*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Pizza severler bilirler ki kendi ev yapımı pizzanızın lezzeti her zaman öncesinde yediğiniz pizzalardan daha farklı ve tatmin edici olur. Pizzanın en güzel özelliği ise herkesin damak zevkine uygun bir şekilde hazırlanabiliyor olmasıdır. Bu yazıda sizlere evde pizza yapımı için pratik tarifler sunacağız.
Pizza hamuru tarifi:
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
Hamuru hazırlama:
Unu bir kaba alın ve ortasını açın. Ortasına tuzu, kuru mayayı, şekeri ve zeytinyağını ekleyin. Ilık suyu da yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru kabın üzerini nemli bir bezle kapatın ve 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurunuz hazır oldu! Dilerseniz farklı malzemeler ekleyerek her seferinde farklı bir pizza yapabilirsiniz.
Evde pizza sosu tarifi:
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosun hazırlanması:
Domatesleri kaynar suya atarak kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsakları dövün. Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın. Zeytinyağını ilave edip karıştırın. Sosunuz hazır!
Evde pizza yapımı için başka malzemeler:
- Mozarella peyniri rendesi
- Dilimlenmiş jambon/salam/sucuk
- Mantar
- Yeşil/ kırmızı biber
- Soğan
- Zeytin
- Mısır
- Roka
*Malzeme seçeneklerini damak zevkinize uygun şekilde değiştirebilirsiniz.
Pizzanızı hazırlama:
Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız hamuru açmak için unlanmış bir yüzeyi tercih edin. Hamuru dilediğiniz şekilde açın. Pizza sosunu hamurun üzerine sürerek yayın. Ardından peynir, jambon ve diğer malzemelerinizin arasına serpiştirin. Fırın tepsinize altına yağlı kağıt serdikten sonra pizzanızı getirin ve ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Pizzanız hazır!
Sık sorulan sorular:
1. Pizza hamuru için sadece kuru maya kullanmamız mümkün mü?
Evet, kullanabilirsiniz.
2. Pizzanın fırında pişme süresi ne kadar olmalı?
Ortalama 20-25 dakika kadar.
3. Pizza sosu kaç günlük saklanabilir?
Sosu buzdolabında sakladığınız takdirde 3-4 gün kullanabilirsiniz.
4. Hamuru yoğurduktan sonra direkt pişirebilir miyiz?
Hayır, dinlendirmeniz gerekiyor.
5. Hangi malzemeler kullanılmalı?
Malzemeler size kalmış. Sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yazımızda evde pizza yapımı için pratik tarifler sunduk. Hamurdan sosuna kadar sıfırdan hazırlanmış ev yapımı pizzanın lezzeti bir harika! İster öğle yemeği, ister akşam yemeği olarak yapabilirsiniz. Malzeme seçenekleri ile eşsiz tadlar yaratabileceğiniz ev yapımı pizzanızı afiyetle yiyebilirsiniz."
Pizza severler bilirler ki kendi ev yapımı pizzanızın lezzeti her zaman öncesinde yediğiniz pizzalardan daha farklı ve tatmin edici olur. Pizzanın en güzel özelliği ise herkesin damak zevkine uygun bir şekilde hazırlanabiliyor olmasıdır. Bu yazıda sizlere evde pizza yapımı için pratik tarifler sunacağız.
Pizza hamuru tarifi:
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
Hamuru hazırlama:
Unu bir kaba alın ve ortasını açın. Ortasına tuzu, kuru mayayı, şekeri ve zeytinyağını ekleyin. Ilık suyu da yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru kabın üzerini nemli bir bezle kapatın ve 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurunuz hazır oldu! Dilerseniz farklı malzemeler ekleyerek her seferinde farklı bir pizza yapabilirsiniz.
Evde pizza sosu tarifi:
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosun hazırlanması:
Domatesleri kaynar suya atarak kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsakları dövün. Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın. Zeytinyağını ilave edip karıştırın. Sosunuz hazır!
Evde pizza yapımı için başka malzemeler:
- Mozarella peyniri rendesi
- Dilimlenmiş jambon/salam/sucuk
- Mantar
- Yeşil/ kırmızı biber
- Soğan
- Zeytin
- Mısır
- Roka
*Malzeme seçeneklerini damak zevkinize uygun şekilde değiştirebilirsiniz.
Pizzanızı hazırlama:
Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız hamuru açmak için unlanmış bir yüzeyi tercih edin. Hamuru dilediğiniz şekilde açın. Pizza sosunu hamurun üzerine sürerek yayın. Ardından peynir, jambon ve diğer malzemelerinizin arasına serpiştirin. Fırın tepsinize altına yağlı kağıt serdikten sonra pizzanızı getirin ve ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Pizzanız hazır!
Sık sorulan sorular:
1. Pizza hamuru için sadece kuru maya kullanmamız mümkün mü?
Evet, kullanabilirsiniz.
2. Pizzanın fırında pişme süresi ne kadar olmalı?
Ortalama 20-25 dakika kadar.
3. Pizza sosu kaç günlük saklanabilir?
Sosu buzdolabında sakladığınız takdirde 3-4 gün kullanabilirsiniz.
4. Hamuru yoğurduktan sonra direkt pişirebilir miyiz?
Hayır, dinlendirmeniz gerekiyor.
5. Hangi malzemeler kullanılmalı?
Malzemeler size kalmış. Sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yazımızda evde pizza yapımı için pratik tarifler sunduk. Hamurdan sosuna kadar sıfırdan hazırlanmış ev yapımı pizzanın lezzeti bir harika! İster öğle yemeği, ister akşam yemeği olarak yapabilirsiniz. Malzeme seçenekleri ile eşsiz tadlar yaratabileceğiniz ev yapımı pizzanızı afiyetle yiyebilirsiniz."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle