Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Vol-au-vent Fransız mutfağına özgü bir çanak şeklinde hamurdan yapılan bir tatlı veya tuzlu şeydir. \"Vol-au-vent\" Fransızca'da \"rüzgarın dönüşü\" anlamına gelir. Genellikle açık bir tava şeklinde sunulur ve içi çeşitli malzemelerle doldurulur. Karidesli Vol-au-vent tarifi şu şekildedir.
Malzemeler:
- 1 paket vol-au-vent hamuru
- Buğday unu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram karides
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı krema
- Tuz ve karabiber
- 2 çorba kaşığı çekilmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
1. Vol-au-vent hamurlarını alıp, üstlerini bıçakla keserek çıkarın. Hamurların içine, bir parmak ebatında kalan kısımlarını çıkarın.
2. Hamurları, unlayın ve yağlı kağıda dizin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
3. Derin bir tavada tereyağı eritin. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğanları ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
4. Karidesleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
5. Unu ilave edin ve karıştırın.
6. Krema, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
7. Hamurların ortasına karışımı paylaştırın.
8. Çekilmiş kaşar peynirini üstlerine serpin.
9. Fırın kabına yerleştirin ve 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Vol-au-vent hamuru hazır alınabilir mi?
Evet, marketlerde vol-au-vent hamuru satılıyor. Ancak evde de yapabilirsiniz.
2. İç malzemeler çeşitlendirilebilir mi?
Evet, iç malzemeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin, tavuk, sebze veya mantar kullanabilirsiniz.
3. Hamurların içinde daha küçük şekiller yapılabilir mi?
Evet, hamurları istediğiniz şekillerde kesip çıkarabilirsiniz. Örneğin, kalp veya yıldız şekli gibi.
4. Karidesli Vol-au-vent'in sunumu nasıl yapılır?
İsterseniz, bir servis tabağına yerleştirip üzerine yeşillikler koyabilirsiniz. Ayrıca, bireysel servis tabakları kullanarak da sunabilirsiniz."
Vol-au-vent Fransız mutfağına özgü bir çanak şeklinde hamurdan yapılan bir tatlı veya tuzlu şeydir. \"Vol-au-vent\" Fransızca'da \"rüzgarın dönüşü\" anlamına gelir. Genellikle açık bir tava şeklinde sunulur ve içi çeşitli malzemelerle doldurulur. Karidesli Vol-au-vent tarifi şu şekildedir.
Malzemeler:
- 1 paket vol-au-vent hamuru
- Buğday unu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram karides
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı krema
- Tuz ve karabiber
- 2 çorba kaşığı çekilmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
1. Vol-au-vent hamurlarını alıp, üstlerini bıçakla keserek çıkarın. Hamurların içine, bir parmak ebatında kalan kısımlarını çıkarın.
2. Hamurları, unlayın ve yağlı kağıda dizin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
3. Derin bir tavada tereyağı eritin. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğanları ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
4. Karidesleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
5. Unu ilave edin ve karıştırın.
6. Krema, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
7. Hamurların ortasına karışımı paylaştırın.
8. Çekilmiş kaşar peynirini üstlerine serpin.
9. Fırın kabına yerleştirin ve 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Vol-au-vent hamuru hazır alınabilir mi?
Evet, marketlerde vol-au-vent hamuru satılıyor. Ancak evde de yapabilirsiniz.
2. İç malzemeler çeşitlendirilebilir mi?
Evet, iç malzemeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin, tavuk, sebze veya mantar kullanabilirsiniz.
3. Hamurların içinde daha küçük şekiller yapılabilir mi?
Evet, hamurları istediğiniz şekillerde kesip çıkarabilirsiniz. Örneğin, kalp veya yıldız şekli gibi.
4. Karidesli Vol-au-vent'in sunumu nasıl yapılır?
İsterseniz, bir servis tabağına yerleştirip üzerine yeşillikler koyabilirsiniz. Ayrıca, bireysel servis tabakları kullanarak da sunabilirsiniz."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle