• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çıtır Pide Tarifleri

Adı : Çıtır Pide Tarifleri

Çıtır pide, Türk mutfağına özgü bir lezzet olarak bilinmektedir. Genellikle çıtırlığı ile tercih edilen bu pide türleri, farklı malzemelerle de hazırlanabilir. Çıtır pide tarifleri için farklı hamur hazırlama yöntemleri, malzeme seçenekleri ve pişirme teknikleri kullanılabilir. Bu yazıda, çıtır pide tarifleri hakkında detaylı bilgiye yer verilecektir.

Çıtır Pide Malzemeleri

Çıtır pide hazırlamak için gerekli malzemeler şöyledir:

- Hamur için:

- 4 su bardağı un

- 1,5 su bardağı ılık su

- 1 paket instant maya

- 1 tatlı kaşığı tuz

- İç harcı için:

- 250 gram kıyma veya dana eti

- 1 adet orta boy soğan

- 2 adet domates

- 1 adet yeşil biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı biber

- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Çıtır Pide Tarifi

Çıtır pide yapmak için öncelikle hamur hazırlanır. Bunun için un, ılık su, instant maya ve tuz bir kabın içinde karıştırılır. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulur. Yoğurma işlemi tamamlandığında hamurun üzeri streç filmle kapatılıp, 30 dakika kadar mayalanması için bekletilir.

Bu sırada iç harcı hazırlanır. Soğan, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Kıyma veya dana eti de hafifçe çekilir. Geniş bir tava içinde sıvıyağ kızdırılır ve doğranmış soğan eklenir. Soğanlar kavrulduktan sonra et ilave edilir ve suyunu salana kadar pişirilir. Ardından doğranmış domates ve yeşil biber de eklenir. Tüm malzemeler birlikte kavrulur. Tuz, karabiber ve kırmızı biber de eklenip, karıştırılır. İç harcın suyunu çektikten sonra ocaktan alınır.

Mayalanan hamur, un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla açılır. Açılan hamur, yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine konulur. Hamurun kenarları 2-3 santimetre kalacak şekilde katlanır. İç malzeme, hamurun üzerine yayılır. Tepsinin tamamına yayılmamalıdır. İç malzeme ile hamurun ortasında bir boşluk bırakılmalıdır.

Fırın önceden ısıtılır ve çıtır pide, 200 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresince pide, kontrollü olarak pişirilmelidir. Fırın süresi ve ayarı, hamurun kalınlığına, iç malzeme miktarına ve fırının özelliklerine göre değişebilir. Pişirme işleminin sonunda, çıtır pide fırından çıkarılır ve servis edilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Çıtır pide hangi malzemelerle yapılabilir?

Çıtır pide, farklı malzemelerle hazırlanabilir. Kıyma, dana eti, tavuk, sebzeler, peynir ve zeytin gibi malzemeler, çıtır pidenin iç harcı olarak kullanılabilir.

2. Çıtır pide hamuru nasıl hazırlanır?

Çıtır pide hamuru, un, maya, ılık su ve tuz ile hazırlanır. Hamur yoğurulduktan sonra mayalanması için bekletilir.

3. Çıtır pide pişirme süresi ve ayarı nasıl olmalıdır?

Çıtır pidenin pişirme süresi ve ayarı, hamurun kalınlığına, iç malzeme miktarına ve fırının özelliklerine göre değişebilir. Pide, 200 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.

4. Çıtır pide nasıl servis edilir?

Çıtır pide, sıcak olarak servis edilir. Yanına ayran, soda ya da meşrubat gibi içecekler tercih edilebilir. Yanına domates ve yeşillikler de eklenebilir."

Çıtır Pide Tarifleri

Adı : Çıtır Pide Tarifleri

Çıtır pide, Türk mutfağına özgü bir lezzet olarak bilinmektedir. Genellikle çıtırlığı ile tercih edilen bu pide türleri, farklı malzemelerle de hazırlanabilir. Çıtır pide tarifleri için farklı hamur hazırlama yöntemleri, malzeme seçenekleri ve pişirme teknikleri kullanılabilir. Bu yazıda, çıtır pide tarifleri hakkında detaylı bilgiye yer verilecektir.

Çıtır Pide Malzemeleri

Çıtır pide hazırlamak için gerekli malzemeler şöyledir:

- Hamur için:

- 4 su bardağı un

- 1,5 su bardağı ılık su

- 1 paket instant maya

- 1 tatlı kaşığı tuz

- İç harcı için:

- 250 gram kıyma veya dana eti

- 1 adet orta boy soğan

- 2 adet domates

- 1 adet yeşil biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı biber

- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Çıtır Pide Tarifi

Çıtır pide yapmak için öncelikle hamur hazırlanır. Bunun için un, ılık su, instant maya ve tuz bir kabın içinde karıştırılır. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulur. Yoğurma işlemi tamamlandığında hamurun üzeri streç filmle kapatılıp, 30 dakika kadar mayalanması için bekletilir.

Bu sırada iç harcı hazırlanır. Soğan, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Kıyma veya dana eti de hafifçe çekilir. Geniş bir tava içinde sıvıyağ kızdırılır ve doğranmış soğan eklenir. Soğanlar kavrulduktan sonra et ilave edilir ve suyunu salana kadar pişirilir. Ardından doğranmış domates ve yeşil biber de eklenir. Tüm malzemeler birlikte kavrulur. Tuz, karabiber ve kırmızı biber de eklenip, karıştırılır. İç harcın suyunu çektikten sonra ocaktan alınır.

Mayalanan hamur, un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla açılır. Açılan hamur, yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine konulur. Hamurun kenarları 2-3 santimetre kalacak şekilde katlanır. İç malzeme, hamurun üzerine yayılır. Tepsinin tamamına yayılmamalıdır. İç malzeme ile hamurun ortasında bir boşluk bırakılmalıdır.

Fırın önceden ısıtılır ve çıtır pide, 200 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresince pide, kontrollü olarak pişirilmelidir. Fırın süresi ve ayarı, hamurun kalınlığına, iç malzeme miktarına ve fırının özelliklerine göre değişebilir. Pişirme işleminin sonunda, çıtır pide fırından çıkarılır ve servis edilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Çıtır pide hangi malzemelerle yapılabilir?

Çıtır pide, farklı malzemelerle hazırlanabilir. Kıyma, dana eti, tavuk, sebzeler, peynir ve zeytin gibi malzemeler, çıtır pidenin iç harcı olarak kullanılabilir.

2. Çıtır pide hamuru nasıl hazırlanır?

Çıtır pide hamuru, un, maya, ılık su ve tuz ile hazırlanır. Hamur yoğurulduktan sonra mayalanması için bekletilir.

3. Çıtır pide pişirme süresi ve ayarı nasıl olmalıdır?

Çıtır pidenin pişirme süresi ve ayarı, hamurun kalınlığına, iç malzeme miktarına ve fırının özelliklerine göre değişebilir. Pide, 200 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.

4. Çıtır pide nasıl servis edilir?

Çıtır pide, sıcak olarak servis edilir. Yanına ayran, soda ya da meşrubat gibi içecekler tercih edilebilir. Yanına domates ve yeşillikler de eklenebilir."


Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çıtır pide tarifleri hamur iç malzeme kıymalı peynirli tuzlu zeytinli ıspanaklı kahvaltılık kıymalı-sucuklu