• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çikolatalı Profiterol Tarifi

Adı : Çikolatalı Profiterol Tarifi

Çikolatalı profiterol, Fransız mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. Profiterol, kalıp şeklindeki hamur topçuklarının içine çırpılmış krema doldurulması ile hazırlanır. Üzerine bolca çikolata sosu dökülerek servis edilir. Geleneksel olarak, çikolatalı profiterol, birçok farklı tip hamur işi ile birlikte büfelerde ve pastanelerde satılmaktadır. Ancak, evde çikolatalı profiterol yapmak oldukça kolaydır.

Malzemeler:

• 2 adet yumurta
• ¾ su bardağı un
• 1 çorba kaşığı şeker
• ½ su bardağı süt
• ¼ su bardağı tereyağı
• 1 çorba kaşığı kakao
• 1 su bardağı krema
• ½ su bardağı çikolata sosu
• Tuz

Yapılışı:

1. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

2. Bir tencereye tereyağı, süt ve kakaoyu ekleyin. Tuzu ekleyin ve tencereyi ateşe koyun. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.

3. Tencere ateşten alınır ve hafifçe soğuması için bekletilir.

4. Başka bir kapta, yumurtaları kırın ve bir çırpıcı kullanarak çırpın.

5. Süt karışımını, un ve şekeri yavaşça karıştırın.

6. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

7. Hamuru, pasta torbasına yerleştirin ve yuvarlak bir şekilde fırın tepsisine sıkın.

8. Fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

9. Hamur pişince, soğumaya bırakın.

10. Krema yapmak için, bir kaseye krema dökün ve bir çırpıcı kullanarak çırpın.

11. Krema, pasta torbasına yerleştirin.

12. Hamurun ortasını kesin ve krema karışımını içine doldurun.

13. Çikolata sosunu ısıtın ve üzerine dökün.

14. Çikolatalı profiterol, servis edilmeye hazır hale gelmiştir.

Sık Sorulan Sorular:

S: Profiterol kaç kaloridir?

C: Çikolatalı profiterol kalorisi, şekeri ve yağı nedeniyle yüksek olduğu için dikkatli tüketilmelidir. Tek bir profiterol yaklaşık 150-200 kalori içerir.

S: Çikolatalı profiterol, ne kadar sürede bozulur?

C: Profiterol taze olduğu sürece, buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.

S: Benim çikolatalı profiterolum sert oldu, ne yapabilirim?

C: Sertleşen profiterol, biraz daha süt veya kremalı toping ekleyerek tekrar yumuşatabilirsiniz. Profiterol hamuru tarifi ile başka bir parti yapmayı da deneyebilirsiniz.

S: Profiterol, dondurucuda saklanabilir mi?

C: Profiterol, dondurucuda saklanabilir. Profiterol dondurucuda yaklaşık 1-2 ay saklanabilir.

Çikolatalı profiterol tarifi, oldukça kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Evde yapılan profiterolleri, krema veya çikolata dışında farklı malzemeler ekleyerek kendinize özgü tatlar yaratabilirsiniz. Profiterol, aynı zamanda özel etkinliklerde de servis edilebilir. Tarifi takip ederek güzel lezzetli profiterol yapabilirsiniz. Afiyet olsun!"

Çikolatalı Profiterol Tarifi

Adı : Çikolatalı Profiterol Tarifi

Çikolatalı profiterol, Fransız mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. Profiterol, kalıp şeklindeki hamur topçuklarının içine çırpılmış krema doldurulması ile hazırlanır. Üzerine bolca çikolata sosu dökülerek servis edilir. Geleneksel olarak, çikolatalı profiterol, birçok farklı tip hamur işi ile birlikte büfelerde ve pastanelerde satılmaktadır. Ancak, evde çikolatalı profiterol yapmak oldukça kolaydır.

Malzemeler:

• 2 adet yumurta
• ¾ su bardağı un
• 1 çorba kaşığı şeker
• ½ su bardağı süt
• ¼ su bardağı tereyağı
• 1 çorba kaşığı kakao
• 1 su bardağı krema
• ½ su bardağı çikolata sosu
• Tuz

Yapılışı:

1. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

2. Bir tencereye tereyağı, süt ve kakaoyu ekleyin. Tuzu ekleyin ve tencereyi ateşe koyun. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.

3. Tencere ateşten alınır ve hafifçe soğuması için bekletilir.

4. Başka bir kapta, yumurtaları kırın ve bir çırpıcı kullanarak çırpın.

5. Süt karışımını, un ve şekeri yavaşça karıştırın.

6. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

7. Hamuru, pasta torbasına yerleştirin ve yuvarlak bir şekilde fırın tepsisine sıkın.

8. Fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

9. Hamur pişince, soğumaya bırakın.

10. Krema yapmak için, bir kaseye krema dökün ve bir çırpıcı kullanarak çırpın.

11. Krema, pasta torbasına yerleştirin.

12. Hamurun ortasını kesin ve krema karışımını içine doldurun.

13. Çikolata sosunu ısıtın ve üzerine dökün.

14. Çikolatalı profiterol, servis edilmeye hazır hale gelmiştir.

Sık Sorulan Sorular:

S: Profiterol kaç kaloridir?

C: Çikolatalı profiterol kalorisi, şekeri ve yağı nedeniyle yüksek olduğu için dikkatli tüketilmelidir. Tek bir profiterol yaklaşık 150-200 kalori içerir.

S: Çikolatalı profiterol, ne kadar sürede bozulur?

C: Profiterol taze olduğu sürece, buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.

S: Benim çikolatalı profiterolum sert oldu, ne yapabilirim?

C: Sertleşen profiterol, biraz daha süt veya kremalı toping ekleyerek tekrar yumuşatabilirsiniz. Profiterol hamuru tarifi ile başka bir parti yapmayı da deneyebilirsiniz.

S: Profiterol, dondurucuda saklanabilir mi?

C: Profiterol, dondurucuda saklanabilir. Profiterol dondurucuda yaklaşık 1-2 ay saklanabilir.

Çikolatalı profiterol tarifi, oldukça kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Evde yapılan profiterolleri, krema veya çikolata dışında farklı malzemeler ekleyerek kendinize özgü tatlar yaratabilirsiniz. Profiterol, aynı zamanda özel etkinliklerde de servis edilebilir. Tarifi takip ederek güzel lezzetli profiterol yapabilirsiniz. Afiyet olsun!"


Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


çikolatalı profiterol tarifi kahve yanında tatlı profiterol hamuru un tereyağı su şeker tuz çikolatalı krema süt nişasta bitter çikolata sıkma torbası şişe soğuk servis