*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Çay Türkiye’de oldukça sık tüketilen bir içecektir. Herkesin hayatında birçok defa çay demlemek zorunda kaldığı olmuştur. Fakat çayın bir sanat olduğu yapılan tekniklere göre değişir. İşte size eşsiz çay demleme teknikleri:
1. Tavşan Kanı Çay:
- İnce yapraklı yaprak çayını kaynar suya ekleyin.
- Çayın altını kapattıktan sonra 3-4 dakika demlenmesini bekleyin.
- Çayın rengi kırmızıya döndükten sonra süzgeçle süzün.
- Demliğin içerisinde çaydan bir tutam alarak, çaydanlığın üst kenarına tutun, tutulan kısımın üstüne bit düşene kadar çayı dökün.
- Bu tarifte çayın o kısmına tavşan kanı denir.
2. Rize Çayının Demlenmesi:
- Demlikte yaklaşık 2 yemek kaşığı çay yer almalı
- Çayın üzerine kaynar suyu dökün ve yaklaşık 1 dakika bekleyin.
- Çayın demliğini alt üst ederek çayın iyice karışmasını sağlayın.
- Birkaç kez daha aynı işlem yaparak çayın rengi ve aroması yeterince sağlanana kadar demlemeye devam edin.
3. Poşet Çay Demleme:
- Fincana bir poşet atın ve üzerine kaynar suyu dökün.
- En az 1-2 dakika demlemeye bırakın.
- Demleme süresi bittikten sonra poşeti çıkartın ve tadını kontrol edin.
- Şeker miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
4. İddialı Demleme:
- 4-5 çay kaşığı ince yapraklı çayı kaynar suda demleyin.
- Demleme kısmı bittiği zaman ocaktan almayın, yani kaynatmadan demleyin.
- Tava boyutuna uygun bir tencereye 1-2 su bardağı su koyun ve ocağın altını açın ve ovayı ateşin üzerine yerleştirin.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve demliği ocağın üzerine yerleştirebileceğiniz kadar küçük bir ocak tavası ile destekleyin. Fildişi karıncalarda olduğu gibi çay yapraklarının nefis kokusu bütün evi sarmalayacaktır.
5. Kehribar Demleme:
- 2-3 yemek kaşığı çayı bir tülbent yardımıyla sarın ve bağlayın.
- Demliği 1/4 oranında doldurun ve önceden kaynatılmış suyu üzerine dökün.
- Demleme işleminden sonra önceden kaynatılmış suyu tülbente dökün.
- Tülbentte kalan noktaları rendeleyin.
Sonuç olarak, çayın demlenmesi bir sanattır ve herkesin farklı bir tarzı vardır. Bu tariflerin hiçbiri tamamen doğru ya da yanlış değildir, ancak her biri farklı bir tat sağlayacaktır. İster geleneksel yöntemlerle çay yapın, ister deneme-yanılma yoluyla yeni bir tarif yaratın, önemli olan çayı sevmek ve tadını en iyi şekilde çıkarmaktır.
Çay Türkiye’de oldukça sık tüketilen bir içecektir. Herkesin hayatında birçok defa çay demlemek zorunda kaldığı olmuştur. Fakat çayın bir sanat olduğu yapılan tekniklere göre değişir. İşte size eşsiz çay demleme teknikleri:
1. Tavşan Kanı Çay:
- İnce yapraklı yaprak çayını kaynar suya ekleyin.
- Çayın altını kapattıktan sonra 3-4 dakika demlenmesini bekleyin.
- Çayın rengi kırmızıya döndükten sonra süzgeçle süzün.
- Demliğin içerisinde çaydan bir tutam alarak, çaydanlığın üst kenarına tutun, tutulan kısımın üstüne bit düşene kadar çayı dökün.
- Bu tarifte çayın o kısmına tavşan kanı denir.
2. Rize Çayının Demlenmesi:
- Demlikte yaklaşık 2 yemek kaşığı çay yer almalı
- Çayın üzerine kaynar suyu dökün ve yaklaşık 1 dakika bekleyin.
- Çayın demliğini alt üst ederek çayın iyice karışmasını sağlayın.
- Birkaç kez daha aynı işlem yaparak çayın rengi ve aroması yeterince sağlanana kadar demlemeye devam edin.
3. Poşet Çay Demleme:
- Fincana bir poşet atın ve üzerine kaynar suyu dökün.
- En az 1-2 dakika demlemeye bırakın.
- Demleme süresi bittikten sonra poşeti çıkartın ve tadını kontrol edin.
- Şeker miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
4. İddialı Demleme:
- 4-5 çay kaşığı ince yapraklı çayı kaynar suda demleyin.
- Demleme kısmı bittiği zaman ocaktan almayın, yani kaynatmadan demleyin.
- Tava boyutuna uygun bir tencereye 1-2 su bardağı su koyun ve ocağın altını açın ve ovayı ateşin üzerine yerleştirin.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve demliği ocağın üzerine yerleştirebileceğiniz kadar küçük bir ocak tavası ile destekleyin. Fildişi karıncalarda olduğu gibi çay yapraklarının nefis kokusu bütün evi sarmalayacaktır.
5. Kehribar Demleme:
- 2-3 yemek kaşığı çayı bir tülbent yardımıyla sarın ve bağlayın.
- Demliği 1/4 oranında doldurun ve önceden kaynatılmış suyu üzerine dökün.
- Demleme işleminden sonra önceden kaynatılmış suyu tülbente dökün.
- Tülbentte kalan noktaları rendeleyin.
Sonuç olarak, çayın demlenmesi bir sanattır ve herkesin farklı bir tarzı vardır. Bu tariflerin hiçbiri tamamen doğru ya da yanlış değildir, ancak her biri farklı bir tat sağlayacaktır. İster geleneksel yöntemlerle çay yapın, ister deneme-yanılma yoluyla yeni bir tarif yaratın, önemli olan çayı sevmek ve tadını en iyi şekilde çıkarmaktır.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle