*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Güveç, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle güveci sevenlerin sayısı da oldukça fazla. Peki, güvecin farklı tarifleri nelerdir? İşte, güveç sevenlerin tam da aradığı tarifler.
1. Kuzu Güveci
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
1. Kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun.
2. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.
3. Kabak ve patlıcanları da küp şeklinde doğrayarak tavaya ekleyin ve karıştırın.
4. Domatesleri de doğrayarak tencereye ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.
5. 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirin.
2. Deniz Ürünlü Güveç
Malzemeler:
- 200 gram karides
- 200 gram kalamar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Karides ve kalamarı temizleyerek tencereye alın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
3. Biberleri de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
4. Domatesi de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
5. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
6. 180 derece fırında 20-25 dakika arası pişirin.
3. Sebzeli Güveç
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
1. Patlıcan, kabak ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
3. Domatesi de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
4. Sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekiği de ekleyerek karıştırın.
5. 180 derece fırında 25-30 dakika arası pişirin.
Sık Sorulan Sorular
1. Güveçin kökeni nedir?
Güveç, Türk mutfağında uzun yıllardır kullanılan bir pişirme ve servis aracıdır.
2. Güveçte hangi malzemeler kullanılabilir?
Güvecin içinde sebze, et, tavuk, balık gibi pek çok malzeme kullanılabilir.
3. Güvecin fırında pişirilmesi gerekir mi?
Evet, güvecin lezzetli olması için fırında pişirilmesi önerilir.
4. Güvecin diğer yemeklerden farkı nedir?
Güvecin en büyük farkı, içinde tüm malzemelerin birlikte pişirilerek lezzetlerinin birbirine karışmasıdır.
5. Güvecin servis edilme şekli nasıldır?
Güvecin servisi, güvecin içinde pişirildiği tencerede yapılır. Tencere, sofraya getirilerek direk servis edilir."
Güveç, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle güveci sevenlerin sayısı da oldukça fazla. Peki, güvecin farklı tarifleri nelerdir? İşte, güveç sevenlerin tam da aradığı tarifler.
1. Kuzu Güveci
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
1. Kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun.
2. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.
3. Kabak ve patlıcanları da küp şeklinde doğrayarak tavaya ekleyin ve karıştırın.
4. Domatesleri de doğrayarak tencereye ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.
5. 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirin.
2. Deniz Ürünlü Güveç
Malzemeler:
- 200 gram karides
- 200 gram kalamar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Karides ve kalamarı temizleyerek tencereye alın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
3. Biberleri de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
4. Domatesi de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
5. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
6. 180 derece fırında 20-25 dakika arası pişirin.
3. Sebzeli Güveç
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
1. Patlıcan, kabak ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
3. Domatesi de küçük parçalar halinde doğrayarak tencereye ekleyin.
4. Sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekiği de ekleyerek karıştırın.
5. 180 derece fırında 25-30 dakika arası pişirin.
Sık Sorulan Sorular
1. Güveçin kökeni nedir?
Güveç, Türk mutfağında uzun yıllardır kullanılan bir pişirme ve servis aracıdır.
2. Güveçte hangi malzemeler kullanılabilir?
Güvecin içinde sebze, et, tavuk, balık gibi pek çok malzeme kullanılabilir.
3. Güvecin fırında pişirilmesi gerekir mi?
Evet, güvecin lezzetli olması için fırında pişirilmesi önerilir.
4. Güvecin diğer yemeklerden farkı nedir?
Güvecin en büyük farkı, içinde tüm malzemelerin birlikte pişirilerek lezzetlerinin birbirine karışmasıdır.
5. Güvecin servis edilme şekli nasıldır?
Güvecin servisi, güvecin içinde pişirildiği tencerede yapılır. Tencere, sofraya getirilerek direk servis edilir."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle