*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Dondurma yaz aylarının en lezzetli atıştırmalıklarından biridir. Ancak, hazır alınan dondurmalar bazen çok tatlı ya da pahalı olabilir. Neyse ki evde kolayca yapabileceğiniz birkaç basit dondurma tarifi var. Bu yazıda size ev yapımı sade, çikolatalı ve meyveli dondurma tariflerini sunacağım.
Ev Yapımı Sade Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
Yapılışı:
1. Sütü bir tencereye koyun ve orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelene kadar bekleyin.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı aynı tencereye geri ekleyin ve kısık ateşte kalın. Sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
8. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
9. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Ev Yapımı Çikolatalı Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- ¾ su bardağı kakao tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
Yapılışı:
1. Karanlık çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı bir tencereye aktarın ve kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırın.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Çikolata sosunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
8. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
9. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
10. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Ev Yapımı Meyveli Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
- 2 su bardağı püre haline getirilmiş meyve (çilek, mango, kayısı, vb.)
Yapılışı:
1. Meyveyi püre haline getirin.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı bir tencereye aktarın ve kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırın.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Meyve püresini karışıma ekleyin ve karıştırın.
8. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
9. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
10. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Sık Sorulan Sorular
1. Dondurma makinesi olmadan dondurma yapabilir miyiz?
Evet, yapabilirsiniz ancak daha fazla çaba gerektirecektir. Karışımı 1 saat boyunca dondurucuya koyun, 1 saat sonra karıştırın, 1 saat sonra tekrar dondurucuya koyun ve bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.
2. Dondurmayı ne kadar süre dondurmalıyız?
Dondurmayı en az 2 saat dondurmanız gerekiyor.
3. Dondurmam çok sert oldu, ne yapabilirim?
Dondurmanızı çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin. Buzluğa koymadan önce üstüne kapak veya streç film örtün.
4. Dondurma yaparken hangi sütü kullanmalıyım?
Tercih ettiğiniz sütü kullanabilirsiniz ancak tam yağlı süt daha kremalı bir sonuç verir.
5. Dondurmayı ne kadar süre buzdolabında bekletmeliyiz?
Dondurma karışımını en az 2-3 saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor."
Dondurma yaz aylarının en lezzetli atıştırmalıklarından biridir. Ancak, hazır alınan dondurmalar bazen çok tatlı ya da pahalı olabilir. Neyse ki evde kolayca yapabileceğiniz birkaç basit dondurma tarifi var. Bu yazıda size ev yapımı sade, çikolatalı ve meyveli dondurma tariflerini sunacağım.
Ev Yapımı Sade Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
Yapılışı:
1. Sütü bir tencereye koyun ve orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelene kadar bekleyin.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı aynı tencereye geri ekleyin ve kısık ateşte kalın. Sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
8. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
9. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Ev Yapımı Çikolatalı Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- ¾ su bardağı kakao tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
Yapılışı:
1. Karanlık çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı bir tencereye aktarın ve kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırın.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Çikolata sosunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
8. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
9. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
10. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Ev Yapımı Meyveli Dondurma
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
- 2 su bardağı püre haline getirilmiş meyve (çilek, mango, kayısı, vb.)
Yapılışı:
1. Meyveyi püre haline getirin.
2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.
4. Karışımı bir tencereye aktarın ve kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırın.
5. Karışımın kıvamı kalınlaşacak ve çatal ile kolayca kaplanabilecektir.
6. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın üzerine krema ekleyin. Krema iyice karışana kadar karıştırın.
7. Meyve püresini karışıma ekleyin ve karıştırın.
8. Karışımı buzdolabında 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın.
9. Soğuyan karışımı dondurma makinesine koyun ve 30-40 dakika boyunca karıştırın.
10. Karışım donmuş olduğunda, dondurma kabına alın ve 2 saat boyunca daha dondurun.
Sık Sorulan Sorular
1. Dondurma makinesi olmadan dondurma yapabilir miyiz?
Evet, yapabilirsiniz ancak daha fazla çaba gerektirecektir. Karışımı 1 saat boyunca dondurucuya koyun, 1 saat sonra karıştırın, 1 saat sonra tekrar dondurucuya koyun ve bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.
2. Dondurmayı ne kadar süre dondurmalıyız?
Dondurmayı en az 2 saat dondurmanız gerekiyor.
3. Dondurmam çok sert oldu, ne yapabilirim?
Dondurmanızı çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin. Buzluğa koymadan önce üstüne kapak veya streç film örtün.
4. Dondurma yaparken hangi sütü kullanmalıyım?
Tercih ettiğiniz sütü kullanabilirsiniz ancak tam yağlı süt daha kremalı bir sonuç verir.
5. Dondurmayı ne kadar süre buzdolabında bekletmeliyiz?
Dondurma karışımını en az 2-3 saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor."
SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle