*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Duşilli Çin pilavı, geleneksel Çin mutfağından bir pilav yemeği. Genellikle jasmin pirinci kullanılarak yapılan bu yemek, birçok farklı malzeme ile zenginleştirilebilir. İşte, Duşilli Çin pilavı tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 2 su bardağı jasmin pirinci
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı oyster sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı frozen bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
- 1/4 su bardağı kırmızı soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1. Jasmin pirincini yıkayın ve bir süzgece alın. Pirincin üzerine aynı miktarda su koyun ve 1 saat kadar su içinde bekletin.
2. Havuç, kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı küp küp doğrayın.
3. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin ve soteleyin. Sarımsakları da ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin.
4. Pirinci süzün ve sebzelerin üzerine ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyin ve birkaç defa karıştırın.
5. Tuz, karabiber, soya sosu, oyster sosu ve susam yağını tencereye ekleyin. Harmanlayın ve kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
6. Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Yumurtaları kırıp karıştırın ve pişirin. Pişen yumurtaları pilavın üzerine ekleyin.
7. Kırmızı soya sosu ve şekerle kırmızı sosu hazırlayın. Kızarmış yumurtaların üzerine dökün.
8. Kızarmış tavuk parçaları veya karides ekleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Jasmin pirinci kullanılırken iyi yıkanmalı ve su içinde bekletilmelidir.
- Sebzeleri küp küp doğramak pilavın görünümünü güzelleştirir.
- Tuz miktarı, kullanacağınız tavuk suyuna göre ayarlanmalıdır.
- Kırmızı soya sosu, normal soya sosuna göre daha tuzlu olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.
- Kızarmış tavuk veya karides pilavı zenginleştirir ve protein bakımından zengin bir yemek haline getirir.
Sık Sorulan Sorular:
1. Pirinç nasıl iyice pişirilir?
Pirinç, tavuk suyu veya suyla karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır.
2. Duşilli Çin pilavının yapımında kullanılan sebzeler nelerdir?
Havuç, kırmızı biber, yeşil biber ve soğan kullanılır.
3. Kırmızı soya sosu yerine normal soya sosu kullanılabilir mi?
Kırmızı soya sosu normal soya sosuna göre daha tuzlu olduğu için, normal soya sosu kullanmak yerine yarı yarıya suyla seyreltilerek kullanılabilir.
4. Kızarmış tavuk yerine başka bir proteini kullanabilir miyim?
Evet. Kızarmış tavuk yerine karides, tofu veya dana eti kullanılabilir.
5. Pilavın yanında hangi meze ve içecekler önerilir?
Duşilli Çin pilavı, wok sebzeli veya teriyaki soslu tavuk, baharatlı karides ya da kızarmış sebzeler gibi seçeneklerle birlikte servis edilebilir. Ayrıca, pilavın yanında Çin çayı, taze meyve suyu veya su içilebilir."
Duşilli Çin pilavı, geleneksel Çin mutfağından bir pilav yemeği. Genellikle jasmin pirinci kullanılarak yapılan bu yemek, birçok farklı malzeme ile zenginleştirilebilir. İşte, Duşilli Çin pilavı tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 2 su bardağı jasmin pirinci
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı oyster sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı frozen bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
- 1/4 su bardağı kırmızı soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1. Jasmin pirincini yıkayın ve bir süzgece alın. Pirincin üzerine aynı miktarda su koyun ve 1 saat kadar su içinde bekletin.
2. Havuç, kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı küp küp doğrayın.
3. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin ve soteleyin. Sarımsakları da ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin.
4. Pirinci süzün ve sebzelerin üzerine ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyin ve birkaç defa karıştırın.
5. Tuz, karabiber, soya sosu, oyster sosu ve susam yağını tencereye ekleyin. Harmanlayın ve kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
6. Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Yumurtaları kırıp karıştırın ve pişirin. Pişen yumurtaları pilavın üzerine ekleyin.
7. Kırmızı soya sosu ve şekerle kırmızı sosu hazırlayın. Kızarmış yumurtaların üzerine dökün.
8. Kızarmış tavuk parçaları veya karides ekleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Jasmin pirinci kullanılırken iyi yıkanmalı ve su içinde bekletilmelidir.
- Sebzeleri küp küp doğramak pilavın görünümünü güzelleştirir.
- Tuz miktarı, kullanacağınız tavuk suyuna göre ayarlanmalıdır.
- Kırmızı soya sosu, normal soya sosuna göre daha tuzlu olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.
- Kızarmış tavuk veya karides pilavı zenginleştirir ve protein bakımından zengin bir yemek haline getirir.
Sık Sorulan Sorular:
1. Pirinç nasıl iyice pişirilir?
Pirinç, tavuk suyu veya suyla karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır.
2. Duşilli Çin pilavının yapımında kullanılan sebzeler nelerdir?
Havuç, kırmızı biber, yeşil biber ve soğan kullanılır.
3. Kırmızı soya sosu yerine normal soya sosu kullanılabilir mi?
Kırmızı soya sosu normal soya sosuna göre daha tuzlu olduğu için, normal soya sosu kullanmak yerine yarı yarıya suyla seyreltilerek kullanılabilir.
4. Kızarmış tavuk yerine başka bir proteini kullanabilir miyim?
Evet. Kızarmış tavuk yerine karides, tofu veya dana eti kullanılabilir.
5. Pilavın yanında hangi meze ve içecekler önerilir?
Duşilli Çin pilavı, wok sebzeli veya teriyaki soslu tavuk, baharatlı karides ya da kızarmış sebzeler gibi seçeneklerle birlikte servis edilebilir. Ayrıca, pilavın yanında Çin çayı, taze meyve suyu veya su içilebilir."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle