*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Lahmacun, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Genellikle ince hamur üstüne kıymalı harç sürülerek yapılan lahmacun, bir çeşit Türk pizzası olarak da bilinir. Lahmacun yapımı biraz uğraştırıcı olsa da, evde kendi hamurundan yapmak mümkündür. İşte lahmacun hamuru malzemeleri ve ölçüleri:
Hamur Malzemeleri:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahmacun Malzemeleri:
- 400 gram kıyma
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Hamurun hazırlanması:
1. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın.
2. Toz maya, toz şeker ve tuzu ortasına ekleyin.
3. Ilık su ve zeytinyağını da ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
4. Hazırladığınız hamuru 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
5. Ardından hamuru kalın olmayacak şekilde açın. (genellikle yuvarlak açılır)
6. Açtığınız hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Lahmacun yapımı:
1. Kıymayı derin bir kaba alın.
2. Domatesleri, yeşil biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
3. Sarımsakları da yemeklik olarak doğrayın.
4. Tüm malzemeleri kıymaya ilave edin.
5. Salça, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
6. Tüm malzemeleri karıştırın.
7. Açtığınız hamurlara, hazırladığınız harçtan paylaştırarak yayın.
8. Lahmacunları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Lahmacun, genellikle ince hamur üstüne yapılan bir yemek olsa da bazı yörelerde değişiklik gösterebilir. Bazı kişiler kalın hamurlu ya da patatesli lahmacun yapabilir. Bunun yanı sıra, sosunda da farklılıklar olabilir. Kimileri sadece salça ya da sadece baharat kullanırken, kimileri de kekik, maydanoz gibi yeşilliklerle daha aromatik bir lahmacun yapmayı tercih edebilir.
Sık sorulan sorular:
Lahmacun hamuru nasıl saklanır?
Lahmacun hamurunu yaparken, hamuru 30 dakika kadar mayalanmasını bekletin. Daha sonra istediğiniz gibi açarak kullanabilirsiniz. Hamurunuzu ıslak bir bezle sararak buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Lahmacun pişirmede kullanılan fırın sıcaklığı nedir?
Lahmacun fırında 200 derecede pişirilir. Fırınınızın ısısını önceden ayarlayarak lahmacunlarınızı bu sıcaklıkta pişirebilirsiniz.
Lahmacun yanında hangi içecekler tercih edilir?
Lahmacun, genellikle ayran ya da su ile birlikte tüketilir. Bazı kişiler ise gazlı içeceklerle de tercih edebilir.
Lahmacun hamuru hazırlanırken sadece un kullanıyor muyuz?
Hamurun rengini açmak ve daha lezzetli hale getirmek için, bazı kişiler un ile birlikte yarım çay bardağı kadar mısır unu da kullanır. Mısır unu, hamura lezzetli bir aroma verir.
Lahmacun, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Genellikle ince hamur üstüne kıymalı harç sürülerek yapılan lahmacun, bir çeşit Türk pizzası olarak da bilinir. Lahmacun yapımı biraz uğraştırıcı olsa da, evde kendi hamurundan yapmak mümkündür. İşte lahmacun hamuru malzemeleri ve ölçüleri:
Hamur Malzemeleri:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahmacun Malzemeleri:
- 400 gram kıyma
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Hamurun hazırlanması:
1. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın.
2. Toz maya, toz şeker ve tuzu ortasına ekleyin.
3. Ilık su ve zeytinyağını da ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
4. Hazırladığınız hamuru 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
5. Ardından hamuru kalın olmayacak şekilde açın. (genellikle yuvarlak açılır)
6. Açtığınız hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Lahmacun yapımı:
1. Kıymayı derin bir kaba alın.
2. Domatesleri, yeşil biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
3. Sarımsakları da yemeklik olarak doğrayın.
4. Tüm malzemeleri kıymaya ilave edin.
5. Salça, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
6. Tüm malzemeleri karıştırın.
7. Açtığınız hamurlara, hazırladığınız harçtan paylaştırarak yayın.
8. Lahmacunları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Lahmacun, genellikle ince hamur üstüne yapılan bir yemek olsa da bazı yörelerde değişiklik gösterebilir. Bazı kişiler kalın hamurlu ya da patatesli lahmacun yapabilir. Bunun yanı sıra, sosunda da farklılıklar olabilir. Kimileri sadece salça ya da sadece baharat kullanırken, kimileri de kekik, maydanoz gibi yeşilliklerle daha aromatik bir lahmacun yapmayı tercih edebilir.
Sık sorulan sorular:
Lahmacun hamuru nasıl saklanır?
Lahmacun hamurunu yaparken, hamuru 30 dakika kadar mayalanmasını bekletin. Daha sonra istediğiniz gibi açarak kullanabilirsiniz. Hamurunuzu ıslak bir bezle sararak buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Lahmacun pişirmede kullanılan fırın sıcaklığı nedir?
Lahmacun fırında 200 derecede pişirilir. Fırınınızın ısısını önceden ayarlayarak lahmacunlarınızı bu sıcaklıkta pişirebilirsiniz.
Lahmacun yanında hangi içecekler tercih edilir?
Lahmacun, genellikle ayran ya da su ile birlikte tüketilir. Bazı kişiler ise gazlı içeceklerle de tercih edebilir.
Lahmacun hamuru hazırlanırken sadece un kullanıyor muyuz?
Hamurun rengini açmak ve daha lezzetli hale getirmek için, bazı kişiler un ile birlikte yarım çay bardağı kadar mısır unu da kullanır. Mısır unu, hamura lezzetli bir aroma verir.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle