• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

Adı : Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi, yerli lezzetlerimiz arasında önemli bir yere sahiptir. Et ve sebzelerle hazırlanan bu yemeğin en önemli özelliği, sosudur. Yoğurtlu, tavuklu ve sebzeli alternatifleri olsa da, hemen hemen herkesin favorisi, etli Hünkar Beğendi sosudur.

Hünkar Beğendi sosu, enfes bir lezzete sahiptir ve hazırlanması oldukça kolaydır. İster bir özel gün yemeği, ister hafta sonu ailenizle hazırlayacağınız bir yemek olsun, Hünkar Beğendi sosu ile damağınızın tadı çok daha özel olacaktır.

Hünkar Beğendi Sosu İçin Gerekli Malzemeler

- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı un
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber

Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

1. Eti haşlayın veya tavada kızartın ve kenarda bekletin.

2. Soğanı rendeleyin ve ardından domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın.

3. Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Ardından soğanı ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.

4. Daha sonra domatesleri de ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.

5. Biber salçasını ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırın.

6. Eti tavaya ekleyin ve tüm malzemelerin birleşmesi için birkaç dakika daha kavurun.

7. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile baharatlandırın.

8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte unu hafifçe kavurun.

9. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Karıştırırken topaklanmayan bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.

10. Pişen sosun içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırarak eritin.

11. Servis tabaklarına öncelikle etleri koyun, üzerine Hünkar Beğendi sosu dökün ve servis edin.

Sık Sorulan Sorular

Hünkar Beğendi Sosu Ne Kadar Sürede Hazırlanabilir?

Hünkar Beğendi sosu, yaklaşık 30-40 dakika içerisinde hazırlanabilir.

Hünkar Beğendi Sosundaki Malzemeleri Değiştirebilir Miyim?

Tabii ki, malzeme listesindeki malzemeleri değiştirerek de farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, bazı tariflerde yoğurt veya süt yerine krema kullanılabilir. Ayrıca, rendelenmiş kaşar yerine, beyaz peynir veya çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.

Hünkar Beğendi Sosunu Neyle Servis Yapabilirim?

Hünkar Beğendi sosu, genellikle et, tavuk veya sebzelerle servis edilir. Ayrıca, pilav veya makarna da iyi bir seçim olabilir.

Sonuç olarak, Hünkar Beğendi sosu, Türk mutfağından en keyifli yemeklerden biridir. Geleneksel lezzeti ve kolay yapımı nedeniyle, bu yemeği denemek için geçerli bir sebep yok. Yapımı oldukça basit olan bu sosla, yemek masanızda aileniz ve misafirlerinizin damaklarına en güzel dokunuşları yapabilirsiniz."

Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

Adı : Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi, yerli lezzetlerimiz arasında önemli bir yere sahiptir. Et ve sebzelerle hazırlanan bu yemeğin en önemli özelliği, sosudur. Yoğurtlu, tavuklu ve sebzeli alternatifleri olsa da, hemen hemen herkesin favorisi, etli Hünkar Beğendi sosudur.

Hünkar Beğendi sosu, enfes bir lezzete sahiptir ve hazırlanması oldukça kolaydır. İster bir özel gün yemeği, ister hafta sonu ailenizle hazırlayacağınız bir yemek olsun, Hünkar Beğendi sosu ile damağınızın tadı çok daha özel olacaktır.

Hünkar Beğendi Sosu İçin Gerekli Malzemeler

- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı un
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber

Hünkar Beğendi Sosu Nasıl Yapılır?

1. Eti haşlayın veya tavada kızartın ve kenarda bekletin.

2. Soğanı rendeleyin ve ardından domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın.

3. Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Ardından soğanı ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.

4. Daha sonra domatesleri de ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.

5. Biber salçasını ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırın.

6. Eti tavaya ekleyin ve tüm malzemelerin birleşmesi için birkaç dakika daha kavurun.

7. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile baharatlandırın.

8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte unu hafifçe kavurun.

9. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Karıştırırken topaklanmayan bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.

10. Pişen sosun içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırarak eritin.

11. Servis tabaklarına öncelikle etleri koyun, üzerine Hünkar Beğendi sosu dökün ve servis edin.

Sık Sorulan Sorular

Hünkar Beğendi Sosu Ne Kadar Sürede Hazırlanabilir?

Hünkar Beğendi sosu, yaklaşık 30-40 dakika içerisinde hazırlanabilir.

Hünkar Beğendi Sosundaki Malzemeleri Değiştirebilir Miyim?

Tabii ki, malzeme listesindeki malzemeleri değiştirerek de farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, bazı tariflerde yoğurt veya süt yerine krema kullanılabilir. Ayrıca, rendelenmiş kaşar yerine, beyaz peynir veya çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.

Hünkar Beğendi Sosunu Neyle Servis Yapabilirim?

Hünkar Beğendi sosu, genellikle et, tavuk veya sebzelerle servis edilir. Ayrıca, pilav veya makarna da iyi bir seçim olabilir.

Sonuç olarak, Hünkar Beğendi sosu, Türk mutfağından en keyifli yemeklerden biridir. Geleneksel lezzeti ve kolay yapımı nedeniyle, bu yemeği denemek için geçerli bir sebep yok. Yapımı oldukça basit olan bu sosla, yemek masanızda aileniz ve misafirlerinizin damaklarına en güzel dokunuşları yapabilirsiniz."


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


Hünkar Beğendi Sosu tahin yoğurt sarımsak limon suyu kırmızı et sıvı yağ soğan domates biber salça tuz karabiber sıcak su süt tereyağı un kabak patlıcan kimyon ve sarımsak gibi malzemelerden oluşur