• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması

Adı : Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması

Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının klasik yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu yemeği fırında pişirmek de oldukça kolaydır. İşte fırında zeytinyağlı lahana sarması tarifi:

Malzemeler:
- 1 tane orta boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su

Yapılışı:
1) Lahanayı kaynar suya atın ve 5 dakika haşlayın.
2) Haşlanmış lahanayı soğuk suya atın ve yaprakları açın.
3) Pirinci yıkayın ve süzün.
4) Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun.
5) Kavrulan soğanın üzerine pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar karıştırarak kavurun.
6) Domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
7) Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin ve karıştırın.
8) Tavada hazırladığınız pilavı lahana yapraklarına yerleştirin ve sıkıca sarın.
9) Sarmaları fırın kabına dizin ve üzerine su ekleyin.
10) Fırını 180 dereceye ayarlayın ve sarmaları 45-50 dakika kadar pişirin.
11) Fırından çıkan sarmaları servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması İçin Farklı Öneriler:

1) Kıymalı Zeytinyağlı Lahana Sarması: Sarmalarda kıymalı iç harcı da kullanabilirsiniz. Bunun için kıymayı tavada kavurun ve pirinç yerine kıymayı kullanın.

2) Etli Zeytinyağlı Lahana Sarması: Kıymalı sarmaların yanı sıra kuşbaşı etli sarmalar da yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra sarmaları hazırlarken etleri iç harca ekleyin.

3) Baharatlı Zeytinyağlı Lahana Sarması: Farklı baharatlar kullanarak sarmalarınıza farklı bir lezzet verebilirsiniz. Örneğin pul biber, kişniş veya kimyon gibi baharatları kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1) Lahanayı neden haşlıyoruz?
Lahanayı haşlamak, yaprakları açmak için daha kolay olmasını sağlar. Yaprakları haşlandıktan sonra daha kolay bir şekilde açılır ve iç harç konulabilir.

2) Sarmaları neden fırında pişiriyoruz?
Sarmaların fırında pişirilmesi, sarmaların hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olmasını sağlar. Fırında pişirerek sarmaların yaprakları daha yumuşak ve iç harç daha lezzetli olur.

3) Sarmaların iç harcı nasıl hazırlanır?
Sarmaların iç harcı pirinç, soğan, zeytinyağı ve baharatlar kullanılarak hazırlanır. Dilerseniz iç harca kıyma veya kuşbaşı et de ekleyebilirsiniz."

Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması

Adı : Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması

Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının klasik yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu yemeği fırında pişirmek de oldukça kolaydır. İşte fırında zeytinyağlı lahana sarması tarifi:

Malzemeler:
- 1 tane orta boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su

Yapılışı:
1) Lahanayı kaynar suya atın ve 5 dakika haşlayın.
2) Haşlanmış lahanayı soğuk suya atın ve yaprakları açın.
3) Pirinci yıkayın ve süzün.
4) Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun.
5) Kavrulan soğanın üzerine pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar karıştırarak kavurun.
6) Domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
7) Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin ve karıştırın.
8) Tavada hazırladığınız pilavı lahana yapraklarına yerleştirin ve sıkıca sarın.
9) Sarmaları fırın kabına dizin ve üzerine su ekleyin.
10) Fırını 180 dereceye ayarlayın ve sarmaları 45-50 dakika kadar pişirin.
11) Fırından çıkan sarmaları servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Fırında Zeytinyağlı Lahana Sarması İçin Farklı Öneriler:

1) Kıymalı Zeytinyağlı Lahana Sarması: Sarmalarda kıymalı iç harcı da kullanabilirsiniz. Bunun için kıymayı tavada kavurun ve pirinç yerine kıymayı kullanın.

2) Etli Zeytinyağlı Lahana Sarması: Kıymalı sarmaların yanı sıra kuşbaşı etli sarmalar da yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra sarmaları hazırlarken etleri iç harca ekleyin.

3) Baharatlı Zeytinyağlı Lahana Sarması: Farklı baharatlar kullanarak sarmalarınıza farklı bir lezzet verebilirsiniz. Örneğin pul biber, kişniş veya kimyon gibi baharatları kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1) Lahanayı neden haşlıyoruz?
Lahanayı haşlamak, yaprakları açmak için daha kolay olmasını sağlar. Yaprakları haşlandıktan sonra daha kolay bir şekilde açılır ve iç harç konulabilir.

2) Sarmaları neden fırında pişiriyoruz?
Sarmaların fırında pişirilmesi, sarmaların hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olmasını sağlar. Fırında pişirerek sarmaların yaprakları daha yumuşak ve iç harç daha lezzetli olur.

3) Sarmaların iç harcı nasıl hazırlanır?
Sarmaların iç harcı pirinç, soğan, zeytinyağı ve baharatlar kullanılarak hazırlanır. Dilerseniz iç harca kıyma veya kuşbaşı et de ekleyebilirsiniz."


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


fırında zeytinyağlı lahana sarması lahana seçimi sarma içi malzemeler pirinç soğan sarımsak domates maydanoz domates salçası biber salçası