*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Kombucha son yıllarda sağlıklı yaşam trendi kapsamında oldukça popüler bir içecek haline geldi. Fermente bir içecek olan kombucha mayalama işlemi ile elde ediliyor ve içeriğinde yararlı probiyotikler, antioksidanlar ve B vitaminleri bulunuyor. Eğer evde kendiniz kombucha yapmak istiyorsanız, işte size farklı kombucha tarifleri:
1. Basit Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 4 çay poşeti siyah çay,
- 1 litre su,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çayı ekleyin. Çayı demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Karıştırın ve şeker eriyene kadar bekleyin.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ekleyin ve sıvıyı da karışıma dökün.
5. Üzerini temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
2. Meyveli Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su,
- 4 çay poşeti siyah çay,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı,
- 1 bardak meyve suyu (örneğin: elma suyu, portakal suyu)
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çayı ekleyin. Demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ve sıvısını ekleyin.
5. Üzeri temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
6. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra meyve suyunu ekleyin ve birkaç gün daha oda sıcaklığında bekletin.
3. Zencefilli Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su,
- 2 çay poşeti siyah çay,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı,
- 1 parça zencefil (1 cm kadar)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çay ile doğranmış zencefili ekleyin. Demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ve sıvısını ekleyin.
5. Üzeri temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
6. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra tarçını ekleyin ve birkaç gün daha oda sıcaklığında bekletin.
Kombucha üretimi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için dikkatli olmanız gerekir. Kullanacağınız tüm malzemelerin steril olmasına özen gösterin ve mayalama işlemi sırasında sıcaklık kontrolü yapın. Ayrıca kombucha kültürünüzü bir önceki partiden saklayarak sürekli olarak kombucha elde etmeniz mümkündür. Evde kombucha yaparak hem sağlıklı bir içecek elde edebilir hem de yaratıcılığınızı kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
Kombucha son yıllarda sağlıklı yaşam trendi kapsamında oldukça popüler bir içecek haline geldi. Fermente bir içecek olan kombucha mayalama işlemi ile elde ediliyor ve içeriğinde yararlı probiyotikler, antioksidanlar ve B vitaminleri bulunuyor. Eğer evde kendiniz kombucha yapmak istiyorsanız, işte size farklı kombucha tarifleri:
1. Basit Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 4 çay poşeti siyah çay,
- 1 litre su,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çayı ekleyin. Çayı demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Karıştırın ve şeker eriyene kadar bekleyin.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ekleyin ve sıvıyı da karışıma dökün.
5. Üzerini temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
2. Meyveli Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su,
- 4 çay poşeti siyah çay,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı,
- 1 bardak meyve suyu (örneğin: elma suyu, portakal suyu)
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çayı ekleyin. Demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ve sıvısını ekleyin.
5. Üzeri temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
6. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra meyve suyunu ekleyin ve birkaç gün daha oda sıcaklığında bekletin.
3. Zencefilli Kombucha Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre su,
- 2 çay poşeti siyah çay,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 kombucha kültürü,
- 1 bardak kombucha sıvısı,
- 1 parça zencefil (1 cm kadar)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Su kaynatın ve içine siyah çay ile doğranmış zencefili ekleyin. Demlenmeye bırakın.
2. Çay demlendikten sonra poşetleri çıkarın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı cam bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
4. Kombucha kültürünü ve sıvısını ekleyin.
5. Üzeri temiz bir bezle kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca mayalanmasını bekleyin.
6. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra tarçını ekleyin ve birkaç gün daha oda sıcaklığında bekletin.
Kombucha üretimi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için dikkatli olmanız gerekir. Kullanacağınız tüm malzemelerin steril olmasına özen gösterin ve mayalama işlemi sırasında sıcaklık kontrolü yapın. Ayrıca kombucha kültürünüzü bir önceki partiden saklayarak sürekli olarak kombucha elde etmeniz mümkündür. Evde kombucha yaparak hem sağlıklı bir içecek elde edebilir hem de yaratıcılığınızı kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.