*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Lahmacunun, Türkiye'nin yemek kültüründe ayrı bir yeri vardır. Hamurun içine konan etli harcı, üzerine sevilen malzemeler eklenerek hazırlanır. Lahmacun hazırlamanıza yardımcı olacak malzemeler şunlardır:
- 500 gram un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Lahmacun hamurunun hazırlanması
1. Hamurunun hazırlanması için unu geniş bir kaba alın. Ortasını açın ve unun içine instant maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve sıcak suyu ekleyin.
2. Malzemeleri bir çatalla karıştırarak hamur hazırlayın. Elinizle hamuru yoğurun. Hamurun yapışkan olması normaldir. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru kapatarak, hamurun kabarması için 1 saat bekletin.
Lahmacun harcının hazırlanması
1. Lahmacun harcını hazırlamak için kıymayı karıştırma kabına alın.
2. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve yeşilbiberi kıymaya ekleyin.
3. Rendelediğiniz domates, domates salçası, pul biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Lahmacunun yapımı
1. Hamurun üzerine biraz un serpin ve hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
2. Her parçayı unlanmış tezgaha alın ve elle hamur açın. Hamurun kalınlığı beşik bir kağıt kadar olmalıdır. Yani mümkün olduğunca ince olmalıdır. Elinizde açılırken hamurun içine delikler açabileceğinden, hamuru çok fazla açmamaya dikkat edin.
3. Açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını dağıtın. Eşit bir şekilde yaydırmayı unutmayın.
4. Lahmacunları 230 derecelik fırında etken alternatifi bir taşın üzerinde 7 ila 8 dk pişirin.
5. Lahmacunları fırından çıkardıktan sonra üzerine birkaç dal taze maydanoz ve limon parçaları serpin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Lahmacunun kalorisine ne kadar etki eder?
Lahmacun kalorisi içerdiği malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Ortalama bir lahmacun ortalama 200 ile 300 kalori arasındadır.
2. Lahmacun hamuru nasıl saklanır?
Lahmacun hamuru tarife uygun hazırlanıp hamur kabında saklanarak buzlukta 1 ay boyunca saklamak mümkündür.
3. Lahmacunu hangi malzemelerle süsleyebilirim?
Lahmacunun üzerine zeytinyağı, limon sosu, maydanoz yaprakları, acı biber, domates, kapari, közlenmiş patlıcan, kırmızı soğan, roka yaprakları gibi malzemeler koyarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Lahmacunun soslarına Soğuk yoğurt da iyi bir alternatif olarak sunulabilir.
Lahmacun, Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Temel malzemeleri ve lezzetler ile birlikte yapabileceğiniz kendi lezzetinizi hazırlayarak lahmacunun tadını çıkarmak mümkündür."
Lahmacunun, Türkiye'nin yemek kültüründe ayrı bir yeri vardır. Hamurun içine konan etli harcı, üzerine sevilen malzemeler eklenerek hazırlanır. Lahmacun hazırlamanıza yardımcı olacak malzemeler şunlardır:
- 500 gram un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Lahmacun hamurunun hazırlanması
1. Hamurunun hazırlanması için unu geniş bir kaba alın. Ortasını açın ve unun içine instant maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve sıcak suyu ekleyin.
2. Malzemeleri bir çatalla karıştırarak hamur hazırlayın. Elinizle hamuru yoğurun. Hamurun yapışkan olması normaldir. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru kapatarak, hamurun kabarması için 1 saat bekletin.
Lahmacun harcının hazırlanması
1. Lahmacun harcını hazırlamak için kıymayı karıştırma kabına alın.
2. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve yeşilbiberi kıymaya ekleyin.
3. Rendelediğiniz domates, domates salçası, pul biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Lahmacunun yapımı
1. Hamurun üzerine biraz un serpin ve hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
2. Her parçayı unlanmış tezgaha alın ve elle hamur açın. Hamurun kalınlığı beşik bir kağıt kadar olmalıdır. Yani mümkün olduğunca ince olmalıdır. Elinizde açılırken hamurun içine delikler açabileceğinden, hamuru çok fazla açmamaya dikkat edin.
3. Açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını dağıtın. Eşit bir şekilde yaydırmayı unutmayın.
4. Lahmacunları 230 derecelik fırında etken alternatifi bir taşın üzerinde 7 ila 8 dk pişirin.
5. Lahmacunları fırından çıkardıktan sonra üzerine birkaç dal taze maydanoz ve limon parçaları serpin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Lahmacunun kalorisine ne kadar etki eder?
Lahmacun kalorisi içerdiği malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Ortalama bir lahmacun ortalama 200 ile 300 kalori arasındadır.
2. Lahmacun hamuru nasıl saklanır?
Lahmacun hamuru tarife uygun hazırlanıp hamur kabında saklanarak buzlukta 1 ay boyunca saklamak mümkündür.
3. Lahmacunu hangi malzemelerle süsleyebilirim?
Lahmacunun üzerine zeytinyağı, limon sosu, maydanoz yaprakları, acı biber, domates, kapari, közlenmiş patlıcan, kırmızı soğan, roka yaprakları gibi malzemeler koyarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Lahmacunun soslarına Soğuk yoğurt da iyi bir alternatif olarak sunulabilir.
Lahmacun, Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Temel malzemeleri ve lezzetler ile birlikte yapabileceğiniz kendi lezzetinizi hazırlayarak lahmacunun tadını çıkarmak mümkündür."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle