• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çin Mutfağından Noodle Çorbaları ve Tarifleri

Adı : Çin Mutfağından Noodle Çorbaları ve Tarifleri

Noodle çorbaları, dünya mutfaklarında yaygın olarak tüketilen ama özellikle Çin mutfağında önemli bir yere sahip olan yemeklerdir. Genellikle hafif ve besleyici olan noodle çorbaları, farklı sebzeler, deniz ürünleri ya da etler ile zenginleştirilerek değişik tariflerle hazırlanabiliyor. İşte Çin mutfağından noodle çorbaları ve tarifleri hakkında sizlere detaylı bir bilgi vereceğiz.

1. Baharatlı Noodle Çorbası

Malzemeler:

- 300 gram makarna

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 8 dakika kadar haşlayın.
2. Diğer yandan soğanları doğrayın ve sarımsakları ezin. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun.
3. Domates salçasını ilave edin ve kavurmayı sürdürün.
4. Suyunu süzmüş olduğunuz makarnayı tencereye ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
5. Baharatlı noodle çorbanız hazır. Servis yapmadan önce üzerine biraz taze nane yaprağı serpebilirsiniz.

2. Sebzeli noodle çorbası

Malzemeler:

- 500 gram noodle

- 3 adet havuç

- 3 adet pırasa

- 2 adet patates

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı tavuk suyu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1. Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
2. Bir tencereye zeytinyağı ekleyin, soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun.
3. Havuçları ve pırasaları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4. Patatesleri ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
5. Sebzeleri tavuk suyu ve tuzla beraber karıştırın.
6. Noodle'ı haşlayın ve sebzelerin bulunduğu tencereye ekleyin.
7. Karabiber ilavesiyle sebzeli noodle çorbanız hazır.

3. Deniz Mahsullü Noodle Çorbası

Malzemeler:

- 300 gram noodle

- 200 gram karides

- 200 gram kalamar

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet limon

Yapılışı:

1. Karides ve kalamarı ayıklayın ve yıkayın.
2. Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyin.
3. Soğanı doğrayın ve tavaya ilave edin, kavurun.
4. Karides ve kalamarı da tavaya ilave edin ve 4-5 dakika pişirin.
5. Tuz ve karabiberi ekleyin.
6. Noodle'ı haşlayın.
7. Servis tabağına noodle koyun, üzerine deniz ürünlerini ilave edin ve sıcak su ekleyin.
8. Limon dilimleriyle süsleyin.

Sık Sorulan Sorular

1. Noodle nedir?

Noodle, Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan ince ve uzun hamur işi bir yiyecektir. Genellikle pirinç, patates ya da buğday unundan yapılırlar.

2. Noodle'ları nasıl haşlamalıyız?

Noodle'ları genellikle haşlamak için kaynar suya atmanız gerekiyor. Yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla suyunu süzebilirsiniz.

3. Noodle çorbaları ne kadar besleyicidir?

Noodle çorbaları genellikle hafif ve besleyicidir. Sebzeler, et ya da deniz ürünleri ilave ederek daha besleyici bir hale getirebilirsiniz.

4. Noodle çorbası nasıl saklanabilir?

Noodle çorbasını buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklamak mümkündür. Çorba, iki ila üç gün arasında tüketilmesi önerilir."

Çin Mutfağından Noodle Çorbaları ve Tarifleri

Adı : Çin Mutfağından Noodle Çorbaları ve Tarifleri

Noodle çorbaları, dünya mutfaklarında yaygın olarak tüketilen ama özellikle Çin mutfağında önemli bir yere sahip olan yemeklerdir. Genellikle hafif ve besleyici olan noodle çorbaları, farklı sebzeler, deniz ürünleri ya da etler ile zenginleştirilerek değişik tariflerle hazırlanabiliyor. İşte Çin mutfağından noodle çorbaları ve tarifleri hakkında sizlere detaylı bir bilgi vereceğiz.

1. Baharatlı Noodle Çorbası

Malzemeler:

- 300 gram makarna

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 8 dakika kadar haşlayın.
2. Diğer yandan soğanları doğrayın ve sarımsakları ezin. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun.
3. Domates salçasını ilave edin ve kavurmayı sürdürün.
4. Suyunu süzmüş olduğunuz makarnayı tencereye ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
5. Baharatlı noodle çorbanız hazır. Servis yapmadan önce üzerine biraz taze nane yaprağı serpebilirsiniz.

2. Sebzeli noodle çorbası

Malzemeler:

- 500 gram noodle

- 3 adet havuç

- 3 adet pırasa

- 2 adet patates

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı tavuk suyu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1. Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
2. Bir tencereye zeytinyağı ekleyin, soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun.
3. Havuçları ve pırasaları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4. Patatesleri ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
5. Sebzeleri tavuk suyu ve tuzla beraber karıştırın.
6. Noodle'ı haşlayın ve sebzelerin bulunduğu tencereye ekleyin.
7. Karabiber ilavesiyle sebzeli noodle çorbanız hazır.

3. Deniz Mahsullü Noodle Çorbası

Malzemeler:

- 300 gram noodle

- 200 gram karides

- 200 gram kalamar

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet limon

Yapılışı:

1. Karides ve kalamarı ayıklayın ve yıkayın.
2. Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyin.
3. Soğanı doğrayın ve tavaya ilave edin, kavurun.
4. Karides ve kalamarı da tavaya ilave edin ve 4-5 dakika pişirin.
5. Tuz ve karabiberi ekleyin.
6. Noodle'ı haşlayın.
7. Servis tabağına noodle koyun, üzerine deniz ürünlerini ilave edin ve sıcak su ekleyin.
8. Limon dilimleriyle süsleyin.

Sık Sorulan Sorular

1. Noodle nedir?

Noodle, Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan ince ve uzun hamur işi bir yiyecektir. Genellikle pirinç, patates ya da buğday unundan yapılırlar.

2. Noodle'ları nasıl haşlamalıyız?

Noodle'ları genellikle haşlamak için kaynar suya atmanız gerekiyor. Yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla suyunu süzebilirsiniz.

3. Noodle çorbaları ne kadar besleyicidir?

Noodle çorbaları genellikle hafif ve besleyicidir. Sebzeler, et ya da deniz ürünleri ilave ederek daha besleyici bir hale getirebilirsiniz.

4. Noodle çorbası nasıl saklanabilir?

Noodle çorbasını buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklamak mümkündür. Çorba, iki ila üç gün arasında tüketilmesi önerilir."


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


Çin mutfağı noodle çorbaları Ramen Çorbası Şanghay Usulü Noodle Çorbası baharatlı Şanghay Usulü Noodle Çorbası noodle baharat lezzet malzeme tarif