• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Adı : Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Çin mutfağı, dünya genelinde en sevilen ve popüler yemeklerden biri olan çin mantısı için ideal bir yerdir. Çıtır kabuğunun altında yumuşak, etli iç malzeme ile lezzetli bir sunum oluşturur. Çin mantısı aslında oldukça kolay hazırlanan bir yemektir ve evde de yapılabilecek en lezzetli atıştırmalıklardan biridir.

Malzemeler

- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı su (şayet gerekiyorsa daha fazla su ekleyebilirsiniz)
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy havuç, doğranmış
- 1/2 adet küçük boy soğan, doğranmış
- 1/2 yemek kaşığı ince doğranmış taze zencefil
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 yemek kaşığı susam yağı
- 1/4 yemek kaşığı şeker
- 1/4 yemek kaşığı tuz
- 1/4 yemek kaşığı karabiber

Yapılışı

1. Unu bir karıştırma kabına ekle, suyu yavaşça un üzerine ekleyin ve hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı çekişmeli olmalıdır.

2. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenme süresinin ardından hamuru altı eşit parçaya bölün ve ortalarını ince bir şekilde açın.

3. Bir tavada dana kıyma, havuç, soğan, taze zencefil, soya sosu, susam yağı, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Kıyma piştiğinde ateşten alın.

4. Hamur parçalarının her birinin içine yaklaşık 1 yemek kaşığı hazırlanan kıyma karışımını koyun.

5. Mantıların kenarlarını kapatarak kenarları tadil edin.

6. Bir buhar tenceresinde kaynatın. Mantılar kızarana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).

7. Hazırlanan çin mantısı servise hazırdır.

Sık Sorulan Sorular

Çin Mantısı ne kadar kalori içerir?

Çin Mantısı yaklaşık 10 adet ile 200-215 kalori arasında olduğu söylenebilir.

Nasıl farklı lezzetler altındaki Çin Mantısı hazırlanabilir?

Köfte harcı yerine çeşitli etler kullanılabilir, farklı baharatlar kullanarak da farklı lezzetler elde edilebilir. Aynı zamanda soya sosu yerine, farklı soslar kullanarak da tarif değiştirilebilir.

Çin Mantısı saklama koşulları nedir?

Çin Mantısı buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Çin mantısını tekrardan ısıtırken, hafif nemlendirmeniz önerilir."

Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Adı : Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Çin Mantısı Tarifi: Hem Lezzetli Hem Kolay

Çin mutfağı, dünya genelinde en sevilen ve popüler yemeklerden biri olan çin mantısı için ideal bir yerdir. Çıtır kabuğunun altında yumuşak, etli iç malzeme ile lezzetli bir sunum oluşturur. Çin mantısı aslında oldukça kolay hazırlanan bir yemektir ve evde de yapılabilecek en lezzetli atıştırmalıklardan biridir.

Malzemeler

- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı su (şayet gerekiyorsa daha fazla su ekleyebilirsiniz)
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy havuç, doğranmış
- 1/2 adet küçük boy soğan, doğranmış
- 1/2 yemek kaşığı ince doğranmış taze zencefil
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 yemek kaşığı susam yağı
- 1/4 yemek kaşığı şeker
- 1/4 yemek kaşığı tuz
- 1/4 yemek kaşığı karabiber

Yapılışı

1. Unu bir karıştırma kabına ekle, suyu yavaşça un üzerine ekleyin ve hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı çekişmeli olmalıdır.

2. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenme süresinin ardından hamuru altı eşit parçaya bölün ve ortalarını ince bir şekilde açın.

3. Bir tavada dana kıyma, havuç, soğan, taze zencefil, soya sosu, susam yağı, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Kıyma piştiğinde ateşten alın.

4. Hamur parçalarının her birinin içine yaklaşık 1 yemek kaşığı hazırlanan kıyma karışımını koyun.

5. Mantıların kenarlarını kapatarak kenarları tadil edin.

6. Bir buhar tenceresinde kaynatın. Mantılar kızarana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).

7. Hazırlanan çin mantısı servise hazırdır.

Sık Sorulan Sorular

Çin Mantısı ne kadar kalori içerir?

Çin Mantısı yaklaşık 10 adet ile 200-215 kalori arasında olduğu söylenebilir.

Nasıl farklı lezzetler altındaki Çin Mantısı hazırlanabilir?

Köfte harcı yerine çeşitli etler kullanılabilir, farklı baharatlar kullanarak da farklı lezzetler elde edilebilir. Aynı zamanda soya sosu yerine, farklı soslar kullanarak da tarif değiştirilebilir.

Çin Mantısı saklama koşulları nedir?

Çin Mantısı buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Çin mantısını tekrardan ısıtırken, hafif nemlendirmeniz önerilir."


Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çin mantısı tarif malzemeler hamur iç malzeme pişirme buhar lezzetli kolay