• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Mevsimine ve Kahveye Uygun Kış Sıcakları: Elmalı Turta

Adı : Mevsimine ve Kahveye Uygun Kış Sıcakları: Elmalı Turta

Kış aylarının vazgeçilmezi kahvenin yanında tercih edebileceğimiz en güzel tatlılardan biri elmalı turta. Kış mevsimine özgü elmanın lezzeti ve turtanın hamurunun muhteşemliği birleşince ortaya harika bir tat çıkıyor. Peki, elmalı turta nedir ve nasıl yapılır?

Elmalı turta, çıtır hamuru ve tatlı elma dolgusu ile yapılan, ister sıcak, ister soğuk servis edilebilen bir tatlıdır. Elmanın tazeliği ve hamurunun çıtırlığı ile ağzımızda enfes bir lezzet bırakır. Üstelik tarifi oldukça basittir ve evde kolaylıkla yapılabilir.

Elmalı turta yapmak için gereken malzemeler ise şöyle:

- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 adet yumurta sarısı

Öncelikle hamur için un, tuz ve soğuk tereyağı küçük parçalara ayrılmış halde karıştırılır. Ardından soğuk su eklenerek hamur yoğurulur ve yuvarlak bir şekle getirilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra, tepsi boyutuna göre açılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Dolgusu için ise elmalar soyulup rendelenerek limon suyu ile karıştırılır. Şeker, tarçın ve muskat da eklenerek karıştırılır ve hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarları kıvrılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirilir.

Elmalı turta, sade olarak da servis edilebileceği gibi yanında vanilyalı dondurma veya kaymak ile de sunulabilir. Ayrıca farklı lezzetler için dolgu malzemeleri de değiştirilebilir. Mesela, kabak veya armut dolgulu elmalı turta da oldukça lezzetlidir.

Sık Sorulan Sorular:

Elmalı turta ne kadar süre pişirilir?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika arası pişirilir.

Elmalı turta hangi mevsime uygun bir tattır?

Elmalı turta özellikle kış mevsimine ve kahve yanında tercih edilen bir tattır.

Elmalı turtanın üzerine ne gibi şeyler ekleyebilirim?

Elmalı turtanın üzerine çikolatalı sos ya da karamel sos gibi tatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca vanilyalı dondurma veya kaymak ile de sunabilirsiniz.

Elmalı turta kaç kişilik bir tatlıdır?

Tepsi boyutuna göre değişebilir ancak ortalama 6-8 kişiye kadar yeterli olacaktır."

Mevsimine ve Kahveye Uygun Kış Sıcakları: Elmalı Turta

Adı : Mevsimine ve Kahveye Uygun Kış Sıcakları: Elmalı Turta

Kış aylarının vazgeçilmezi kahvenin yanında tercih edebileceğimiz en güzel tatlılardan biri elmalı turta. Kış mevsimine özgü elmanın lezzeti ve turtanın hamurunun muhteşemliği birleşince ortaya harika bir tat çıkıyor. Peki, elmalı turta nedir ve nasıl yapılır?

Elmalı turta, çıtır hamuru ve tatlı elma dolgusu ile yapılan, ister sıcak, ister soğuk servis edilebilen bir tatlıdır. Elmanın tazeliği ve hamurunun çıtırlığı ile ağzımızda enfes bir lezzet bırakır. Üstelik tarifi oldukça basittir ve evde kolaylıkla yapılabilir.

Elmalı turta yapmak için gereken malzemeler ise şöyle:

- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 adet yumurta sarısı

Öncelikle hamur için un, tuz ve soğuk tereyağı küçük parçalara ayrılmış halde karıştırılır. Ardından soğuk su eklenerek hamur yoğurulur ve yuvarlak bir şekle getirilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra, tepsi boyutuna göre açılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Dolgusu için ise elmalar soyulup rendelenerek limon suyu ile karıştırılır. Şeker, tarçın ve muskat da eklenerek karıştırılır ve hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarları kıvrılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirilir.

Elmalı turta, sade olarak da servis edilebileceği gibi yanında vanilyalı dondurma veya kaymak ile de sunulabilir. Ayrıca farklı lezzetler için dolgu malzemeleri de değiştirilebilir. Mesela, kabak veya armut dolgulu elmalı turta da oldukça lezzetlidir.

Sık Sorulan Sorular:

Elmalı turta ne kadar süre pişirilir?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika arası pişirilir.

Elmalı turta hangi mevsime uygun bir tattır?

Elmalı turta özellikle kış mevsimine ve kahve yanında tercih edilen bir tattır.

Elmalı turtanın üzerine ne gibi şeyler ekleyebilirim?

Elmalı turtanın üzerine çikolatalı sos ya da karamel sos gibi tatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca vanilyalı dondurma veya kaymak ile de sunabilirsiniz.

Elmalı turta kaç kişilik bir tatlıdır?

Tepsi boyutuna göre değişebilir ancak ortalama 6-8 kişiye kadar yeterli olacaktır."


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


elmalı turta Osmanlı mutfağı kış tatlısı hamur elma tarçın limon suyu tatlı servis pudra şekeri fincan kahve çay