifleri; ceviz, badem ya da fındık gibi farklı kuruyemişlerin kullanımı ile her damak zevkine uyum sağlamaktadır. Çayınızın yanına hazırlayabileceğiniz bu pratik kuru pasta tarifleri, davetlilerinizin beğenisini alacaktır. Afiyet olsun!
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle