*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Farklı yapraklı bitkilerle hazırlanan içecekler son dönemde oldukça popüler hale geldi. Hem sağlıklı olmaları hem de tatlarıyla damakları şenlendirmeleri sebebiyle tercih ediliyorlar. Bu tarifler sayesinde bitki özlerindeki vitamin ve mineralleri kolayca tüketebilirsiniz. İşte sizlere farklı yapraklı bitkilerle hazırlayabileceğiniz içecek tarifleri!
1. Nane Limonata
Naneli limonata, sıcak yaz günleri için harika bir içecek. Hem ferahlık veren nane hem de C vitamini yönünden zengin limon, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Tarifi ise oldukça basit:
Malzemeler:
- 1 litre su
- 2 adet limon
- 1/2 demet nane
- 4 yemek kaşığı bal veya toz şeker
Nane yapraklarını, limonları dilimleyin ve suya ekleyin. İsteğe göre şeker veya bal ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında birkaç saat soğutun.
2. Adaçayı Şurubu
Adaçayı, güçlü antioksidan özellikleriyle bilinir. Ayrıca sindirim sistemi için de oldukça faydalıdır. Adaçayı şurubu ise hoş bir aromaya sahip ve doğal bir tatlandırıcı görevi görebilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 litre su
- 1/2 paket toz şeker
- 1/2 demet adaçayı
- 1/2 limon
Su, şeker ve adaçayını kaynatın. Karışımı süzün ve suyunu sıkılmış limon suyuyla karıştırın. Soğumaya bırakın ve servis yapmadan önce buzluğa koyun.
3. Yeşil Çay Latte
Yeşil çay, antioksidan açısından zengindir ve kilo kaybına da yardımcı olabilir. Latte ise süt, vanilya ve tarçın gibi malzemelerle daha lezzetli hale getirilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı
- 1/4 tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı bal
Sütü kaynatın ve yeşil çay yapraklarını ekleyin. Karışımı birkaç dakika kaynatın. Tarçın ve vanilya ekleyin ve karıştırın. Tatlandırmak için bal ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. Servis yapmadan önce süzün.
4. Kırgız Çayı
Kırgızistan'ın milli içeceği olan kırgız çayı, kekik, nane ve diğer bitkilerle hazırlanan bir çaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sindirim sistemine yardımcı olur. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı kekik yaprağı
- 1 tatlı kaşığı nane yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 demet taze kekik
Su, kekik, nane ve kırmızıbiberi kaynatın. Ateşten alın ve demliğe aktarın. Demliğe taze kekik sapları ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Sonuç olarak; bitki özleriyle hazırlanan içecekler hem sağlık açısından faydalı hem de tatlarıyla damakları şenlendiriyor. Yukarıda verilen tarifleri deneyerek kendinize en uygun içecekleri bulabilirsiniz. Afiyet olsun!
Farklı yapraklı bitkilerle hazırlanan içecekler son dönemde oldukça popüler hale geldi. Hem sağlıklı olmaları hem de tatlarıyla damakları şenlendirmeleri sebebiyle tercih ediliyorlar. Bu tarifler sayesinde bitki özlerindeki vitamin ve mineralleri kolayca tüketebilirsiniz. İşte sizlere farklı yapraklı bitkilerle hazırlayabileceğiniz içecek tarifleri!
1. Nane Limonata
Naneli limonata, sıcak yaz günleri için harika bir içecek. Hem ferahlık veren nane hem de C vitamini yönünden zengin limon, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Tarifi ise oldukça basit:
Malzemeler:
- 1 litre su
- 2 adet limon
- 1/2 demet nane
- 4 yemek kaşığı bal veya toz şeker
Nane yapraklarını, limonları dilimleyin ve suya ekleyin. İsteğe göre şeker veya bal ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında birkaç saat soğutun.
2. Adaçayı Şurubu
Adaçayı, güçlü antioksidan özellikleriyle bilinir. Ayrıca sindirim sistemi için de oldukça faydalıdır. Adaçayı şurubu ise hoş bir aromaya sahip ve doğal bir tatlandırıcı görevi görebilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 litre su
- 1/2 paket toz şeker
- 1/2 demet adaçayı
- 1/2 limon
Su, şeker ve adaçayını kaynatın. Karışımı süzün ve suyunu sıkılmış limon suyuyla karıştırın. Soğumaya bırakın ve servis yapmadan önce buzluğa koyun.
3. Yeşil Çay Latte
Yeşil çay, antioksidan açısından zengindir ve kilo kaybına da yardımcı olabilir. Latte ise süt, vanilya ve tarçın gibi malzemelerle daha lezzetli hale getirilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı
- 1/4 tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı bal
Sütü kaynatın ve yeşil çay yapraklarını ekleyin. Karışımı birkaç dakika kaynatın. Tarçın ve vanilya ekleyin ve karıştırın. Tatlandırmak için bal ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. Servis yapmadan önce süzün.
4. Kırgız Çayı
Kırgızistan'ın milli içeceği olan kırgız çayı, kekik, nane ve diğer bitkilerle hazırlanan bir çaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sindirim sistemine yardımcı olur. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı kekik yaprağı
- 1 tatlı kaşığı nane yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 demet taze kekik
Su, kekik, nane ve kırmızıbiberi kaynatın. Ateşten alın ve demliğe aktarın. Demliğe taze kekik sapları ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Sonuç olarak; bitki özleriyle hazırlanan içecekler hem sağlık açısından faydalı hem de tatlarıyla damakları şenlendiriyor. Yukarıda verilen tarifleri deneyerek kendinize en uygun içecekleri bulabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.