• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kabak Dolması Tarifi

Adı : Kabak Dolması Tarifi

Kabak dolması Türk mutfağının özel yemeklerinden biridir. Her yörede farklı şekillerde yapılan kabak dolması özellikle yaz aylarında taze kabaklarla hazırlanır. Dolmaların iç malzemesi ise kişinin isteğine göre değişebilir. Genellikle kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlar kullanılır. Kabak dolması, tüm sebzelerin zeytinyağlısı ve dolma çeşitleri arasında en beğenilenidir.

Kabak Dolması Yapımı

Hazırlanışı oldukça kolay olan kabak dolması için önce kabaklar yıkanır ve uç kısımları kesilir. Ardından, kabakların içi boşaltılır. İç malzemesi için pirinç yıkanır ve süzülür. Daha sonra kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, domates ve biberlerle karıştırılır. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harç kabakların içine doldurulur ve kabakların ağız kısımları kapatılır. Tepsiye dizilen kabak dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Üzerleri kapalı bir şekilde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Kabak Dolması Çeşitleri

Kabak dolması, her bölgenin kendine özgü tarifiyle yapılır. Antakya yöresindeki kabak dolması malzemesi olarak kıyma yerine ceviz ve nar ekşisi kullanılır. İç harcına buğday da katılır. İzmir kabak dolması ise farklı baharatlarla hazırlanır ve içine limon suyu eklenir. Her iki kabak dolması da zeytinyağlı olarak hazırlanır.

Mardin yöresinde ise kabak dolmasının iç malzemeleri farklıdır. Doldurulacak kabaklar rendelenir. İç harç olarak sarımsaklı yoğurt, ceviz, domates ve baharatlar kullanılır. Kabak dolmaları yassı bir tencereye dizilir ve üzerine sarımsaklı domates sosu gezdirilir. Su eklenerek pişirilen kabak dolmaları sıcak ya da soğuk servis edilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Kabaklar hangi boyutta olmalıdır?

Kabakların boyutu kişiye bağlı olarak değişebilir. Ancak, daha fazla doldurmak istiyorsanız küçük kabaklar kullanabilirsiniz. Ayrıca, kabakların yuvarlak olması daha güzel bir sunum sağlar.

2. Kabak dolması hangi malzemelerle yapılır?

Kabak dolması malzemeleri kişinin kendi tercihine göre değişebilir. Ancak, genellikle kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, domates, biber, baharatlar ve zeytinyağı kullanılır.

3. Kabak dolması hangi yörede yapılır?

Kabak dolması Türkiye'nin hemen her bölgesinde yapılır. Ancak, yöreden yöreye farklı malzemeler kullanılır ve farklı baharatlar eklenir.

4. Kabak dolması nasıl servis edilir?

Kabak dolması genellikle ılık ya da soğuk servis edilir. Yanında yoğurt ve salata eşlik edebilirsiniz.

5. Kabak dolması diyet yemeği midir?

Kabak dolması zeytinyağı ile yapıldığı için oldukça sağlıklı ve light bir yemektir. Ancak, içindeki kıyma miktarı ya da yemeğin bulunduğu sos gibi detaylar diyet ya da sağlıklı bir yemek olup olmadığını etkileyebilir."

Kabak Dolması Tarifi

Adı : Kabak Dolması Tarifi

Kabak dolması Türk mutfağının özel yemeklerinden biridir. Her yörede farklı şekillerde yapılan kabak dolması özellikle yaz aylarında taze kabaklarla hazırlanır. Dolmaların iç malzemesi ise kişinin isteğine göre değişebilir. Genellikle kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlar kullanılır. Kabak dolması, tüm sebzelerin zeytinyağlısı ve dolma çeşitleri arasında en beğenilenidir.

Kabak Dolması Yapımı

Hazırlanışı oldukça kolay olan kabak dolması için önce kabaklar yıkanır ve uç kısımları kesilir. Ardından, kabakların içi boşaltılır. İç malzemesi için pirinç yıkanır ve süzülür. Daha sonra kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, domates ve biberlerle karıştırılır. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harç kabakların içine doldurulur ve kabakların ağız kısımları kapatılır. Tepsiye dizilen kabak dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Üzerleri kapalı bir şekilde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Kabak Dolması Çeşitleri

Kabak dolması, her bölgenin kendine özgü tarifiyle yapılır. Antakya yöresindeki kabak dolması malzemesi olarak kıyma yerine ceviz ve nar ekşisi kullanılır. İç harcına buğday da katılır. İzmir kabak dolması ise farklı baharatlarla hazırlanır ve içine limon suyu eklenir. Her iki kabak dolması da zeytinyağlı olarak hazırlanır.

Mardin yöresinde ise kabak dolmasının iç malzemeleri farklıdır. Doldurulacak kabaklar rendelenir. İç harç olarak sarımsaklı yoğurt, ceviz, domates ve baharatlar kullanılır. Kabak dolmaları yassı bir tencereye dizilir ve üzerine sarımsaklı domates sosu gezdirilir. Su eklenerek pişirilen kabak dolmaları sıcak ya da soğuk servis edilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Kabaklar hangi boyutta olmalıdır?

Kabakların boyutu kişiye bağlı olarak değişebilir. Ancak, daha fazla doldurmak istiyorsanız küçük kabaklar kullanabilirsiniz. Ayrıca, kabakların yuvarlak olması daha güzel bir sunum sağlar.

2. Kabak dolması hangi malzemelerle yapılır?

Kabak dolması malzemeleri kişinin kendi tercihine göre değişebilir. Ancak, genellikle kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, domates, biber, baharatlar ve zeytinyağı kullanılır.

3. Kabak dolması hangi yörede yapılır?

Kabak dolması Türkiye'nin hemen her bölgesinde yapılır. Ancak, yöreden yöreye farklı malzemeler kullanılır ve farklı baharatlar eklenir.

4. Kabak dolması nasıl servis edilir?

Kabak dolması genellikle ılık ya da soğuk servis edilir. Yanında yoğurt ve salata eşlik edebilirsiniz.

5. Kabak dolması diyet yemeği midir?

Kabak dolması zeytinyağı ile yapıldığı için oldukça sağlıklı ve light bir yemektir. Ancak, içindeki kıyma miktarı ya da yemeğin bulunduğu sos gibi detaylar diyet ya da sağlıklı bir yemek olup olmadığını etkileyebilir."


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


kabak dolması yapımı malzemeler kıymalı kabak dolması sarımsaklı kabak dolması zeytinyağlı kabak dolması kabak dolması nasıl yapılır kabak dolması tarifi kabak dolması yapımı kolay