• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Soslu Sebzeli Kebap Tarifi

Adı : Soslu Sebzeli Kebap Tarifi

Soslu Sebzeli Kebap Tarifi:
Kebap, ülkemizde en sevilen yemeklerden biridir. Sebzelerin de eklenmesiyle lezzeti daha da artar. Soslu sebzeli kebap yapmanın en kolay yolu, eti pişirirken sebzeleri de aynı tavada veya farklı bir tavada pişirmektir. Bu sayede, yemeği hazırlamak çok daha kolay ve hızlı olacaktır. İşte, soslu sebzeli kebap tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- Yeterli miktarda su
Hazırlanışı:
1. Sebzeleri yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın.
2. Kuşbaşı eti bir tavada sıvı yağlarla beraber kızartın, tuzu ve baharatları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
3. Başka bir tavada kıyılmış sarımsakları kızartın, salçaları ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
4. Tüm sebzeleri etin üzerine ekleyin ve karıştırın.
5. Suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Kekik ekleyin ve 10-15 dakika daha pişirin.
6. Servis yaparken üzerine sıcak olarak kızartılmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hangi etler kullanılabilir?
- Kuzu veya dana eti kullanılabilir.
2. Diğer sebzeler de kullanılabilir mi?
- Evet, patates, kabak, havuç gibi sebzeler de eklenebilir.
3. Domates ve biber salçası yerine sadece biri kullanılabilir mi?
- Evet, sadece biri de kullanılabilir.
4. Etin pişme süresi ne kadar olmalı?
- Yaklaşık 15-20 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır.

Soslu Sebzeli Kebap Tarifi

Adı : Soslu Sebzeli Kebap Tarifi

Soslu Sebzeli Kebap Tarifi:
Kebap, ülkemizde en sevilen yemeklerden biridir. Sebzelerin de eklenmesiyle lezzeti daha da artar. Soslu sebzeli kebap yapmanın en kolay yolu, eti pişirirken sebzeleri de aynı tavada veya farklı bir tavada pişirmektir. Bu sayede, yemeği hazırlamak çok daha kolay ve hızlı olacaktır. İşte, soslu sebzeli kebap tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- Yeterli miktarda su
Hazırlanışı:
1. Sebzeleri yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın.
2. Kuşbaşı eti bir tavada sıvı yağlarla beraber kızartın, tuzu ve baharatları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
3. Başka bir tavada kıyılmış sarımsakları kızartın, salçaları ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
4. Tüm sebzeleri etin üzerine ekleyin ve karıştırın.
5. Suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Kekik ekleyin ve 10-15 dakika daha pişirin.
6. Servis yaparken üzerine sıcak olarak kızartılmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hangi etler kullanılabilir?
- Kuzu veya dana eti kullanılabilir.
2. Diğer sebzeler de kullanılabilir mi?
- Evet, patates, kabak, havuç gibi sebzeler de eklenebilir.
3. Domates ve biber salçası yerine sadece biri kullanılabilir mi?
- Evet, sadece biri de kullanılabilir.
4. Etin pişme süresi ne kadar olmalı?
- Yaklaşık 15-20 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır.


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Soslu sebzeli kebap tarif malzemeler kebab hazırlığı sebzelerin hazırlanması sosun hazırlığı kebabın servisi patlıcan kabak biber soğan