*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Adana, Türkiye’nin güneyinde yer alan bir ilimizdir ve burada pek çok yerel lezzet bulunur. Adana’nın meşhur lezzeti ise Adana kebabıdır. Ancak Adana kebabından başka da tatların olduğunu bilmek önemlidir. İşte, Adana’da tadabileceğiniz lezzetlerden bazıları:
1. Adana Kebabı: Öncelikle, muhteşem bir tatla başlamak istiyoruz. Adana kebabı, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir. Kırmızı etin yağsız dana eti kullanılarak hazırlanan Adana kebabı, baharatlı lezzetiyle meşhurdur.
2. İçli Köfte: İçli köfte, ince bulgurun içine sarılan kıymalı harcın fırınlanmasıyla yapılan bir tür köfte. Adana’da yoğun bir şekilde tüketilir.
3. Şalgam Suyu: Adana’ya özgü bir içecek olan şalgam suyu, turpgiller familyasına ait bir bitkinin suyuyla hazırlanır. Adana kebabıyla birlikte tüketildiğinde en çok tercih edilen içeceklerden biridir.
4. Yaprak Sarma: Yaprak sarma, birçok yerde yapılan lezzetli bir yemektir. Ancak Adana tarzı yaprak sarması, farklılığıyla öne çıkar. İçeriğinde tulum peyniri, ceviz ve maydanoz bulunur.
5. Acılı Ezme: Acılı ezme, nane, biber, domates, soğan ve limon suyunun karışımından oluşan bir salatadır. Adana’da neredeyse her yemeğin yanında servis edilir.
6. Künefe: Tatlı sevenlerin Adana’daki en sevdiği tatlılardan biri, künefedir. Adana’nın köyleri arasında da sıkça yapılan, tatlısı tel kadayıftan yapılan, cevizli tatlının üzerine kaymak dökülerek servis edilen enfes bir tatlıdır.
7. Ciğer: Ciğer, Adana’da atıştırmalık olarak tüketilen bir yiyecektir. Koyun ciğeri, baharatlarla hazırlanarak kızartılır. Sıkça tüketilir.
8. Bici Bici: Adana’ya özgü bir tatlı olan Bici Bici, sütlü tatlı sevenlerin en sevdiği tatlılar arasındadır. Bu tatlı, haşlanmış nişastadan yapılan minik topçuklardan oluşur ve üzerine üzüm, fıstık ya da ceviz dökülür.
9. Adana Pidesi: Adana pidesi, Adana mutfağının en değerli lezzetlerinden biridir. Etli, peynirli, patatesli ve soğanlı olarak çeşitleri bulunabilir.
10. Kuru Fasulye: Adana’da kuru fasulye, diğer şehirlerdeki gibi pişirilir. Ancak içerisine domates ve biber salçası, baharatlar eklenerek farklı bir lezzet elde edilir.
Yukarıda saydıklarımız, sadece Adana’da bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçıydı. Adana mutfağını keşfetmek, farklı tatlar tatmak isteyenler için kesinlikle önerdiğimiz bir şehir.
Adana, Türkiye’nin güneyinde yer alan bir ilimizdir ve burada pek çok yerel lezzet bulunur. Adana’nın meşhur lezzeti ise Adana kebabıdır. Ancak Adana kebabından başka da tatların olduğunu bilmek önemlidir. İşte, Adana’da tadabileceğiniz lezzetlerden bazıları:
1. Adana Kebabı: Öncelikle, muhteşem bir tatla başlamak istiyoruz. Adana kebabı, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir. Kırmızı etin yağsız dana eti kullanılarak hazırlanan Adana kebabı, baharatlı lezzetiyle meşhurdur.
2. İçli Köfte: İçli köfte, ince bulgurun içine sarılan kıymalı harcın fırınlanmasıyla yapılan bir tür köfte. Adana’da yoğun bir şekilde tüketilir.
3. Şalgam Suyu: Adana’ya özgü bir içecek olan şalgam suyu, turpgiller familyasına ait bir bitkinin suyuyla hazırlanır. Adana kebabıyla birlikte tüketildiğinde en çok tercih edilen içeceklerden biridir.
4. Yaprak Sarma: Yaprak sarma, birçok yerde yapılan lezzetli bir yemektir. Ancak Adana tarzı yaprak sarması, farklılığıyla öne çıkar. İçeriğinde tulum peyniri, ceviz ve maydanoz bulunur.
5. Acılı Ezme: Acılı ezme, nane, biber, domates, soğan ve limon suyunun karışımından oluşan bir salatadır. Adana’da neredeyse her yemeğin yanında servis edilir.
6. Künefe: Tatlı sevenlerin Adana’daki en sevdiği tatlılardan biri, künefedir. Adana’nın köyleri arasında da sıkça yapılan, tatlısı tel kadayıftan yapılan, cevizli tatlının üzerine kaymak dökülerek servis edilen enfes bir tatlıdır.
7. Ciğer: Ciğer, Adana’da atıştırmalık olarak tüketilen bir yiyecektir. Koyun ciğeri, baharatlarla hazırlanarak kızartılır. Sıkça tüketilir.
8. Bici Bici: Adana’ya özgü bir tatlı olan Bici Bici, sütlü tatlı sevenlerin en sevdiği tatlılar arasındadır. Bu tatlı, haşlanmış nişastadan yapılan minik topçuklardan oluşur ve üzerine üzüm, fıstık ya da ceviz dökülür.
9. Adana Pidesi: Adana pidesi, Adana mutfağının en değerli lezzetlerinden biridir. Etli, peynirli, patatesli ve soğanlı olarak çeşitleri bulunabilir.
10. Kuru Fasulye: Adana’da kuru fasulye, diğer şehirlerdeki gibi pişirilir. Ancak içerisine domates ve biber salçası, baharatlar eklenerek farklı bir lezzet elde edilir.
Yukarıda saydıklarımız, sadece Adana’da bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçıydı. Adana mutfağını keşfetmek, farklı tatlar tatmak isteyenler için kesinlikle önerdiğimiz bir şehir.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle