• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Avukat Web Siteniz Yok mu?

Hemen bugün bir Avukat Web Siteniz Olsun, Web'in gücünü keşfedin.

SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle


İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Adı : İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Türk mutfağı denince akla gelen enfes lezzetler arasında bulgur pilavı da yer alır. İster ana yemek ister yanında tüketin, sizi her zaman doyurur. Bulgur, vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir ve şehriyeli bulgur pilavı da farklı bir lezzet sunar.

Şimdi sizlere incecik tel şehriyeli bulgur pilavı tarifini anlatacağım.

Malzemeler:

- 2 su bardağı bulgur (ince)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. İlk olarak bulguru bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından 15-20 dakika kadar suyun içinde bekletin.
2. Bu sırada soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
3. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun, eritin.
4. Doğranmış soğanı tencereye ekleyin, orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
5. Tel şehriyeleri ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
6. Beklettiğiniz bulguru sudan süzün ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin, karıştırın.
7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilavın suyunu çekmesi için yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
8. Pilav piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
9. Pilavın üzerini kaşıkla hafifçe karıştırın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular:

Q: Tavuk suyu yerine su kullanabilir miyim?
A: Evet, su kullanabilirsiniz. Ancak tavuk suyu, pilava daha güzel bir lezzet katacaktır.

Q: Bulguru ne kadar süre bekletmeliyim?
A: Bulguru en az 15-20 dakika bekletmeniz önerilir. Böylelikle pilavın daha güzel bir kıvam alması sağlanır.

Q: Pilavı başka malzemelerle zenginleştirebilir miyim?
A: Evet, pilavı istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, pilava kuru üzüm, çam fıstığı, yeşil biber, havuç, patates vb. ekleyebilirsiniz.

Q: Incecik tel sehriyeli bulgur pilavını hangi yemeklerle birlikte servis yapabilirim?
A: Incecik tel sehriyeli bulgur pilavını etli yemekler, tavuk yemekleri, sebzeli yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Aynı zamanda salata ve turşularla da servis edebilirsiniz.

Q: Pilavın lezzeti için hangi baharatları kullanabilirim?
A: Pilavın lezzetini artırmak için kekik, nane, tarçın, kişniş vb. baharatları kullanabilirsiniz."

İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Adı : İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

İncecik Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Türk mutfağı denince akla gelen enfes lezzetler arasında bulgur pilavı da yer alır. İster ana yemek ister yanında tüketin, sizi her zaman doyurur. Bulgur, vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir ve şehriyeli bulgur pilavı da farklı bir lezzet sunar.

Şimdi sizlere incecik tel şehriyeli bulgur pilavı tarifini anlatacağım.

Malzemeler:

- 2 su bardağı bulgur (ince)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. İlk olarak bulguru bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından 15-20 dakika kadar suyun içinde bekletin.
2. Bu sırada soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
3. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun, eritin.
4. Doğranmış soğanı tencereye ekleyin, orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
5. Tel şehriyeleri ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
6. Beklettiğiniz bulguru sudan süzün ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin, karıştırın.
7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilavın suyunu çekmesi için yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
8. Pilav piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
9. Pilavın üzerini kaşıkla hafifçe karıştırın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular:

Q: Tavuk suyu yerine su kullanabilir miyim?
A: Evet, su kullanabilirsiniz. Ancak tavuk suyu, pilava daha güzel bir lezzet katacaktır.

Q: Bulguru ne kadar süre bekletmeliyim?
A: Bulguru en az 15-20 dakika bekletmeniz önerilir. Böylelikle pilavın daha güzel bir kıvam alması sağlanır.

Q: Pilavı başka malzemelerle zenginleştirebilir miyim?
A: Evet, pilavı istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, pilava kuru üzüm, çam fıstığı, yeşil biber, havuç, patates vb. ekleyebilirsiniz.

Q: Incecik tel sehriyeli bulgur pilavını hangi yemeklerle birlikte servis yapabilirim?
A: Incecik tel sehriyeli bulgur pilavını etli yemekler, tavuk yemekleri, sebzeli yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Aynı zamanda salata ve turşularla da servis edebilirsiniz.

Q: Pilavın lezzeti için hangi baharatları kullanabilirim?
A: Pilavın lezzetini artırmak için kekik, nane, tarçın, kişniş vb. baharatları kullanabilirsiniz."


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


incecik tel şehriye bulgur pilavı lezzetli yemekler Türk mutfağı tereyağı sıvı yağ kuru soğan karabiber tuz kaynar su