• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Adı : Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı pırasa yemeği, Türk mutfağının sevilen mezeleri arasında yer alıyor. Özellikle kış aylarında, pırasanın verdiği hafif tat ve zengin vitamin içeriği ile sıklıkla tercih ediliyor. Bu tarifimizde, kendine has lezzeti ile zeytinyağlı pırasa yemeği yapımını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Malzemeler:
- 4-5 adet pırasa
- 2-3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı su

Yapılışı:
1. Pırasaların kök kısımlarını kesip, üst kısımlarındaki yeşil kısımları ve zarlarını temizleyin.
2. Havuçları soyup, küp küp doğrayın.
3. Soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsakları ezin.
4. Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurun.
5. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine havuçları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
6. Ardından pırasaları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
7. Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
8. Toz şekeri de tencereye ilave edip, karıştırın.
9. 2 su bardağı suyu ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
10. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
11. Zeytinyağlı pırasa yemeğiniz hazır!

Servis önerisi:
- Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
- Üzerine birkaç dilim limon ve maydanoz yaprağı ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Ayrıca yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz.

Sık sorulan sorular:

1. Pırasaların üst kısmındaki yeşil kısımlarını kullanmamız doğru mu?
Cevap: Evet, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifinde pırasaların üst kısımlarındaki yeşil kısımları kullanmamız doğru. Ancak, zarlarını iyice temizledikten sonra kullanmanız önerilir.

2. Pırasaları doğramadan önce nasıl temizlemeliyiz?
Cevap: Pırasaların kök kısımlarını kesip, üzerindeki yeşil kısımları ve zarlarını iyice temizleyerek, doğramadan önce hazırlamalısınız.

3. Bu tarifi farklı malzemelerle değiştirebilir miyiz?
Cevap: Evet, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifini farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz. Örneğin; kabak, patlıcan, kereviz gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, taze nane ya da dereotu da lezzetini artıracaktır.

4. Zeytinyağlı pırasa yemeği soğuk mu sıcak mı servis edilmelidir?
Cevap: Zeytinyağlı pırasa yemeği hem sıcak hem de soğuk servis edilebilir. Size kalmış bir tercih olduğunu söyleyebiliriz."

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Adı : Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı pırasa yemeği, Türk mutfağının sevilen mezeleri arasında yer alıyor. Özellikle kış aylarında, pırasanın verdiği hafif tat ve zengin vitamin içeriği ile sıklıkla tercih ediliyor. Bu tarifimizde, kendine has lezzeti ile zeytinyağlı pırasa yemeği yapımını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Malzemeler:
- 4-5 adet pırasa
- 2-3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı su

Yapılışı:
1. Pırasaların kök kısımlarını kesip, üst kısımlarındaki yeşil kısımları ve zarlarını temizleyin.
2. Havuçları soyup, küp küp doğrayın.
3. Soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsakları ezin.
4. Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurun.
5. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine havuçları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
6. Ardından pırasaları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
7. Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
8. Toz şekeri de tencereye ilave edip, karıştırın.
9. 2 su bardağı suyu ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
10. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
11. Zeytinyağlı pırasa yemeğiniz hazır!

Servis önerisi:
- Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
- Üzerine birkaç dilim limon ve maydanoz yaprağı ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Ayrıca yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz.

Sık sorulan sorular:

1. Pırasaların üst kısmındaki yeşil kısımlarını kullanmamız doğru mu?
Cevap: Evet, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifinde pırasaların üst kısımlarındaki yeşil kısımları kullanmamız doğru. Ancak, zarlarını iyice temizledikten sonra kullanmanız önerilir.

2. Pırasaları doğramadan önce nasıl temizlemeliyiz?
Cevap: Pırasaların kök kısımlarını kesip, üzerindeki yeşil kısımları ve zarlarını iyice temizleyerek, doğramadan önce hazırlamalısınız.

3. Bu tarifi farklı malzemelerle değiştirebilir miyiz?
Cevap: Evet, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifini farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz. Örneğin; kabak, patlıcan, kereviz gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, taze nane ya da dereotu da lezzetini artıracaktır.

4. Zeytinyağlı pırasa yemeği soğuk mu sıcak mı servis edilmelidir?
Cevap: Zeytinyağlı pırasa yemeği hem sıcak hem de soğuk servis edilebilir. Size kalmış bir tercih olduğunu söyleyebiliriz."


Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


zeytinyağlı pırasa yemeği yemek tarifi sağlıklı yemek vitaminler mineraller sebzeler limon maydanoz