• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Fırında Sebzeli Çin Pilavı Tarifi

Adı : Fırında Sebzeli Çin Pilavı Tarifi

Çin mutfağı, dünya mutfakları içinde en özgün ve zengin mutfaklardan biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerin yapıldığı bu mutfağın en sevilen yemekleri arasında sebzeli Çin Pilavı da yer alıyor. Sebzelerin nazik oluşuna, pilavın doyuruculuğuna eklenen baharatların verdiği tatlılık ile ortaya çıkan bu yemek, oldukça besleyici ve kolay bir seçenek. İşte, fırında sebzeli Çin pilavı tarifi:

Malzemeler:

- 2 su bardağı beyaz pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç bezelye
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ

Yapılışı:

1. Pirinci yıkayıp bir süzgeçte süzün. Bir tencerede 2 bardak et suyu ve 1 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suya pirinci ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından, ocağı kapatın ve demlenmeye bırakın.

2. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

3. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Havuçları ince dilimler halinde kesin. Kırmızı ve sarı biberleri küp küp kesin.

4. Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Hafif kavrulunca havuçları ekleyin. Havuçlar hafif yumuşadığında biberleri ve bezelyeleri ekleyin. Tavayı ocaktan alın.

5. Fırın kabını yağlayın. Demlenen pirinci, kekik, kişniş, tuz ve karabiberle birleştirin. Sebzeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

6. İyice karıştırılmış olan karışımı, fırın kabına dökün ve üzerini hafifçe düzeltin. Kabın üzerini aliminyum folyo ile kaplayın.

7. Yaklaşık 35-40 dakika pişirin veya pirinçleriniz yumuşayana kadar. Sonrasında yer sıcağına bırakın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Dilerseniz üzerine yeşil soğan ya da maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sebzeli Çin Pilavı hangi sebzelerle yapılabilir?
> Sebzeli Çin Pilavı birçok sebzeden yapılabilir. Havuç, biber, bezelye, soğan, sarımsak, çiğ sebzeler, brokoli veya mantar gibi birçok sebzeyi kullanabilirsiniz.

2. Pirinç için hangi sıvılar kullanılabilir?
> Su, et suyu ve tavuk suyu pirinç pişirmek için kullanılabilir.

3. Sebzelerin fırın süresi nedir?
> Sebzelerin fırın süresi, büyüklüklerine ve yarım pişmiş olup olmadıklarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 35-40 dakika kadar pişirilir.

4. Sebzeli Çin Pilavı nasıl saklanabilir?
> Sebzeli Çin Pilavı, buzdolabında kapaklı bir kaba konarak 2-3 gün saklanabilir. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurucuda saklayabilirsiniz.

5. Sebzeli Çin Pilavı hangi yemeklerle servis edilebilir?
> Sebzeli Çin Pilavı, etli yemekler veya tavuk yemekleri ile servis edilebilir. Ayrıca baharatlı kırmızı sos, soya sosu veya acı soslar gibi soslarla da tatlandırılabilir."

Fırında Sebzeli Çin Pilavı Tarifi

Adı : Fırında Sebzeli Çin Pilavı Tarifi

Çin mutfağı, dünya mutfakları içinde en özgün ve zengin mutfaklardan biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerin yapıldığı bu mutfağın en sevilen yemekleri arasında sebzeli Çin Pilavı da yer alıyor. Sebzelerin nazik oluşuna, pilavın doyuruculuğuna eklenen baharatların verdiği tatlılık ile ortaya çıkan bu yemek, oldukça besleyici ve kolay bir seçenek. İşte, fırında sebzeli Çin pilavı tarifi:

Malzemeler:

- 2 su bardağı beyaz pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç bezelye
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ

Yapılışı:

1. Pirinci yıkayıp bir süzgeçte süzün. Bir tencerede 2 bardak et suyu ve 1 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suya pirinci ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından, ocağı kapatın ve demlenmeye bırakın.

2. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

3. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Havuçları ince dilimler halinde kesin. Kırmızı ve sarı biberleri küp küp kesin.

4. Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Hafif kavrulunca havuçları ekleyin. Havuçlar hafif yumuşadığında biberleri ve bezelyeleri ekleyin. Tavayı ocaktan alın.

5. Fırın kabını yağlayın. Demlenen pirinci, kekik, kişniş, tuz ve karabiberle birleştirin. Sebzeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

6. İyice karıştırılmış olan karışımı, fırın kabına dökün ve üzerini hafifçe düzeltin. Kabın üzerini aliminyum folyo ile kaplayın.

7. Yaklaşık 35-40 dakika pişirin veya pirinçleriniz yumuşayana kadar. Sonrasında yer sıcağına bırakın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Dilerseniz üzerine yeşil soğan ya da maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sebzeli Çin Pilavı hangi sebzelerle yapılabilir?
> Sebzeli Çin Pilavı birçok sebzeden yapılabilir. Havuç, biber, bezelye, soğan, sarımsak, çiğ sebzeler, brokoli veya mantar gibi birçok sebzeyi kullanabilirsiniz.

2. Pirinç için hangi sıvılar kullanılabilir?
> Su, et suyu ve tavuk suyu pirinç pişirmek için kullanılabilir.

3. Sebzelerin fırın süresi nedir?
> Sebzelerin fırın süresi, büyüklüklerine ve yarım pişmiş olup olmadıklarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 35-40 dakika kadar pişirilir.

4. Sebzeli Çin Pilavı nasıl saklanabilir?
> Sebzeli Çin Pilavı, buzdolabında kapaklı bir kaba konarak 2-3 gün saklanabilir. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurucuda saklayabilirsiniz.

5. Sebzeli Çin Pilavı hangi yemeklerle servis edilebilir?
> Sebzeli Çin Pilavı, etli yemekler veya tavuk yemekleri ile servis edilebilir. Ayrıca baharatlı kırmızı sos, soya sosu veya acı soslar gibi soslarla da tatlandırılabilir."


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Fırında Sebzeli Çin Pilavı Tarifi sebzeli pilav pirinç havuç biber soğan sarımsak zencefil tozu soya sosu fırın pişirme yöntemi tavuk suyu