• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Yöresel Pide Çeşitleri ve Tarifleri

Adı : Yöresel Pide Çeşitleri ve Tarifleri

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan pide, farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanan bir hamur işi olarak karşımıza çıkıyor. Yöresel pide çeşitleri arasında en meşhurları ise Kayseri usulü, Urfa usulü, İnegöl usulü ve Hamsiköy usulü pidelerdir.

Kayseri Usulü Pide: Kayseri usulü pide, ince hamuru ve üzerinde bolca kıyma, yeşillik ve baharatı ile ünlüdür. Üzerine kaşar peyniri de eklenerek daha da lezzetli hale getirilebilir.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın.
- İçine ılık su, yoğurt, tuz ve mayayı ilave ederek yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.
- Kıymalı harcı hazırlamak için, kıymayı tavada kavurun.
- Soğanları ekleyerek biraz daha kavurun.
- Üzerine baharatları ilave ederek ocağı kapattıktan sonra soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açın.
- Üzerine kıymalı harcı yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Urfa Usulü Pide: Urfa usulü pide, kalın hamuru ve birçok baharatı ile ün salmıştır. En karakteristik özelliklerinden biri de üzerine dökülen tereyağıdır.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Mayalanmaya bırakın.
- İç harcı hazırlamak için, kıymayı tavada pişirin.
- Soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pul biber, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edin.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açıp üzerine iç harcı yerleştirin.
- Üzerine tereyağı gezdirip 200 derecelik fırında pişirin.

İnegöl Usulü Pide: İnegöl usulü pide, kayısı ve domatesli sosu ile öne çıkar. Hamuru ise kalın ve gevrek olduğu için çeşitli lezzetlerle kolaylıkla uyum sağlar.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Mayalanmaya bırakın.
- Kayısı ve domatesli sos için, domatesleri küp küp doğrayın ve yağı bir tencerede eritin.
- Soğanları ilave ederek kavurun.
- Kayısıları ve baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açıp üzerine sosu yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hamsiköy Usulü Pide: Hamsiköy usulü pide, yaprak gibi ince hamuru ve üzerindeki yoğurt sosu ile öne çıkmaktadır. Genellikle üstüne bir yumurta kırılarak servis edilir.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz, maya, şeker ve suyu bir kaba alarak yoğurun.
- Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
- Börek yaprağı inceliğinde açılır ve teflon tavada pişirilir.
- Yoğurt sosu için, yoğurt, tuz, nane ve sarımsak karıştırılır ve pişen hamurun üzerine sürülür.
- Üzerine kıyma, peynir veya sebzeler eklenerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Sık Sorulan Sorular:
1. Pidenin besin değeri nedir?
- Pide, içerdiği karbonhidrat, protein ve yağlar sayesinde enerji sağlamaktadır. Ancak çeşitli malzemelerle yapıldığı için kalorisi ve besin değeri değişebilir.

2. Pide hamurunu nasıl daha kolay hazırlayabilirim?
- Hamuru hazırlamak için, elinizin yağlanması yerine un kullanabilirsiniz. Ayrıca mayalanma süresini arttırarak daha kabarık bir hamur elde edebilirsiniz.

3. Pidenin farklı malzemelerle hazırlanabilecek lezzetli tarifleri var mı?
- Evet, pide malzemeleri çok çeşitli olabilir. Peynirli, patatesli, mantarlı, sebzeli, sucuklu, tavuklu, kıymalı gibi pek çok çeşidi deneyebilirsiniz.

4. Pide açarken nelere dikkat etmeliyim?
- Hamuru açarken fazla bastırmamaya özen göstermeli, ekstra un kullanmamalısınız. Ayrıca hamurun üzerinde hafif hafif delikler açarak daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz."

Yöresel Pide Çeşitleri ve Tarifleri

Adı : Yöresel Pide Çeşitleri ve Tarifleri

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan pide, farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanan bir hamur işi olarak karşımıza çıkıyor. Yöresel pide çeşitleri arasında en meşhurları ise Kayseri usulü, Urfa usulü, İnegöl usulü ve Hamsiköy usulü pidelerdir.

Kayseri Usulü Pide: Kayseri usulü pide, ince hamuru ve üzerinde bolca kıyma, yeşillik ve baharatı ile ünlüdür. Üzerine kaşar peyniri de eklenerek daha da lezzetli hale getirilebilir.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın.
- İçine ılık su, yoğurt, tuz ve mayayı ilave ederek yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.
- Kıymalı harcı hazırlamak için, kıymayı tavada kavurun.
- Soğanları ekleyerek biraz daha kavurun.
- Üzerine baharatları ilave ederek ocağı kapattıktan sonra soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açın.
- Üzerine kıymalı harcı yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Urfa Usulü Pide: Urfa usulü pide, kalın hamuru ve birçok baharatı ile ün salmıştır. En karakteristik özelliklerinden biri de üzerine dökülen tereyağıdır.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Mayalanmaya bırakın.
- İç harcı hazırlamak için, kıymayı tavada pişirin.
- Soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pul biber, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edin.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açıp üzerine iç harcı yerleştirin.
- Üzerine tereyağı gezdirip 200 derecelik fırında pişirin.

İnegöl Usulü Pide: İnegöl usulü pide, kayısı ve domatesli sosu ile öne çıkar. Hamuru ise kalın ve gevrek olduğu için çeşitli lezzetlerle kolaylıkla uyum sağlar.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Mayalanmaya bırakın.
- Kayısı ve domatesli sos için, domatesleri küp küp doğrayın ve yağı bir tencerede eritin.
- Soğanları ilave ederek kavurun.
- Kayısıları ve baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve açıp üzerine sosu yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hamsiköy Usulü Pide: Hamsiköy usulü pide, yaprak gibi ince hamuru ve üzerindeki yoğurt sosu ile öne çıkmaktadır. Genellikle üstüne bir yumurta kırılarak servis edilir.

Tarifi:
- Hamuru hazırlamak için, un, tuz, maya, şeker ve suyu bir kaba alarak yoğurun.
- Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
- Börek yaprağı inceliğinde açılır ve teflon tavada pişirilir.
- Yoğurt sosu için, yoğurt, tuz, nane ve sarımsak karıştırılır ve pişen hamurun üzerine sürülür.
- Üzerine kıyma, peynir veya sebzeler eklenerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Sık Sorulan Sorular:
1. Pidenin besin değeri nedir?
- Pide, içerdiği karbonhidrat, protein ve yağlar sayesinde enerji sağlamaktadır. Ancak çeşitli malzemelerle yapıldığı için kalorisi ve besin değeri değişebilir.

2. Pide hamurunu nasıl daha kolay hazırlayabilirim?
- Hamuru hazırlamak için, elinizin yağlanması yerine un kullanabilirsiniz. Ayrıca mayalanma süresini arttırarak daha kabarık bir hamur elde edebilirsiniz.

3. Pidenin farklı malzemelerle hazırlanabilecek lezzetli tarifleri var mı?
- Evet, pide malzemeleri çok çeşitli olabilir. Peynirli, patatesli, mantarlı, sebzeli, sucuklu, tavuklu, kıymalı gibi pek çok çeşidi deneyebilirsiniz.

4. Pide açarken nelere dikkat etmeliyim?
- Hamuru açarken fazla bastırmamaya özen göstermeli, ekstra un kullanmamalısınız. Ayrıca hamurun üzerinde hafif hafif delikler açarak daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz."


Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Tandır pidesi paçanga böreği Urfa pidesi Adana pidesi Kayseri mantısı pidesi yöresel lezzetler hamur iç harç yoğurtlu sos