• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Adı : Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kıymalı kabak dolması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kabaklar dolma malzemesi ile doldurulduktan sonra pişirilir ve servis edilir. Bu yazıda, kıymalı kabak dolması nasıl yapılır sorusuna cevap verirken, tarifin yanı sıra değişik örnekler de sunacağım.
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi:
Malzemeler:
- 8-10 adet iri kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, nane
- Yeteri kadar su
- Maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:
1. Kabakların üst kısmını kesin ve içlerini oyarak boşaltın. Daha sonra kabakları yıkayıp bir kenara koyun.
2. Pirinci sıcak suya koyun ve 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
3. Soğanı küçük küpler halinde kesin ve bir tavada tereyağı ile kavurun.
4. Kıymayı tavaya ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma kavruldukça pirinci de ekleyip hafifçe karıştırın.
5. Salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
6. Tuz, karabiber, pul biber ve nane ile tatlandırın.
7. Kabakları doldurmak için hazırladığınız dolma malzemesini kabakların içine doldurun. Kabakların üstüne kesilen kapakları yerleştirin.
8. Tencereye serpiştirdiğiniz tuz ile kabak dolmalarını tencereye dizin. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyin.
9. Kabaklar pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika kaynatın.
10. Servis yaparken üzerine maydanoz yaprakları serpiştirin.
Değişik Örnekler:
- Kıymalı kabak dolması yerine, kıymasız kabak dolması yapabilirsiniz. Bu tarifte iç malzemede kıyma yerine pirinç ve sebzeler kullanılır.
- Sebzeli kabak dolması da yapabilirsiniz. Kabakların içinde patates, havuç, kereviz gibi sebzelerle birlikte malzeme kullanarak değişik bir tarif elde edebilirsiniz.
- Mercimekli kabak dolması da denenebilecek bir tariftir. İç malzeme olarak haşlanmış mercimek kullanılır ve pişirme işlemi aynı şekilde yapılır.
Sık Sorulan Sorular:
1. Kabaklar çok büyük ise ne yapabilirim?
- Büyük kabakları keserek iki parçaya ayırabilirsiniz. İçlerini oyarak iki kabak dolması yapabilirsiniz.
2. Kabakların içini oyarken dikkat etmem gereken bir nokta var mı?
- Kabakların içini oyarken kabakların zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Kabakların alt kısımlarında yeterince doku bulunması, kabakların pişmesi için önemlidir.
3. Kabak dolmasının yanına hangi yemekler yakışır?
- Kabak dolmasının yanına pilav, cacık, ayran, turşu, salata gibi yemekler yakışır.

Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Adı : Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kıymalı kabak dolması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kabaklar dolma malzemesi ile doldurulduktan sonra pişirilir ve servis edilir. Bu yazıda, kıymalı kabak dolması nasıl yapılır sorusuna cevap verirken, tarifin yanı sıra değişik örnekler de sunacağım.
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi:
Malzemeler:
- 8-10 adet iri kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, nane
- Yeteri kadar su
- Maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:
1. Kabakların üst kısmını kesin ve içlerini oyarak boşaltın. Daha sonra kabakları yıkayıp bir kenara koyun.
2. Pirinci sıcak suya koyun ve 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
3. Soğanı küçük küpler halinde kesin ve bir tavada tereyağı ile kavurun.
4. Kıymayı tavaya ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma kavruldukça pirinci de ekleyip hafifçe karıştırın.
5. Salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
6. Tuz, karabiber, pul biber ve nane ile tatlandırın.
7. Kabakları doldurmak için hazırladığınız dolma malzemesini kabakların içine doldurun. Kabakların üstüne kesilen kapakları yerleştirin.
8. Tencereye serpiştirdiğiniz tuz ile kabak dolmalarını tencereye dizin. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyin.
9. Kabaklar pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika kaynatın.
10. Servis yaparken üzerine maydanoz yaprakları serpiştirin.
Değişik Örnekler:
- Kıymalı kabak dolması yerine, kıymasız kabak dolması yapabilirsiniz. Bu tarifte iç malzemede kıyma yerine pirinç ve sebzeler kullanılır.
- Sebzeli kabak dolması da yapabilirsiniz. Kabakların içinde patates, havuç, kereviz gibi sebzelerle birlikte malzeme kullanarak değişik bir tarif elde edebilirsiniz.
- Mercimekli kabak dolması da denenebilecek bir tariftir. İç malzeme olarak haşlanmış mercimek kullanılır ve pişirme işlemi aynı şekilde yapılır.
Sık Sorulan Sorular:
1. Kabaklar çok büyük ise ne yapabilirim?
- Büyük kabakları keserek iki parçaya ayırabilirsiniz. İçlerini oyarak iki kabak dolması yapabilirsiniz.
2. Kabakların içini oyarken dikkat etmem gereken bir nokta var mı?
- Kabakların içini oyarken kabakların zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Kabakların alt kısımlarında yeterince doku bulunması, kabakların pişmesi için önemlidir.
3. Kabak dolmasının yanına hangi yemekler yakışır?
- Kabak dolmasının yanına pilav, cacık, ayran, turşu, salata gibi yemekler yakışır.


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kıymalı kabak dolması malzemeler kabak hazırlığı iç harç dolma hazırlığı su oranı pişirme süresi servis ikram