• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Adı : Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı patates yemeği, Türk mutfağının en sevilen ve en yaygın yemeklerinden biridir. Patates ve zeytinyağı gibi basit malzemelerden yapılan bu yemek, lezzeti ve sağlıklı yapısı ile sofralarımızda her zaman yer alır.

Malzemeler:

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.
3. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
4. Havuçları ekleyin ve 5 dakika kavurun.
5. Salçayı ekleyin ve karıştırın. Şeker ile tuzu ekleyin ve karıştırın.
6. Patatesleri ekleyin ve karıştırın. 2 su bardağı suyu ilave edin.
7. Kapağını kapatın ve yemeği kısık ateşte pişirin.
8. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz ve pul biber ekleyin.
9. Pişirdiğiniz zeytinyağlı patates yemeğini limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek, sıcak servis edin.

Değişik Örnekler

1. Zeytinyağlı Patates Yemeği Tarifi (Sütlü)

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- ½ limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
3. Patatesleri ekleyin ve karıştırın.
4. 2 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatın.
5. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin.
6. Başka bir tavada sütü ısıtın. Üzerine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
7. Patates yemeğinin üzerine sütlu karışımı ekleyin ve karıştırın.
8. Limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek sıcak servis edin.

2. Zeytinyağlı Patates Yemeği Tarifi (Ispanaklı)

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ kg ıspanak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
3. Patatesleri ekleyin ve karıştırın.
4. 2 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatın.
5. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin.
6. Başka bir tavada ıspanakları soteleyin.
7. Sotelediğiniz ıspanakları patates yemeğinin üzerine ekleyin ve karıştırın.
8. 2 yemek kaşığı pirinci ekleyip karıştırın. Ateşi kısın ve yemeği birkaç dakika daha pişirin.
9. Limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek sıcak servis edin.

Sık Sorulan Sorular

S. Zeytinyağlı patates yemeği neden çok tercih edilir?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, hem lezzetli hem sağlıklı olması nedeniyle çok tercih edilir. Zeytinyağı, sağlıklı doymamış yağlar içerir ve kollesterol seviyesini düşürür. Patates ise vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir.

S. Zeytinyağlı patates yemeğinde hangi baharatlar kullanılabilir?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kekik gibi baharatlarla da lezzetlendirilebilir.

S. Zeytinyağlı patates yemeğini ne ile servis yapabilirim?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, turşu veya salata ile birlikte servis edilebilir. Genellikle limon suyuyla servis edilir ve üzerine maydanoz yaprakları serpiştirilir.

S. Daha az kalorili bir alternatif var mı?

C. Daha az kalorili bir alternatif olarak, patates yerine kabak veya havuç kullanabilirsiniz. Böylelikle daha hafif bir yemek elde edebilirsiniz."

Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Adı : Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı patates yemeği, Türk mutfağının en sevilen ve en yaygın yemeklerinden biridir. Patates ve zeytinyağı gibi basit malzemelerden yapılan bu yemek, lezzeti ve sağlıklı yapısı ile sofralarımızda her zaman yer alır.

Malzemeler:

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.
3. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
4. Havuçları ekleyin ve 5 dakika kavurun.
5. Salçayı ekleyin ve karıştırın. Şeker ile tuzu ekleyin ve karıştırın.
6. Patatesleri ekleyin ve karıştırın. 2 su bardağı suyu ilave edin.
7. Kapağını kapatın ve yemeği kısık ateşte pişirin.
8. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz ve pul biber ekleyin.
9. Pişirdiğiniz zeytinyağlı patates yemeğini limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek, sıcak servis edin.

Değişik Örnekler

1. Zeytinyağlı Patates Yemeği Tarifi (Sütlü)

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- ½ limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
3. Patatesleri ekleyin ve karıştırın.
4. 2 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatın.
5. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin.
6. Başka bir tavada sütü ısıtın. Üzerine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
7. Patates yemeğinin üzerine sütlu karışımı ekleyin ve karıştırın.
8. Limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek sıcak servis edin.

2. Zeytinyağlı Patates Yemeği Tarifi (Ispanaklı)

- 1 kg patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ kg ıspanak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Limon suyu
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Soğanı da soyup doğrayın.
2. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.
3. Patatesleri ekleyin ve karıştırın.
4. 2 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatın.
5. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yemeğin suyunu çekmesine yakın, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin.
6. Başka bir tavada ıspanakları soteleyin.
7. Sotelediğiniz ıspanakları patates yemeğinin üzerine ekleyin ve karıştırın.
8. 2 yemek kaşığı pirinci ekleyip karıştırın. Ateşi kısın ve yemeği birkaç dakika daha pişirin.
9. Limon suyu ile servis yapın. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek sıcak servis edin.

Sık Sorulan Sorular

S. Zeytinyağlı patates yemeği neden çok tercih edilir?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, hem lezzetli hem sağlıklı olması nedeniyle çok tercih edilir. Zeytinyağı, sağlıklı doymamış yağlar içerir ve kollesterol seviyesini düşürür. Patates ise vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir.

S. Zeytinyağlı patates yemeğinde hangi baharatlar kullanılabilir?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kekik gibi baharatlarla da lezzetlendirilebilir.

S. Zeytinyağlı patates yemeğini ne ile servis yapabilirim?

C. Zeytinyağlı patates yemeği, turşu veya salata ile birlikte servis edilebilir. Genellikle limon suyuyla servis edilir ve üzerine maydanoz yaprakları serpiştirilir.

S. Daha az kalorili bir alternatif var mı?

C. Daha az kalorili bir alternatif olarak, patates yerine kabak veya havuç kullanabilirsiniz. Böylelikle daha hafif bir yemek elde edebilirsiniz."


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


zeytinyağlı patates yemeği tarifi malzemeler yapılışı lezzetli sağlıklı tuz şeker karabiber