• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çikolatalı Profiterol Tarifi

Adı : Çikolatalı Profiterol Tarifi

Profiterol, Fransız mutfağına ait, küçük, çıtır çıtır kabuklu ve içi kremalı tatlı bir türüdür. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu tatlı türü, genellikle çikolata sosu ile servis edilir. Sizler için çok lezzetli bir çikolatalı profiterol tarifi hazırladık.

Malzemeler
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema

Hazırlanışı
1. Öncelikle çikolatalı sosu hazırlamak için, küçük bir tencereye kremayı koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın. Ayrı bir kapta çikolataları eritin ve kremalı karışıma ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
2. Ardından, hamur için sıvı yağı, suyu, toz şekeri ve unu bir tencereye koyun ve karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Tencereyi ocakta orta ateşte tutarak, sürekli karıştırın. Karışım kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Pürüzsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar ocaktan almadan pişirmeye özen gösterin.
4. Pişen karışımı sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine minik toplar halinde sıkın. (topların boyutuna karar verirken, hamurun kabardığını unutmayın.)
5. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin ve profiterollerinizi fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Profiteroller kabarana kadar bekleyin ve daha sonra fırından çıkarın.
6. En son adım olarak profiterolleri birbirine yapıştırmak için, çikolatalı sosu hazırladığımız kıvama getirin ve profiterolleri içine batırın. Üzerine damlatarak sosu da ekleyin. Afiyet olsun.

Sık Sorulan Sorular

1. Profiterol hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı pürüzsüz, yoğun ve pütürlü olmamalıdır. Aynı zamanda sıkma torbasına koyduğunuzda, kolayca şekil alabilmesi gerekiyor.

2. Profiteroller kabardıktan sonra neden çökmüş olabilir?
- Hamurun kabarması için özel bir kabartma ajanı kullanmıyoruz, bu nedenle profiterollerimiz kabardıktan sonra bir süre bekletildiğinde çökebiliyor. Hemen servis etmeye özen gösterin.

3. Profiterolleri hangi soslarla servis edebiliriz?
- Profiterollerin en popüler servis yöntemi çikolatalı sosla yapılmıştır. Ancak, meyve sosları veya karamel sosu ile de servis edebilirsiniz. Bu size kalmış bir seçimdir."

Çikolatalı Profiterol Tarifi

Adı : Çikolatalı Profiterol Tarifi

Profiterol, Fransız mutfağına ait, küçük, çıtır çıtır kabuklu ve içi kremalı tatlı bir türüdür. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu tatlı türü, genellikle çikolata sosu ile servis edilir. Sizler için çok lezzetli bir çikolatalı profiterol tarifi hazırladık.

Malzemeler
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema

Hazırlanışı
1. Öncelikle çikolatalı sosu hazırlamak için, küçük bir tencereye kremayı koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın. Ayrı bir kapta çikolataları eritin ve kremalı karışıma ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
2. Ardından, hamur için sıvı yağı, suyu, toz şekeri ve unu bir tencereye koyun ve karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Tencereyi ocakta orta ateşte tutarak, sürekli karıştırın. Karışım kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Pürüzsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar ocaktan almadan pişirmeye özen gösterin.
4. Pişen karışımı sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine minik toplar halinde sıkın. (topların boyutuna karar verirken, hamurun kabardığını unutmayın.)
5. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin ve profiterollerinizi fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Profiteroller kabarana kadar bekleyin ve daha sonra fırından çıkarın.
6. En son adım olarak profiterolleri birbirine yapıştırmak için, çikolatalı sosu hazırladığımız kıvama getirin ve profiterolleri içine batırın. Üzerine damlatarak sosu da ekleyin. Afiyet olsun.

Sık Sorulan Sorular

1. Profiterol hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı pürüzsüz, yoğun ve pütürlü olmamalıdır. Aynı zamanda sıkma torbasına koyduğunuzda, kolayca şekil alabilmesi gerekiyor.

2. Profiteroller kabardıktan sonra neden çökmüş olabilir?
- Hamurun kabarması için özel bir kabartma ajanı kullanmıyoruz, bu nedenle profiterollerimiz kabardıktan sonra bir süre bekletildiğinde çökebiliyor. Hemen servis etmeye özen gösterin.

3. Profiterolleri hangi soslarla servis edebiliriz?
- Profiterollerin en popüler servis yöntemi çikolatalı sosla yapılmıştır. Ancak, meyve sosları veya karamel sosu ile de servis edebilirsiniz. Bu size kalmış bir seçimdir."


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


çikolatalı profiterol tarifi kahve yanında tatlı profiterol hamuru un tereyağı su şeker tuz çikolatalı krema süt nişasta bitter çikolata sıkma torbası şişe soğuk servis