• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Romantik Akşam Yemeği İçin Fransız Tarifleri

Adı : Romantik Akşam Yemeği İçin Fransız Tarifleri

Gastronomi alanında özellikle son yıllarda büyük bir yer edinen Fransız mutfağı, dünya genelinde kabul görmüş ve lezzetiyle öne çıkmıştır. Özellikle romantik bir akşam yemeği için tercih edilebilecek Fransız tarifler, lezzet açısından oldukça iddialıdır. İşte romantik bir akşam yemeği için Fransız tarifleri ve yapılışları...
1. Fransız Usulü Mantar Çorbası (Soupe à l'oignon)
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 50 gram tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 litre tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeri domates, maydanoz ve tereyağı ile servis yapmak için.
Yapılışı:
1. Kuru soğanları dilimleyin ve tereyağını bir tencereye koyun. Orta ateşte eriyinceye kadar bekleyin.
2. Soğanları tencereye atın ve yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Soğanların rengi hafifçe karamelizleşene kadar kavurmaya devam edin.
3. Dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
4. Unu ekleyin ve tencereyi karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
5. Tavuk suyunu yavaşça ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
6. Çorba karışımını yarım saat kadar pişirin.
7. Ocaktan almadan önce krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.
8. Çeri domates, maydanoz ve tereyağı ile süsleyerek sıcak servis edin.
2. Tavuk Şiş (Poulet Roti)
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü yıkayın ve kurulayın.
2. Sarımsakları soyun ve dişleri küp şeklinde doğrayın.
3. Limonun kabuğunu rendeleyin ve limondan 2 yemek kaşığı suyunu sıkın.
4. Hazırladığınız sarımsakları, limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi tavuk etinin her iki tarafına da sürdükten sonra 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
5. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
6. Zeytinyağını tavada kızdırın ve tavuğu tavada 5-6 dakika pişirin.
7. Tavuk göğsünü bir fırın kapına alın ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.
3. Fransız Tartı (Quiche Lorraine)
Malzemeler:
- 1 adet tart hamuru
- 2 adet yumurta
- 10 dilim pastörize edilmiş jambon
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 ml süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1. Tart hamurunu açın ve tart kalıbına yerleştirin.
2. Jambon dilimlerini küp şeklinde doğrayın ve tart hamurunun üzerine serpiştirin.
3. Rendelenmiş kaşar peyniri de jambon dilimlerinin üzerine serpiştirin.
4. Yumurtaları çırpın, sütü ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. İyice karıştırın.
5. Tart hamurunun üzerindeki jambon ve kaşar peynirin üzerine yumurtalı karışımı dökün.
6. Tereyağını küçük küpler halinde kesip tartın üzerine yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.
Sık Sorulan Sorular
1. Quiche Lorraine kaç kişilik olur?
Quiche Lorraine, 4 kişilik bir tariftir.
2. Soupe à l'oignon soğan kokusu yapar mı?
Soupe à l'oignon yemek tarifi, soğan kokusu yapabilir. Ancak soğanların karamelizasyon işleminden sonra bu koku önemli ölçüde azalacaktır.
3. Poulet Roti fırında kaç dakika pişirilir?
Poulet Roti fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
4. Kaşar peyniri yerine başka peynir kullanabilir miyim?
Quiche Lorraine tarifinde kaşar peyniri yerine cheddar peyniri kullanabilirsiniz.
5. Soupe à l'oignon çorbası kaç kişilik olur?
Soupe à l'oignon yemek tarifi, 4 kişilik bir tariftir.

Romantik Akşam Yemeği İçin Fransız Tarifleri

Adı : Romantik Akşam Yemeği İçin Fransız Tarifleri

Gastronomi alanında özellikle son yıllarda büyük bir yer edinen Fransız mutfağı, dünya genelinde kabul görmüş ve lezzetiyle öne çıkmıştır. Özellikle romantik bir akşam yemeği için tercih edilebilecek Fransız tarifler, lezzet açısından oldukça iddialıdır. İşte romantik bir akşam yemeği için Fransız tarifleri ve yapılışları...
1. Fransız Usulü Mantar Çorbası (Soupe à l'oignon)
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 50 gram tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 litre tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeri domates, maydanoz ve tereyağı ile servis yapmak için.
Yapılışı:
1. Kuru soğanları dilimleyin ve tereyağını bir tencereye koyun. Orta ateşte eriyinceye kadar bekleyin.
2. Soğanları tencereye atın ve yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Soğanların rengi hafifçe karamelizleşene kadar kavurmaya devam edin.
3. Dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
4. Unu ekleyin ve tencereyi karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
5. Tavuk suyunu yavaşça ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
6. Çorba karışımını yarım saat kadar pişirin.
7. Ocaktan almadan önce krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.
8. Çeri domates, maydanoz ve tereyağı ile süsleyerek sıcak servis edin.
2. Tavuk Şiş (Poulet Roti)
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü yıkayın ve kurulayın.
2. Sarımsakları soyun ve dişleri küp şeklinde doğrayın.
3. Limonun kabuğunu rendeleyin ve limondan 2 yemek kaşığı suyunu sıkın.
4. Hazırladığınız sarımsakları, limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi tavuk etinin her iki tarafına da sürdükten sonra 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
5. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
6. Zeytinyağını tavada kızdırın ve tavuğu tavada 5-6 dakika pişirin.
7. Tavuk göğsünü bir fırın kapına alın ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.
3. Fransız Tartı (Quiche Lorraine)
Malzemeler:
- 1 adet tart hamuru
- 2 adet yumurta
- 10 dilim pastörize edilmiş jambon
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 ml süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1. Tart hamurunu açın ve tart kalıbına yerleştirin.
2. Jambon dilimlerini küp şeklinde doğrayın ve tart hamurunun üzerine serpiştirin.
3. Rendelenmiş kaşar peyniri de jambon dilimlerinin üzerine serpiştirin.
4. Yumurtaları çırpın, sütü ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. İyice karıştırın.
5. Tart hamurunun üzerindeki jambon ve kaşar peynirin üzerine yumurtalı karışımı dökün.
6. Tereyağını küçük küpler halinde kesip tartın üzerine yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.
Sık Sorulan Sorular
1. Quiche Lorraine kaç kişilik olur?
Quiche Lorraine, 4 kişilik bir tariftir.
2. Soupe à l'oignon soğan kokusu yapar mı?
Soupe à l'oignon yemek tarifi, soğan kokusu yapabilir. Ancak soğanların karamelizasyon işleminden sonra bu koku önemli ölçüde azalacaktır.
3. Poulet Roti fırında kaç dakika pişirilir?
Poulet Roti fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
4. Kaşar peyniri yerine başka peynir kullanabilir miyim?
Quiche Lorraine tarifinde kaşar peyniri yerine cheddar peyniri kullanabilirsiniz.
5. Soupe à l'oignon çorbası kaç kişilik olur?
Soupe à l'oignon yemek tarifi, 4 kişilik bir tariftir.


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


fransız mutfağı romantik yemekler kırmızı et deniz ürünleri şarap beyaz şarap kırmızı şarap şampanya Burgonya şarapları