• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Masala Baharatlarıyla Etli Sebzeli Noodle Tarifi

Adı : Masala Baharatlarıyla Etli Sebzeli Noodle Tarifi

Masala baharatlarıyla etli sebzeli noodle, Hint mutfağının eşsiz baharatlarını ve doğru sebzelerle uyumlu olan keskin lezzetlerini sunan doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Bu yemek, pek çok farklı şekilde yapılabilecek ve kişisel tercihlere göre özelleştirilebilir.

Malzemeler:

- 1 paket noodle
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 yemek kaşığı masala baharatı karışımı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı tavuk veya et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Limon

Hazırlanışı:

1. Noodle’ları paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkarın ve süzgeçte bekletin.
2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun, ardından sarımsakları ekleyin.
3. Etleri, zencefili, ve masala baharatını ekleyin. Etler pişene kadar karıştırmaya devam edin.
4. Biberleri ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırın.
5. Tavuk veya et suyunu ve biraz tuzu ekleyin. Karıştırmaya devam edin ve suyunu kaynatın.
6. Noodle’ları, tavada bulunan sebzeler ve etin üzerine serpiştirin. Birkaç dakika karıştırın.
7. Karabiber, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin. İsterseniz taze yeşil soğanla da süsleyebilirsiniz.

Sebzeli noodle tarifi, farklı malzemelerle özelleştirilebilir. Örneğin, karnabahar, havuç, kereviz, balkabağı, brokoli, mantar, soya filizi, ıspanak, vb. gibi sebzeler de kullanılabilir. Ayrıca, sadece tavuk veya sadece etli noodle da yapılabilir. Baharatlar arasında ise, baharatlar kırmızı biber, kekik, kimyon, zerdeçal, karabiber, zencefil, kakule, kişniş, acı biber, anason, vb. gibi birçok seçenek mevcuttur.

Sık Sorulan Sorular:

1. Noodle’ları nasıl haşlarım?
Noodle’ları bir tencereye kaynamış suya ekleyin ve yaklaşık 3-5 dakika boyunca karıştırarak haşlayın, suyunun büyük bir kısmı buharlaştıktan sonra süzgeçte alın.

2. Masala baharatları nelerdir?
Masala baharatı, çeşitli baharatların karışımından oluşan Hint mutfağının klasik bir baharatıdır. Bulgur, muskat, kakule, karabiber, kırmızı biber, rezene, zencefil, kimyon, tarçın ve kişniş gibi birçok baharat içerir.

3. Et yerine tofu kullanabilir miyim?
Evet, tofu veya seitan gibi yenilebilir bitkisel protein kaynakları, et yerine kullanılabilir.

4. Bu tarifi vegan yapabilir miyim?
Evet, et yerine tofu veya seitan gibi bitkisel proteinler kullanabilir ve tavuk veya et suyu yerine sebze suyu kullanabilirsiniz."

Masala Baharatlarıyla Etli Sebzeli Noodle Tarifi

Adı : Masala Baharatlarıyla Etli Sebzeli Noodle Tarifi

Masala baharatlarıyla etli sebzeli noodle, Hint mutfağının eşsiz baharatlarını ve doğru sebzelerle uyumlu olan keskin lezzetlerini sunan doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Bu yemek, pek çok farklı şekilde yapılabilecek ve kişisel tercihlere göre özelleştirilebilir.

Malzemeler:

- 1 paket noodle
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 yemek kaşığı masala baharatı karışımı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı tavuk veya et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Limon

Hazırlanışı:

1. Noodle’ları paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkarın ve süzgeçte bekletin.
2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun, ardından sarımsakları ekleyin.
3. Etleri, zencefili, ve masala baharatını ekleyin. Etler pişene kadar karıştırmaya devam edin.
4. Biberleri ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırın.
5. Tavuk veya et suyunu ve biraz tuzu ekleyin. Karıştırmaya devam edin ve suyunu kaynatın.
6. Noodle’ları, tavada bulunan sebzeler ve etin üzerine serpiştirin. Birkaç dakika karıştırın.
7. Karabiber, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin. İsterseniz taze yeşil soğanla da süsleyebilirsiniz.

Sebzeli noodle tarifi, farklı malzemelerle özelleştirilebilir. Örneğin, karnabahar, havuç, kereviz, balkabağı, brokoli, mantar, soya filizi, ıspanak, vb. gibi sebzeler de kullanılabilir. Ayrıca, sadece tavuk veya sadece etli noodle da yapılabilir. Baharatlar arasında ise, baharatlar kırmızı biber, kekik, kimyon, zerdeçal, karabiber, zencefil, kakule, kişniş, acı biber, anason, vb. gibi birçok seçenek mevcuttur.

Sık Sorulan Sorular:

1. Noodle’ları nasıl haşlarım?
Noodle’ları bir tencereye kaynamış suya ekleyin ve yaklaşık 3-5 dakika boyunca karıştırarak haşlayın, suyunun büyük bir kısmı buharlaştıktan sonra süzgeçte alın.

2. Masala baharatları nelerdir?
Masala baharatı, çeşitli baharatların karışımından oluşan Hint mutfağının klasik bir baharatıdır. Bulgur, muskat, kakule, karabiber, kırmızı biber, rezene, zencefil, kimyon, tarçın ve kişniş gibi birçok baharat içerir.

3. Et yerine tofu kullanabilir miyim?
Evet, tofu veya seitan gibi yenilebilir bitkisel protein kaynakları, et yerine kullanılabilir.

4. Bu tarifi vegan yapabilir miyim?
Evet, et yerine tofu veya seitan gibi bitkisel proteinler kullanabilir ve tavuk veya et suyu yerine sebze suyu kullanabilirsiniz."


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


etli sebzeli noodle tarifi masala baharatları kuşbaşı dana eti soğan kırmızı biber sarı biber sarımsak sıvı yağ tuz karabiber toz kakule toz sarımsak toz soğan zencefil tozu kırmızı biber toz kişniş kurkuma