• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Rus Mutfağı: Blinis, Kaviar ve Kompot Tarifleri

Adı : Rus Mutfağı: Blinis, Kaviar ve Kompot Tarifleri

Rus mutfağı, zengin ve çeşitli yemekleri ile dünya mutfağı arasında önemli bir yere sahiptir. Bu mutfağı tanımak için blinis, kaviar ve kompot tariflerine göz atabiliriz.
Blinis, Rusların en sevdiği atıştırmalıklardan biridir. İçine dilediğiniz malzeme ile yapılabileceği gibi en yaygın kullanılan malzeme krem peynirdir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz blinis tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Sütü bir kabın içine boşaltın.
2. Yumurtaları kırarak sütün içine ekleyin ve iyice çırpın.
3. Unu yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için çırpın.
4. Tuzu ekleyin ve karıştırın.
5. Hamuru yarım saat dinlendirin.
6. Teflon tavayı yağlayın ve kızdırın.
7. Hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün.
8. Çevirerek her iki tarafını da pişirin.
9. Pişen blinisleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Blinis tarifinin yanında Kızıldeniz'den gelen kaviarın lezzeti de tamamlayıcıdır. Kırmızı renkli balık yumurtaları, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edilir. İşte kaviar yapmanın kolay yolu:
Malzemeler:
- 2 su bardağı tuzlu su
- 1 su bardağı balık yumurtaları
Yapılışı:
1. Tuzlu suyu bir kaba dökün ve balık yumurtalarını ekleyin.
2. 5 dakika beklettikten sonra suyun içinde balık yumurtalarını süzün.
3. Balık yumurtalarını kağıt havlu ile kurulayın.
4. Servis edileceği anda kızarmış ekmek üzerine koyun.
Son olarak Rusların en sevdiği içeceklerden biri olan kompot tarifi de verelim. Kompot, meyve ve suyun kaynatılmasıyla yapılan bir meyve suyudur. İşte bu lezzetli içeceğin tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet tarçın çubuğu
- 1 su bardağı çilek
- 1 su bardağı kiraz
- 1 adet elma
Yapılışı:
1. Su ve toz şekeri bir tencereye boşaltın ve kaynamaya bırakın.
2. Kaynayan suyun içine tarçın çubuğunu ekleyin.
3. Çilek, kiraz ve elmayı yıkayıp, dilimleyin ve kaynamakta olan suyun içine ekleyin.
4. 15 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.
5. Kompotu ocaktan alın, soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra servis edin.
Rus mutfağı, bu lezzetli yemek ve içeceklerle zenginleşmektedir. Siz de kolayca hazırlayabileceğiniz blinis, kaviar ve kompot tariflerini deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Rus Mutfağı: Blinis, Kaviar ve Kompot Tarifleri

Adı : Rus Mutfağı: Blinis, Kaviar ve Kompot Tarifleri

Rus mutfağı, zengin ve çeşitli yemekleri ile dünya mutfağı arasında önemli bir yere sahiptir. Bu mutfağı tanımak için blinis, kaviar ve kompot tariflerine göz atabiliriz.
Blinis, Rusların en sevdiği atıştırmalıklardan biridir. İçine dilediğiniz malzeme ile yapılabileceği gibi en yaygın kullanılan malzeme krem peynirdir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz blinis tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Sütü bir kabın içine boşaltın.
2. Yumurtaları kırarak sütün içine ekleyin ve iyice çırpın.
3. Unu yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için çırpın.
4. Tuzu ekleyin ve karıştırın.
5. Hamuru yarım saat dinlendirin.
6. Teflon tavayı yağlayın ve kızdırın.
7. Hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün.
8. Çevirerek her iki tarafını da pişirin.
9. Pişen blinisleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Blinis tarifinin yanında Kızıldeniz'den gelen kaviarın lezzeti de tamamlayıcıdır. Kırmızı renkli balık yumurtaları, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edilir. İşte kaviar yapmanın kolay yolu:
Malzemeler:
- 2 su bardağı tuzlu su
- 1 su bardağı balık yumurtaları
Yapılışı:
1. Tuzlu suyu bir kaba dökün ve balık yumurtalarını ekleyin.
2. 5 dakika beklettikten sonra suyun içinde balık yumurtalarını süzün.
3. Balık yumurtalarını kağıt havlu ile kurulayın.
4. Servis edileceği anda kızarmış ekmek üzerine koyun.
Son olarak Rusların en sevdiği içeceklerden biri olan kompot tarifi de verelim. Kompot, meyve ve suyun kaynatılmasıyla yapılan bir meyve suyudur. İşte bu lezzetli içeceğin tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet tarçın çubuğu
- 1 su bardağı çilek
- 1 su bardağı kiraz
- 1 adet elma
Yapılışı:
1. Su ve toz şekeri bir tencereye boşaltın ve kaynamaya bırakın.
2. Kaynayan suyun içine tarçın çubuğunu ekleyin.
3. Çilek, kiraz ve elmayı yıkayıp, dilimleyin ve kaynamakta olan suyun içine ekleyin.
4. 15 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.
5. Kompotu ocaktan alın, soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra servis edin.
Rus mutfağı, bu lezzetli yemek ve içeceklerle zenginleşmektedir. Siz de kolayca hazırlayabileceğiniz blinis, kaviar ve kompot tariflerini deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Rus mutfağı blinis tarifi kaviar yapımı kompot tarifi atıştırmalık balık yumurtası meyve suyu tarçın çubuğu