*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Kepekli kuru baklagil tarifleri son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. Bu tarifler sağlıklı beslenme için önem taşıyan birçok besin içermesiyle tercih edilmekte.
Kepekli baklagiller, yüksek lif içerikleri sayesinde bağırsak sağlığına da olumlu etki yaparlar. Kepekli kuru baklagilleri beslenme programıma dahil ederek hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapabilirsiniz. İşte kepekli kuru baklagil tarifleri ve detayları.
1. Kepekli Nohut Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kepekli un
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
Yapılışı:
1. Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavada kavurun.
2. Haşlanmış nohutu ezin ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
3. Salça, bulgur, kepekli un ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4. Elde ettikten sonra köfteler şeklinde şekillendirip yağsız tavada kızartın.
2. Kepekli Mercimekli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı kepekli un
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
Yapılışı:
1. Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavada kavurun.
2. Haşlanmış kırmızı mercimeği ezin ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
3. Bulgur, kepekli un, salça ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4. Elde ettikten sonra köfteler şeklinde şekillendirip yağsız tavada kızartın.
3. Kepekli Nohutlu Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı çiğ kepekli bulgur
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
1. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
2. Kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
3. Çiğ kepekli bulguru üzerine dökerek sıcak su ile karıştırın ve kapak kapalı bir şekilde 10 dakika bekletin.
4. Haşlanmış nohut, kavrulmuş soğan, biberler, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın.
5. Soğuduktan sonra servis edin.
4. Kepekli Yeşil Mercimekli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
2. Zeytinyağı, soğan ve sarımsağı tavaya alarak kavurun.
3. Üzerine kepekli unu ilave ederek, un kavrulana kadar karıştırın.
4. Yeşil mercimeği ve sütü ekleyerek karıştırın.
5. Malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın.
6. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Sık Sorulan Sorular:
S1. Kepekli baklagillerin sağlığa faydaları nelerdir?
Kepekli baklagiller, lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin olan besinlerdir. Bağırsak sağlığını olumlu etkilerken kalp sağlığını da koruyarak kan şekerinin kontrol altına alınmasında rol oynarlar.
S2. Kuru baklagilleri nasıl haşlayabilirim?
Kuru baklagilleri haşlamak için, önce bir gece önceden suyla ıslatın. Ardından iyice yıkayarak bir tencereye alın ve üzerine 3-4 su bardağı su ekleyin. Kaynayan suya bir kaç damla zeytinyağı, tuz, karabiber, birkaç sarımsak dişi ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika kadar haşlayın.
S3. Kepekli baklagil tariflerinin kalori değerleri nedir?
Kepekli baklagil tariflerinin kalori değerleri çeşidine ve kullanılan malzemelere göre değişebilir. Ancak genellikle ortalama olarak 350-400 kalori arasında değişir."
Kepekli kuru baklagil tarifleri son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. Bu tarifler sağlıklı beslenme için önem taşıyan birçok besin içermesiyle tercih edilmekte.
Kepekli baklagiller, yüksek lif içerikleri sayesinde bağırsak sağlığına da olumlu etki yaparlar. Kepekli kuru baklagilleri beslenme programıma dahil ederek hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapabilirsiniz. İşte kepekli kuru baklagil tarifleri ve detayları.
1. Kepekli Nohut Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kepekli un
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
Yapılışı:
1. Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavada kavurun.
2. Haşlanmış nohutu ezin ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
3. Salça, bulgur, kepekli un ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4. Elde ettikten sonra köfteler şeklinde şekillendirip yağsız tavada kızartın.
2. Kepekli Mercimekli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı kepekli un
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
Yapılışı:
1. Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavada kavurun.
2. Haşlanmış kırmızı mercimeği ezin ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
3. Bulgur, kepekli un, salça ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4. Elde ettikten sonra köfteler şeklinde şekillendirip yağsız tavada kızartın.
3. Kepekli Nohutlu Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı çiğ kepekli bulgur
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
1. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
2. Kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
3. Çiğ kepekli bulguru üzerine dökerek sıcak su ile karıştırın ve kapak kapalı bir şekilde 10 dakika bekletin.
4. Haşlanmış nohut, kavrulmuş soğan, biberler, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın.
5. Soğuduktan sonra servis edin.
4. Kepekli Yeşil Mercimekli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
2. Zeytinyağı, soğan ve sarımsağı tavaya alarak kavurun.
3. Üzerine kepekli unu ilave ederek, un kavrulana kadar karıştırın.
4. Yeşil mercimeği ve sütü ekleyerek karıştırın.
5. Malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın.
6. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Sık Sorulan Sorular:
S1. Kepekli baklagillerin sağlığa faydaları nelerdir?
Kepekli baklagiller, lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin olan besinlerdir. Bağırsak sağlığını olumlu etkilerken kalp sağlığını da koruyarak kan şekerinin kontrol altına alınmasında rol oynarlar.
S2. Kuru baklagilleri nasıl haşlayabilirim?
Kuru baklagilleri haşlamak için, önce bir gece önceden suyla ıslatın. Ardından iyice yıkayarak bir tencereye alın ve üzerine 3-4 su bardağı su ekleyin. Kaynayan suya bir kaç damla zeytinyağı, tuz, karabiber, birkaç sarımsak dişi ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika kadar haşlayın.
S3. Kepekli baklagil tariflerinin kalori değerleri nedir?
Kepekli baklagil tariflerinin kalori değerleri çeşidine ve kullanılan malzemelere göre değişebilir. Ancak genellikle ortalama olarak 350-400 kalori arasında değişir."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle