Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Oğlak eti, güçlü lezzetiyle bilinen bir et türüdür. Aynı zamanda protein açısından zengin olan oğlak eti, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmezlerinden biridir. Biz de bu yazımızda size oğlak etli sıcak pot tarifini paylaşacağız.
Oğlak etli sıcak pot, birçok farklı sebze ve baharatla birlikte pişirilebilen bir yemektir. Bu nedenle, kişinin damak zevkine göre farklılıklar gösteren bir yemektir. Ancak temel tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram kemiksiz oğlak eti
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 litre tavuk suyu
Yapılışı:
1. Oğlak etini küçük parçalara ayırın ve bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra oğlak etinin suyunu süzün ve kenara alın.
2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
3. Havuç, patates, kırmızı ve yeşil biberi ve kabakları küp şeklinde doğrayın.
4. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
5. Havuç, patates, kırmızı ve yeşil biberi ve kabakları da tencereye ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.
6. Pişirilen sebzelerin üzerine oğlak eti parçalarını yerleştirin.
7. Tavuk suyunu tencereye ekleyin ve tüm malzemeyi kapatacak kadar su ilave edin.
8. Kimyon, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
9. Tencerenin kapağını kapatın ve 45-50 dakika boyunca düşük ateşte pişirin.
10. Oğlak etli sıcak pot, sıcak servis yapılabilir.
Sık Sorulan Sorular
S: Oğlak eti nereden temin edebilirim?
C: Oğlak eti, çiftliklerden temin edilebilir veya et satan yerlerden alınabilir.
S: Oğlak etini pişirmeden önce nasıl hazırlamalıyım?
C: Oğlak etini kırmızı, kanlı ve sinirleri olan kısımlarını ayıklamalısınız. Ayrıca, eti yıkamak yerine bir havlu yardımıyla siliniz.
S: Oğlak eti yerine başka et türleri kullanabilir miyim?
C: Elbette, farklı et türleri kullanabilirsiniz. Ancak, oğlak etinin lezzeti ve besin değeri diğer et türlerinden farklıdır.
S: Sıcak pot, ne tür bir yemektir?
C: Sıcak pot, sebzeler ve etin bir tencere içinde pişirildiği bir Çin yemeği türüdür.
S: Oğlak etli sıcak pot, kaç kişilik bir yemektir?
C: Bu tarif, genellikle 4-6 kişilik bir yemek olarak hazırlanır."
Oğlak eti, güçlü lezzetiyle bilinen bir et türüdür. Aynı zamanda protein açısından zengin olan oğlak eti, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmezlerinden biridir. Biz de bu yazımızda size oğlak etli sıcak pot tarifini paylaşacağız.
Oğlak etli sıcak pot, birçok farklı sebze ve baharatla birlikte pişirilebilen bir yemektir. Bu nedenle, kişinin damak zevkine göre farklılıklar gösteren bir yemektir. Ancak temel tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram kemiksiz oğlak eti
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 litre tavuk suyu
Yapılışı:
1. Oğlak etini küçük parçalara ayırın ve bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra oğlak etinin suyunu süzün ve kenara alın.
2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
3. Havuç, patates, kırmızı ve yeşil biberi ve kabakları küp şeklinde doğrayın.
4. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
5. Havuç, patates, kırmızı ve yeşil biberi ve kabakları da tencereye ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.
6. Pişirilen sebzelerin üzerine oğlak eti parçalarını yerleştirin.
7. Tavuk suyunu tencereye ekleyin ve tüm malzemeyi kapatacak kadar su ilave edin.
8. Kimyon, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
9. Tencerenin kapağını kapatın ve 45-50 dakika boyunca düşük ateşte pişirin.
10. Oğlak etli sıcak pot, sıcak servis yapılabilir.
Sık Sorulan Sorular
S: Oğlak eti nereden temin edebilirim?
C: Oğlak eti, çiftliklerden temin edilebilir veya et satan yerlerden alınabilir.
S: Oğlak etini pişirmeden önce nasıl hazırlamalıyım?
C: Oğlak etini kırmızı, kanlı ve sinirleri olan kısımlarını ayıklamalısınız. Ayrıca, eti yıkamak yerine bir havlu yardımıyla siliniz.
S: Oğlak eti yerine başka et türleri kullanabilir miyim?
C: Elbette, farklı et türleri kullanabilirsiniz. Ancak, oğlak etinin lezzeti ve besin değeri diğer et türlerinden farklıdır.
S: Sıcak pot, ne tür bir yemektir?
C: Sıcak pot, sebzeler ve etin bir tencere içinde pişirildiği bir Çin yemeği türüdür.
S: Oğlak etli sıcak pot, kaç kişilik bir yemektir?
C: Bu tarif, genellikle 4-6 kişilik bir yemek olarak hazırlanır."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle