Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.
Kepek, tam buğdayın dışında kalan kabuk kısmıdır. Bu kabuk, lif ve mineraller açısından zengin olsa da, çoğu insan için fazla kabızlık yapıcı ve besin değeri düşük olduğundan çıkarılır. Ancak, bu işlemin sonucunda kepek, besin değeri yüksek unu oluşturan liflerin ve minerallerin tamamıyla yok olması anlamına gelir. Bu nedenle kepekli un, beyaz una göre daha sağlıklı kabul edilir. Ancak, evde kendiniz kepekten arındırılmış un yaparak besin değerini artırabilirsiniz.
Bunun için öncelikle tam buğdayın tamamını kullanacağınız unu elde etmeniz gerekir. Bunun için özel bir değirmen gerektirir, ancak bu mümkün değilse birkaç tarif için tam buğday unu hazır olarak satın alabilirsiniz. Ardından, kepeği el ile ayırmanız gerekmektedir.
Kepeği ayırmak için ununuzu bir adet süzgeç ya da elek yardımıyla süzün. Bu işlemi yaparken kepeği elde ederken aynı zamanda yine bir miktar lifler de kaybedeceksiniz. Bu nedenle un miktarını fazlalaştırmanız gerekebilir. Bu, özellikle ekmek yaparken önemlidir, çünkü unun fazla olması hamurun kıvamını ve kabarmasını etkiler.
Bu işlem sonucunda elde edeceğiniz un, beyaz ve kepekli un arasında bir yerde olacaktır. Bu nedenle, eğer sağlığınız için kepekli un tüketmek istiyorsanız, bu elde ettiğiniz unun yarısını beyaz unla karıştırarak kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu unu kurutabilir ve daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.
Bununla birlikte, evde un elde etmek için kullanabileceğiniz farklı bir yöntem de buğday tanelerini öğütmektir. Bu yöntem, evde öğütme cihazı olan insanlar için daha uygun olabilir. Böylece, hem en kaliteli tam buğday ununu hem de kepekten arındırılmış unu elde edebilirsiniz.
Ununuzun kalitesini artırmak için, tariflerinizde kullanacağınız diğer unsurlara da dikkat etmelisiniz. Örneğin, evde taze maya kullanmak, yağı ve şekeri azaltmak tüm hamur işlerinize sağlıklı bir dokunuş katacaktır. Ayrıca, unun kalitesinin daha da artması için buğday tanelerini öğütmeden önce değişik süzgeçler kullanarak farklı un türleri elde edebilirsiniz.
Sonuç olarak, evde kendiniz kepekten arındırılmış un yapmanız için birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerle sağlıklı bir şekilde evdeki bakliyat, ekmek ve hamur işlerinizi hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem daha sağlıklı beslenir hem de alışveriş yapma zahmetinden kurtulabilirsiniz.
Kepek, tam buğdayın dışında kalan kabuk kısmıdır. Bu kabuk, lif ve mineraller açısından zengin olsa da, çoğu insan için fazla kabızlık yapıcı ve besin değeri düşük olduğundan çıkarılır. Ancak, bu işlemin sonucunda kepek, besin değeri yüksek unu oluşturan liflerin ve minerallerin tamamıyla yok olması anlamına gelir. Bu nedenle kepekli un, beyaz una göre daha sağlıklı kabul edilir. Ancak, evde kendiniz kepekten arındırılmış un yaparak besin değerini artırabilirsiniz.
Bunun için öncelikle tam buğdayın tamamını kullanacağınız unu elde etmeniz gerekir. Bunun için özel bir değirmen gerektirir, ancak bu mümkün değilse birkaç tarif için tam buğday unu hazır olarak satın alabilirsiniz. Ardından, kepeği el ile ayırmanız gerekmektedir.
Kepeği ayırmak için ununuzu bir adet süzgeç ya da elek yardımıyla süzün. Bu işlemi yaparken kepeği elde ederken aynı zamanda yine bir miktar lifler de kaybedeceksiniz. Bu nedenle un miktarını fazlalaştırmanız gerekebilir. Bu, özellikle ekmek yaparken önemlidir, çünkü unun fazla olması hamurun kıvamını ve kabarmasını etkiler.
Bu işlem sonucunda elde edeceğiniz un, beyaz ve kepekli un arasında bir yerde olacaktır. Bu nedenle, eğer sağlığınız için kepekli un tüketmek istiyorsanız, bu elde ettiğiniz unun yarısını beyaz unla karıştırarak kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu unu kurutabilir ve daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.
Bununla birlikte, evde un elde etmek için kullanabileceğiniz farklı bir yöntem de buğday tanelerini öğütmektir. Bu yöntem, evde öğütme cihazı olan insanlar için daha uygun olabilir. Böylece, hem en kaliteli tam buğday ununu hem de kepekten arındırılmış unu elde edebilirsiniz.
Ununuzun kalitesini artırmak için, tariflerinizde kullanacağınız diğer unsurlara da dikkat etmelisiniz. Örneğin, evde taze maya kullanmak, yağı ve şekeri azaltmak tüm hamur işlerinize sağlıklı bir dokunuş katacaktır. Ayrıca, unun kalitesinin daha da artması için buğday tanelerini öğütmeden önce değişik süzgeçler kullanarak farklı un türleri elde edebilirsiniz.
Sonuç olarak, evde kendiniz kepekten arındırılmış un yapmanız için birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerle sağlıklı bir şekilde evdeki bakliyat, ekmek ve hamur işlerinizi hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem daha sağlıklı beslenir hem de alışveriş yapma zahmetinden kurtulabilirsiniz.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle