• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Şehir Mutfağı: Bursa Tarifleri

Adı : Şehir Mutfağı: Bursa Tarifleri

Bursa, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan bir şehirdir. Bursa mutfağı da bu zenginliklerden beslenerek kendine özgü lezzetleri ortaya çıkarmıştır. Bursa mutfağı, Türk mutfağının zenginliği içerisinde yer alır ve pek çok yemeği ile ünlüdür.
İlk olarak, Bursa'nın meşhur yemeği İskender kebap ile başlayalım. İskender kebap, şehrin Osmanlı dönemine ait ve efsanesi olan bir yemeğidir. Döner eti, lavaşı, domates sosu, tereyağı ve yoğurtla servis edilir. Bursa'da İskender kebap yemek için meşhur İskender markaları arasından seçim yapabilirsiniz. Pideler de Bursa mutfağının önemli bir özelliğidir. Dilimlenmiş kaşarlı ve kıymalı pideler özellikle Bursalıların hemen her gün yediği bir yemektir.
Bursa'nın şerbetleri de oldukça meşhurdur. Mesela, Bursa'nın Osmanlı döneminden kalan Arap Şerbeti şehrin en meşhur şerbetidir. Keçiboynuzu, kuşburnu, salep ve karanfil gibi baharatlarla hazırlanır. Şerbetlerde kantaron, ıhlamur, amber, topalak, nar çiçeği gibi bitkiler de kullanılır. Bunların yanı sıra Bursa'nın tatlıları her daim dillere destan olmuştur. İşte en meşhur tatlılar:
Osmancık Tatlısı: İris tatlısı olarak bilinen tat çok önceleri Osmancık ismiyle anılır. Osmanlı dönemi şehzadelerinden Osmancık'ın konuklarına ikram ettiği bu tatlı, İstanbul'da daha yaygın hale gelmiştir.
Keşli Tatlısı: Hamur kıvamında hazırlanan tatlıya tepsi içinde keş koyularak fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülür.
Kestaneli Şöbiyet: Hamuruna cevizli iç harcı konulup kare ya da üçgen şekiller verilir ve kızgın yağda kızartılarak üzerine şerbet dökülür.
İncecik Mantar Dolması: Mantarlar içi peynirli bir harçla doldurulur. Daha sonra fırında pişirilerek servis edilir.
Bursa mutfağı, Osmanlı döneminde geleneksel mutfaktan çeşitli yemekleri de türetmiştir. Şehirde şeftali reçeli, vişne reçeli ve çoban salatası gibi özel yemekler de yapılır. Bursa'nın zengin mutfağı, şehir kültürüyle birlikte Türk mutfağı için önemli bir yere sahip olmuştur. Bursalılar, bu lezzetleri geleneği sürdürerek gelecek nesillere aktarmaktadır.

Şehir Mutfağı: Bursa Tarifleri

Adı : Şehir Mutfağı: Bursa Tarifleri

Bursa, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan bir şehirdir. Bursa mutfağı da bu zenginliklerden beslenerek kendine özgü lezzetleri ortaya çıkarmıştır. Bursa mutfağı, Türk mutfağının zenginliği içerisinde yer alır ve pek çok yemeği ile ünlüdür.
İlk olarak, Bursa'nın meşhur yemeği İskender kebap ile başlayalım. İskender kebap, şehrin Osmanlı dönemine ait ve efsanesi olan bir yemeğidir. Döner eti, lavaşı, domates sosu, tereyağı ve yoğurtla servis edilir. Bursa'da İskender kebap yemek için meşhur İskender markaları arasından seçim yapabilirsiniz. Pideler de Bursa mutfağının önemli bir özelliğidir. Dilimlenmiş kaşarlı ve kıymalı pideler özellikle Bursalıların hemen her gün yediği bir yemektir.
Bursa'nın şerbetleri de oldukça meşhurdur. Mesela, Bursa'nın Osmanlı döneminden kalan Arap Şerbeti şehrin en meşhur şerbetidir. Keçiboynuzu, kuşburnu, salep ve karanfil gibi baharatlarla hazırlanır. Şerbetlerde kantaron, ıhlamur, amber, topalak, nar çiçeği gibi bitkiler de kullanılır. Bunların yanı sıra Bursa'nın tatlıları her daim dillere destan olmuştur. İşte en meşhur tatlılar:
Osmancık Tatlısı: İris tatlısı olarak bilinen tat çok önceleri Osmancık ismiyle anılır. Osmanlı dönemi şehzadelerinden Osmancık'ın konuklarına ikram ettiği bu tatlı, İstanbul'da daha yaygın hale gelmiştir.
Keşli Tatlısı: Hamur kıvamında hazırlanan tatlıya tepsi içinde keş koyularak fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülür.
Kestaneli Şöbiyet: Hamuruna cevizli iç harcı konulup kare ya da üçgen şekiller verilir ve kızgın yağda kızartılarak üzerine şerbet dökülür.
İncecik Mantar Dolması: Mantarlar içi peynirli bir harçla doldurulur. Daha sonra fırında pişirilerek servis edilir.
Bursa mutfağı, Osmanlı döneminde geleneksel mutfaktan çeşitli yemekleri de türetmiştir. Şehirde şeftali reçeli, vişne reçeli ve çoban salatası gibi özel yemekler de yapılır. Bursa'nın zengin mutfağı, şehir kültürüyle birlikte Türk mutfağı için önemli bir yere sahip olmuştur. Bursalılar, bu lezzetleri geleneği sürdürerek gelecek nesillere aktarmaktadır.


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


Bursa Marmara Bölgesi İskender kebap pide şerbet Osmancık tatlısı keşli tatlısı kestaneli şöbiyet incecik mantar dolması