• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Adı : Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Pekin ördeği, özellikle Çin mutfağında çok popüler olan bir yemek türüdür. Kendine has lezzeti ile dünya mutfaklarında da sık sık tercih edilmektedir. Sebzeli noodle ise özellikle Asya mutfağına özgü bir yemek türüdür. Bu iki lezzeti birleştirerek değişik bir tarif elde edebilirsiniz. İşte Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi:

Malzemeler:
- 1 adet Pekin ördeği
- 1 paket noodle
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ

Yapılışı:
1.Öncelikle Pekin ördeğini hazırlayalım. Ördeğin üzerindeki tüyleri iyice temizleyin ve içini de temizleyip yıkayın.
2.Ördeğin derisine bıçakla kesikler açın. Bu sayede pişerken derisinin yağı kendi üzerine çıkacak ve et daha lezzetli olacak.
3.Pekin ördeğini tuz ve karabiberle ovun ve sosu için kenara koyun.
4.Soğanı kesin ve sarımsakları rendeleyin.
5.Havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi ince ince kesin.
6.Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve öncelikle soğanları kavurun. Daha sonra sarımsakları ve sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
7.Kavurma işlemi bittikten sonra soya sosu ve susam yağını ekleyerek karıştırın.
8.Pekin ördeğini fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine sebzeleri dökün.
9.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat boyunca pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis edin.
10.Noodle'ları ayrı bir tencerede haşlayın ve üzerine fırından çıkan lezzetli Pekin ördeği ve sebzeleri ekleyin.

Sık Sorulan Sorular:

1.Bu tarifi yaparken Pekin ördeği yerine başka bir et kullanabilir miyim?
Evet, Pekin ördeği yerine hindi, tavuk veya ördek gibi etleri kullanabilirsiniz.

2.Sebzeleri ve baharatları değiştirebilir miyiz?
Evet, sebzeleri ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Ancak tarife konulan malzemeler lezzet bakımından uyumlu olduğu için önce tarife uygun yapmanızı tavsiye ederiz.

3.Tarifte susam yağı kullanmak zorunda mıyız?
Hayır, susam yağı kullanmak zorunda değilsiniz. Ancak susam yağı, Asya mutfağına özgüdür, bu nedenle özgün lezzeti yakalamak için kullanılması önerilir.

4.Noodle yerine başka bir şey kullanabilir miyiz?
Elbette, noodle yerine pirinç veya başka bir makarna da kullanabilirsiniz.

5.Pekin ördeği pişirirken ne kadar süre beklemeliyim?
Pekin ördeğini pişirirken yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak fırının özelliklerine göre süre değişebilir, bu nedenle dikkatli olmanız gerekmektedir."

Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Adı : Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi

Pekin ördeği, özellikle Çin mutfağında çok popüler olan bir yemek türüdür. Kendine has lezzeti ile dünya mutfaklarında da sık sık tercih edilmektedir. Sebzeli noodle ise özellikle Asya mutfağına özgü bir yemek türüdür. Bu iki lezzeti birleştirerek değişik bir tarif elde edebilirsiniz. İşte Pekin Ördeği ve Sebzeli Noodle Tarifi:

Malzemeler:
- 1 adet Pekin ördeği
- 1 paket noodle
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ

Yapılışı:
1.Öncelikle Pekin ördeğini hazırlayalım. Ördeğin üzerindeki tüyleri iyice temizleyin ve içini de temizleyip yıkayın.
2.Ördeğin derisine bıçakla kesikler açın. Bu sayede pişerken derisinin yağı kendi üzerine çıkacak ve et daha lezzetli olacak.
3.Pekin ördeğini tuz ve karabiberle ovun ve sosu için kenara koyun.
4.Soğanı kesin ve sarımsakları rendeleyin.
5.Havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi ince ince kesin.
6.Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve öncelikle soğanları kavurun. Daha sonra sarımsakları ve sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
7.Kavurma işlemi bittikten sonra soya sosu ve susam yağını ekleyerek karıştırın.
8.Pekin ördeğini fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine sebzeleri dökün.
9.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat boyunca pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis edin.
10.Noodle'ları ayrı bir tencerede haşlayın ve üzerine fırından çıkan lezzetli Pekin ördeği ve sebzeleri ekleyin.

Sık Sorulan Sorular:

1.Bu tarifi yaparken Pekin ördeği yerine başka bir et kullanabilir miyim?
Evet, Pekin ördeği yerine hindi, tavuk veya ördek gibi etleri kullanabilirsiniz.

2.Sebzeleri ve baharatları değiştirebilir miyiz?
Evet, sebzeleri ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Ancak tarife konulan malzemeler lezzet bakımından uyumlu olduğu için önce tarife uygun yapmanızı tavsiye ederiz.

3.Tarifte susam yağı kullanmak zorunda mıyız?
Hayır, susam yağı kullanmak zorunda değilsiniz. Ancak susam yağı, Asya mutfağına özgüdür, bu nedenle özgün lezzeti yakalamak için kullanılması önerilir.

4.Noodle yerine başka bir şey kullanabilir miyiz?
Elbette, noodle yerine pirinç veya başka bir makarna da kullanabilirsiniz.

5.Pekin ördeği pişirirken ne kadar süre beklemeliyim?
Pekin ördeğini pişirirken yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak fırının özelliklerine göre süre değişebilir, bu nedenle dikkatli olmanız gerekmektedir."


Avukat Web Siteniz Yok mu?

Hemen bugün bir Avukat Web Siteniz Olsun, Web'in gücünü keşfedin.

SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle


Asya mutfağı Pekin ördeği noodle sebzeler wok tavası baharatlar lezzetli yemek Asya yemeği