*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Profiterol, Fransız mutfağına ait, küçük, çıtır çıtır kabuklu ve içi kremalı tatlı bir türüdür. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu tatlı türü, genellikle çikolata sosu ile servis edilir. Sizler için çok lezzetli bir çikolatalı profiterol tarifi hazırladık.
Malzemeler
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema
Hazırlanışı
1. Öncelikle çikolatalı sosu hazırlamak için, küçük bir tencereye kremayı koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın. Ayrı bir kapta çikolataları eritin ve kremalı karışıma ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
2. Ardından, hamur için sıvı yağı, suyu, toz şekeri ve unu bir tencereye koyun ve karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Tencereyi ocakta orta ateşte tutarak, sürekli karıştırın. Karışım kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Pürüzsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar ocaktan almadan pişirmeye özen gösterin.
4. Pişen karışımı sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine minik toplar halinde sıkın. (topların boyutuna karar verirken, hamurun kabardığını unutmayın.)
5. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin ve profiterollerinizi fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Profiteroller kabarana kadar bekleyin ve daha sonra fırından çıkarın.
6. En son adım olarak profiterolleri birbirine yapıştırmak için, çikolatalı sosu hazırladığımız kıvama getirin ve profiterolleri içine batırın. Üzerine damlatarak sosu da ekleyin. Afiyet olsun.
Sık Sorulan Sorular
1. Profiterol hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı pürüzsüz, yoğun ve pütürlü olmamalıdır. Aynı zamanda sıkma torbasına koyduğunuzda, kolayca şekil alabilmesi gerekiyor.
2. Profiteroller kabardıktan sonra neden çökmüş olabilir?
- Hamurun kabarması için özel bir kabartma ajanı kullanmıyoruz, bu nedenle profiterollerimiz kabardıktan sonra bir süre bekletildiğinde çökebiliyor. Hemen servis etmeye özen gösterin.
3. Profiterolleri hangi soslarla servis edebiliriz?
- Profiterollerin en popüler servis yöntemi çikolatalı sosla yapılmıştır. Ancak, meyve sosları veya karamel sosu ile de servis edebilirsiniz. Bu size kalmış bir seçimdir."
Profiterol, Fransız mutfağına ait, küçük, çıtır çıtır kabuklu ve içi kremalı tatlı bir türüdür. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu tatlı türü, genellikle çikolata sosu ile servis edilir. Sizler için çok lezzetli bir çikolatalı profiterol tarifi hazırladık.
Malzemeler
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema
Hazırlanışı
1. Öncelikle çikolatalı sosu hazırlamak için, küçük bir tencereye kremayı koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın. Ayrı bir kapta çikolataları eritin ve kremalı karışıma ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
2. Ardından, hamur için sıvı yağı, suyu, toz şekeri ve unu bir tencereye koyun ve karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Tencereyi ocakta orta ateşte tutarak, sürekli karıştırın. Karışım kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Pürüzsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar ocaktan almadan pişirmeye özen gösterin.
4. Pişen karışımı sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine minik toplar halinde sıkın. (topların boyutuna karar verirken, hamurun kabardığını unutmayın.)
5. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin ve profiterollerinizi fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Profiteroller kabarana kadar bekleyin ve daha sonra fırından çıkarın.
6. En son adım olarak profiterolleri birbirine yapıştırmak için, çikolatalı sosu hazırladığımız kıvama getirin ve profiterolleri içine batırın. Üzerine damlatarak sosu da ekleyin. Afiyet olsun.
Sık Sorulan Sorular
1. Profiterol hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı pürüzsüz, yoğun ve pütürlü olmamalıdır. Aynı zamanda sıkma torbasına koyduğunuzda, kolayca şekil alabilmesi gerekiyor.
2. Profiteroller kabardıktan sonra neden çökmüş olabilir?
- Hamurun kabarması için özel bir kabartma ajanı kullanmıyoruz, bu nedenle profiterollerimiz kabardıktan sonra bir süre bekletildiğinde çökebiliyor. Hemen servis etmeye özen gösterin.
3. Profiterolleri hangi soslarla servis edebiliriz?
- Profiterollerin en popüler servis yöntemi çikolatalı sosla yapılmıştır. Ancak, meyve sosları veya karamel sosu ile de servis edebilirsiniz. Bu size kalmış bir seçimdir."
Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.