• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kabak Çiçeği Dolması Tarifi - Türk Mutfağından Enfes Bir Lezzet

Adı : Kabak Çiçeği Dolması Tarifi - Türk Mutfağından Enfes Bir Lezzet

Kabak çiçeği dolması, Türk mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Kabak çiçeği dolması ile birlikte zeytinyağlı yaprak sarması, zeytinyağlı enginar gibi meze tarifleri de Türk mutfağına özgü lezzetlerdir.

Kabak çiçeği dolması, kabak çiçeği, pirinç, soğan, domates, tuz, karabiber, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, limon suyu gibi malzemelerle hazırlanır. Birçok farklı yörede farklı tarifler kullanılır, ancak genel olarak kabak çiçeği içleri doldurulur ve bu dolmalar bir tencereye yerleştirilerek pişirilir.

Kabak çiçeği dolmasının yapımı oldukça kolaydır, ancak doğru malzemelerin ve tekniklerin kullanılması önemlidir. Aşağıdaki tarifte, kabak çiçeği dolması nasıl yapılır ve hangi püf noktalarına dikkat edilmelidir:

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Malzemeler:

- 15-20 adet kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

1. Kabak çiçeklerinin saplarını kesin ve içlerini boşaltın.
2. Pirinci sıcak suda yıkayın ve süzün.
3. Soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun.
4. Pirinci tavada kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
5. Domatesleri doğrayın ve pirince ilave edin.
6. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve pirince ekleyin.
7. Tüm malzemeleri karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
8. Pişen karışımı kabak çiçeklerine doldurun.
9. Kabak çiçeklerini bir tencereye dizin ve üzerine sıcak su ilave edin.
10. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
11. Kabak çiçekleri yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
12. Piştikten sonra üzerine limon suyu sıkın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Pirinci sıcak suda yıkamak niye önemlidir?
Pirincin üzerindeki nişastayı temizleme amacıyla sıcak suda yıkanması gerekmektedir. Bu sayede pirinç daha beyaz ve hoş kokulu olacaktır.

2. Kabak çiçeğinin içi nasıl boşaltılır?
Kabak çiçeğinin sap ucunu kesin ve çiçeği ters çevirin. Çiçeğin içindeki yeşil çubuklu kısım, kabak çiçeğinin yapraklarından kese ile kesilerek çıkarılır.

3. Kabak çiçekleri neden sıcak suya konuluyor?
Kabak çiçeklerinin pişmesi için sıcak suya konulur. Ayrıca, kabak çiçeklerini yumuşatmak için de sıcak su tercih edilir.

4. Dolmaların pişmesi kaç dakika sürer?
Kabak çiçekleri pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.

5. Kabak çiçeği dolması hangi yemeklerle birlikte servis edilir?
Kabak çiçeği dolması genellikle zeytinyağlı yeşil fasulye, zeytinyağlı patlıcan gibi yemeklerle birlikte servis edilir."

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi - Türk Mutfağından Enfes Bir Lezzet

Adı : Kabak Çiçeği Dolması Tarifi - Türk Mutfağından Enfes Bir Lezzet

Kabak çiçeği dolması, Türk mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Kabak çiçeği dolması ile birlikte zeytinyağlı yaprak sarması, zeytinyağlı enginar gibi meze tarifleri de Türk mutfağına özgü lezzetlerdir.

Kabak çiçeği dolması, kabak çiçeği, pirinç, soğan, domates, tuz, karabiber, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, limon suyu gibi malzemelerle hazırlanır. Birçok farklı yörede farklı tarifler kullanılır, ancak genel olarak kabak çiçeği içleri doldurulur ve bu dolmalar bir tencereye yerleştirilerek pişirilir.

Kabak çiçeği dolmasının yapımı oldukça kolaydır, ancak doğru malzemelerin ve tekniklerin kullanılması önemlidir. Aşağıdaki tarifte, kabak çiçeği dolması nasıl yapılır ve hangi püf noktalarına dikkat edilmelidir:

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Malzemeler:

- 15-20 adet kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

1. Kabak çiçeklerinin saplarını kesin ve içlerini boşaltın.
2. Pirinci sıcak suda yıkayın ve süzün.
3. Soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun.
4. Pirinci tavada kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
5. Domatesleri doğrayın ve pirince ilave edin.
6. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve pirince ekleyin.
7. Tüm malzemeleri karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
8. Pişen karışımı kabak çiçeklerine doldurun.
9. Kabak çiçeklerini bir tencereye dizin ve üzerine sıcak su ilave edin.
10. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
11. Kabak çiçekleri yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
12. Piştikten sonra üzerine limon suyu sıkın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Pirinci sıcak suda yıkamak niye önemlidir?
Pirincin üzerindeki nişastayı temizleme amacıyla sıcak suda yıkanması gerekmektedir. Bu sayede pirinç daha beyaz ve hoş kokulu olacaktır.

2. Kabak çiçeğinin içi nasıl boşaltılır?
Kabak çiçeğinin sap ucunu kesin ve çiçeği ters çevirin. Çiçeğin içindeki yeşil çubuklu kısım, kabak çiçeğinin yapraklarından kese ile kesilerek çıkarılır.

3. Kabak çiçekleri neden sıcak suya konuluyor?
Kabak çiçeklerinin pişmesi için sıcak suya konulur. Ayrıca, kabak çiçeklerini yumuşatmak için de sıcak su tercih edilir.

4. Dolmaların pişmesi kaç dakika sürer?
Kabak çiçekleri pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.

5. Kabak çiçeği dolması hangi yemeklerle birlikte servis edilir?
Kabak çiçeği dolması genellikle zeytinyağlı yeşil fasulye, zeytinyağlı patlıcan gibi yemeklerle birlikte servis edilir."


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kabak çiçeği dolması dolmalık fıstık kuş üzümü ceviz tuz karabiber nane domates salçası biber salçası zeytinyağı gibi anahtar kelimeler içermektedir