• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Musakka Tarifi

Adı : Musakka Tarifi

Musakka, Türk mutfağına ait lezzetli bir yemektir. Genellikle patlıcan, domates, soğan ve et kullanılarak hazırlanır. Fakat bazı bölgelerde karnabahar, kabak veya kıyma gibi farklı malzemeler de kullanılır. Bu yazıda musakka tarifini detaylı bir şekilde ele alacak ve yapılışı hakkında farklı örnekler sunacağım.

Musakka Tarifi

Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet büyük soğan
- 500 gr dana kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su

Yapılışı:
1. Patlıcanları yıkayıp, alacalı şekilde soyun. Ardından orta kalınlıkta dilimler halinde kesin.
2. Kesilen patlıcanları tavada kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını emmeleri için bekletin.
3. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
4. Tava üzerinde zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun.
5. Soğanlar pembeleştiğinde, kıymayı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
6. Kıyma piştiğinde tomatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin.
7. Domatesler suyunu bırakarak pişene kadar karıştırın.
8. Ardından salçaları, karabiberi, tuzu ekleyin ve karıştırın.
9. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
10. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
11. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayın.
12. Son olarak, fırına vereceğiniz musakanın üstüne su ilave edip, tereyağı parçacıklarını da koyarak 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.

Musakka örnekleri

- Patates musakka: Patlıcan yerine patates kullanarak hazırlanır. Patatesler dilimlenir, önceden kızartılıp tavadaki kıymalı harcın üzerine eklenir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üstüne yoğurtlu karışım veya beşamel sos dökülür.
- Kabaklı musakka: Kabaklar orta kalınlıkta dilimlenip, kızartılır. Kıymalı harcı hazırlayıp patlıcanların yerine kabakları kullanarak hazırlanan lezzetli bir musakka çeşididir.
- Sütlü musakka: Bu musakka çeşidinde, patlıcanlar kızartıldıktan sonra fırına verilmeden önce üzerine süt dökülerek hazırlanır. Daha sonra tencereye kıymalı harcın üzerine, patlıcanların üzerine eklenir. Suyu çekene kadar yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra soğuduktan sonra servis edilir.

Sık sorulan sorular

1. Musakka kaç kalori içerir?
Bir porsiyon musakka yaklaşık 350-400 kaloridir.

2. Musakka nasıl saklanır?
Musakka buzdolabında hava geçirmez kaplarda 2-3 gün, derin dondurucuda ise 1 ay kadar saklanabilir.

3. Musakka tarifi nereden gelir?
Musakka, Türk mutfağına ait bir yemektir ve Orta Doğu mutfağından etkilenerek oluşmuştur.

4. Musakka hangi yemeklerle birlikte servis edilebilir?
Musakka; yoğurtlu sos, cacık, turşu, yeşil salata ve pilav gibi yan yemeklerle servis edilebilir.

5. Musakka tarifi değiştirilebilir mi?
Evet, mümkündür. Mesela, patlıcan yerine kırmızı et, karnabahar, brokoli veya kabak kullanabilirsiniz. Ayrıca kıyma yerine, kuzu eti, tavuk eti, hindi eti ya da sebzelerden bir karışım kullanabilirsiniz. Salçayı değiştirerek tercihinize göre acılı bir musakka elde edebilirsiniz."

Musakka Tarifi

Adı : Musakka Tarifi

Musakka, Türk mutfağına ait lezzetli bir yemektir. Genellikle patlıcan, domates, soğan ve et kullanılarak hazırlanır. Fakat bazı bölgelerde karnabahar, kabak veya kıyma gibi farklı malzemeler de kullanılır. Bu yazıda musakka tarifini detaylı bir şekilde ele alacak ve yapılışı hakkında farklı örnekler sunacağım.

Musakka Tarifi

Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet büyük soğan
- 500 gr dana kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su

Yapılışı:
1. Patlıcanları yıkayıp, alacalı şekilde soyun. Ardından orta kalınlıkta dilimler halinde kesin.
2. Kesilen patlıcanları tavada kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını emmeleri için bekletin.
3. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
4. Tava üzerinde zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun.
5. Soğanlar pembeleştiğinde, kıymayı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
6. Kıyma piştiğinde tomatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin.
7. Domatesler suyunu bırakarak pişene kadar karıştırın.
8. Ardından salçaları, karabiberi, tuzu ekleyin ve karıştırın.
9. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
10. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
11. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayın.
12. Son olarak, fırına vereceğiniz musakanın üstüne su ilave edip, tereyağı parçacıklarını da koyarak 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.

Musakka örnekleri

- Patates musakka: Patlıcan yerine patates kullanarak hazırlanır. Patatesler dilimlenir, önceden kızartılıp tavadaki kıymalı harcın üzerine eklenir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üstüne yoğurtlu karışım veya beşamel sos dökülür.
- Kabaklı musakka: Kabaklar orta kalınlıkta dilimlenip, kızartılır. Kıymalı harcı hazırlayıp patlıcanların yerine kabakları kullanarak hazırlanan lezzetli bir musakka çeşididir.
- Sütlü musakka: Bu musakka çeşidinde, patlıcanlar kızartıldıktan sonra fırına verilmeden önce üzerine süt dökülerek hazırlanır. Daha sonra tencereye kıymalı harcın üzerine, patlıcanların üzerine eklenir. Suyu çekene kadar yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra soğuduktan sonra servis edilir.

Sık sorulan sorular

1. Musakka kaç kalori içerir?
Bir porsiyon musakka yaklaşık 350-400 kaloridir.

2. Musakka nasıl saklanır?
Musakka buzdolabında hava geçirmez kaplarda 2-3 gün, derin dondurucuda ise 1 ay kadar saklanabilir.

3. Musakka tarifi nereden gelir?
Musakka, Türk mutfağına ait bir yemektir ve Orta Doğu mutfağından etkilenerek oluşmuştur.

4. Musakka hangi yemeklerle birlikte servis edilebilir?
Musakka; yoğurtlu sos, cacık, turşu, yeşil salata ve pilav gibi yan yemeklerle servis edilebilir.

5. Musakka tarifi değiştirilebilir mi?
Evet, mümkündür. Mesela, patlıcan yerine kırmızı et, karnabahar, brokoli veya kabak kullanabilirsiniz. Ayrıca kıyma yerine, kuzu eti, tavuk eti, hindi eti ya da sebzelerden bir karışım kullanabilirsiniz. Salçayı değiştirerek tercihinize göre acılı bir musakka elde edebilirsiniz."


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Musakka tarifi patlıcan kıyma patates domates soğan sarımsak sıvıyağ tuz karabiber tarçın ve maydanoz gibi malzemelerle hazırlanır Patlıcanların hazırlanması kıymalı karışımın hazırlanması patates dilimlerinin hazırlanması ve tüm malzemelerin birleştirilmesi önemli adımlardır Pişirme süreci ise 30-40 dakika arasında değişebilir