• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pide ve Lahmacunda Doğru Hamur Tarifi

Adı : Pide ve Lahmacunda Doğru Hamur Tarifi

Pide ve lahmacun, Türk mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Bu lezzetli yiyecekler için doğru hamur tarifi oldukça önemlidir. Doğru hamur, lezzetin yanı sıra şekil ve yapı bakımından da oldukça önemlidir. Bu makalede, pide ve lahmacun için doğru hamur tarifini adım adım açıklayacağız.

Hamur İçin Malzemeler:

- 500 gram un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Adım 1: Un, kuru maya, şeker ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.

Adım 2: İçerisine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Adım 3: Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Adım 4: Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Adım 5: Hamuru tekrar yoğurun ve şekil verin.

Adım 6: Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Adım 7: Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?

Adım 1: Un, kuru maya, şeker ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.

Adım 2: İçerisine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Adım 3: Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Adım 4: Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Adım 5: Hamuru tekrar yoğurun ve küçük parçalara ayırın.

Adım 6: Parçaları açarken hamuru ince olacak şekilde açın.

Adım 7: Açılmış hamurun üzerine lahmacun malzemesi ekleyerek fırında pişirin.

Lahmacun için örnek malzemeler:

- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan, rendelenmiş
- 2 adet domates, rendelenmiş
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz

Sık Sorulan Sorular:

Soru: Hamur neden dinlendirilmelidir?

Cevap: Hamurun dinlendirilmesi, elastikiyetini artırır ve mayanın işini kolaylaştırarak daha kabarık bir hamur elde etmemizi sağlar.

Soru: Lahmacun hamuru için kullanılacak malzemeler nelerdir?

Cevap: Lahmacun hamuru için un, kuru maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık su kullanılır.

Soru: Pide hamuruna hangi malzemeler eklenir?

Cevap: Pide hamuru için un, kuru maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık su kullanılır."

Pide ve Lahmacunda Doğru Hamur Tarifi

Adı : Pide ve Lahmacunda Doğru Hamur Tarifi

Pide ve lahmacun, Türk mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Bu lezzetli yiyecekler için doğru hamur tarifi oldukça önemlidir. Doğru hamur, lezzetin yanı sıra şekil ve yapı bakımından da oldukça önemlidir. Bu makalede, pide ve lahmacun için doğru hamur tarifini adım adım açıklayacağız.

Hamur İçin Malzemeler:

- 500 gram un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Adım 1: Un, kuru maya, şeker ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.

Adım 2: İçerisine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Adım 3: Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Adım 4: Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Adım 5: Hamuru tekrar yoğurun ve şekil verin.

Adım 6: Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Adım 7: Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?

Adım 1: Un, kuru maya, şeker ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.

Adım 2: İçerisine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Adım 3: Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Adım 4: Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Adım 5: Hamuru tekrar yoğurun ve küçük parçalara ayırın.

Adım 6: Parçaları açarken hamuru ince olacak şekilde açın.

Adım 7: Açılmış hamurun üzerine lahmacun malzemesi ekleyerek fırında pişirin.

Lahmacun için örnek malzemeler:

- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan, rendelenmiş
- 2 adet domates, rendelenmiş
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz

Sık Sorulan Sorular:

Soru: Hamur neden dinlendirilmelidir?

Cevap: Hamurun dinlendirilmesi, elastikiyetini artırır ve mayanın işini kolaylaştırarak daha kabarık bir hamur elde etmemizi sağlar.

Soru: Lahmacun hamuru için kullanılacak malzemeler nelerdir?

Cevap: Lahmacun hamuru için un, kuru maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık su kullanılır.

Soru: Pide hamuruna hangi malzemeler eklenir?

Cevap: Pide hamuru için un, kuru maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık su kullanılır."


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pide lahmacun hamur tarif malzemeler kabarma yoğurma delikler açma