*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Yılbaşı sofralarında şerbetler özellikle de doğal malzemelerle hazırlanan kokulu şerbetler, her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Kokusuyla misafirlerin iştahını kabartan, hafif ve lezzetli olan şerbetler, sofranıza renk katar. Ancak şunu unutmayalım ki, hazırlarken doğal malzemeler kullanmak çok önemlidir.
Yılbaşında masanızda bulundurabileceğiniz birkaç kokulu şerbet tarifine yer verelim:
1. Elma ve Tarçın Şerbeti: Yarım kilo elmayı soyup küçük parçalara ayırın ve su ile kaynatın. Ardından çubuk tarçın, limon suyu, toz şeker ve zencefil ekleyin, karıştırın ve 10-15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra süzün ve soğutun. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Misafirlerinizin damak zevkine göre dilimlenmiş elma parçaları veya tarçın çubuklarıyla süsleyebilirsiniz.
2. Baharatlı Elma Şerbeti: Bu şerbet yapmak oldukça kolay. 4-5 elmayı soyup su ile kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın, 1 adet anason tohumu, 2-3 adet karanfil, 1 adet kırmızı biber, limon suyu ve toz şeker ekleyin ve karıştırın. 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine buz atıp, taze nane veya nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
3. Nektarin Şerbeti: Nektarinleri soyup ufak ufak doğrayın ve suyla kaynatın. İçine limon suyu, tane tarçın, vanilya özütü, hafif kekik ve toz şeker ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Buzluğa atıp soğuk servis yapabilirsiniz. Üzerine taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
4. Çilekli Limon Şerbeti: Çilekleri yıkayıp saplarını kopartın ve su ile kaynatın. İçine limon suyu ve birkaç dilim limon ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Üzerine taze nane yaprakları veya çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
5. Karpuz Şerbeti: Karpuz dilimlerini doğrayıp su ile kaynatın. İçine limon suyu, zencefil, çubuk tarçın ve toz şeker ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Üzerine taze kekik veya karpuz dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Tüm bu şerbetleri hazırlarken, mutlaka doğal malzemeler kullanmaya özen gösterin. Kendi damak zevkinize göre daha farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Ancak her zaman doğal malzemeler kullanarak lezzetli ve sağlıklı şerbetler hazırlayın. Yılbaşında kokulu şerbetlerle sofranıza ayrı bir renk katabilir, misafirlerinize değişik bir tatle güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.
Yılbaşı sofralarında şerbetler özellikle de doğal malzemelerle hazırlanan kokulu şerbetler, her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Kokusuyla misafirlerin iştahını kabartan, hafif ve lezzetli olan şerbetler, sofranıza renk katar. Ancak şunu unutmayalım ki, hazırlarken doğal malzemeler kullanmak çok önemlidir.
Yılbaşında masanızda bulundurabileceğiniz birkaç kokulu şerbet tarifine yer verelim:
1. Elma ve Tarçın Şerbeti: Yarım kilo elmayı soyup küçük parçalara ayırın ve su ile kaynatın. Ardından çubuk tarçın, limon suyu, toz şeker ve zencefil ekleyin, karıştırın ve 10-15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra süzün ve soğutun. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Misafirlerinizin damak zevkine göre dilimlenmiş elma parçaları veya tarçın çubuklarıyla süsleyebilirsiniz.
2. Baharatlı Elma Şerbeti: Bu şerbet yapmak oldukça kolay. 4-5 elmayı soyup su ile kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın, 1 adet anason tohumu, 2-3 adet karanfil, 1 adet kırmızı biber, limon suyu ve toz şeker ekleyin ve karıştırın. 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine buz atıp, taze nane veya nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
3. Nektarin Şerbeti: Nektarinleri soyup ufak ufak doğrayın ve suyla kaynatın. İçine limon suyu, tane tarçın, vanilya özütü, hafif kekik ve toz şeker ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Buzluğa atıp soğuk servis yapabilirsiniz. Üzerine taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
4. Çilekli Limon Şerbeti: Çilekleri yıkayıp saplarını kopartın ve su ile kaynatın. İçine limon suyu ve birkaç dilim limon ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Üzerine taze nane yaprakları veya çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
5. Karpuz Şerbeti: Karpuz dilimlerini doğrayıp su ile kaynatın. İçine limon suyu, zencefil, çubuk tarçın ve toz şeker ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün. Soğumaya bırakın. Servis yaparken buzluğa atıp soğutun. Üzerine taze kekik veya karpuz dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Tüm bu şerbetleri hazırlarken, mutlaka doğal malzemeler kullanmaya özen gösterin. Kendi damak zevkinize göre daha farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Ancak her zaman doğal malzemeler kullanarak lezzetli ve sağlıklı şerbetler hazırlayın. Yılbaşında kokulu şerbetlerle sofranıza ayrı bir renk katabilir, misafirlerinize değişik bir tatle güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle