*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Ordu, sahip olduğu zengin kültürü ve tarihi geçmişiyle Türkiye'nin en özel şehirlerinden biridir. Bu şehrin mutfağı da diğer şehirlerden farklı bir lezzet harmanı sunar. Ordu mutfağı, Karadeniz mutfak kültürünün özelliklerini taşır. Yöreye has yöresel yemekler ve tarifler ile damaklarda iz bırakır.
Ordu’nun en meşhur yemeklerinden biri ‘Kabak Boranisi’dir. Ordu’da yetiştirilen kabakların doğranarak soğan, tereyağı, un, baharat ve su eklenerek pişirilmesiyle elde edilir. Yanında hem kumru ekmeği hem de pilav servis edilir. Kabak Boranisi’nin yanı sıra Ordu’da olmazsa olmaz olan diğer yemek ise ‘Yol Erişteli Patila’dır. Bu yemekte patates, havuç, biber, soğan, domates ve erişte kullanılır. Patates, havuç ve diğer malzemeler küp küp doğranarak tavada kavrulur. Ardından haşlanmış erişte, domates ve baharatlar da eklenir. Yol Erizteli Patila daha sonra demir tavada servis edilir.
Ordu mutfağından bahsederken mutlaka söz edilmesi gereken lezzetlerden biri de ‘Kuymak’tır. Kuymak, Ordu’da peynirli bir kremalı isli irmikli karışım olarak kabul edilir. Yöresel müzikler eşliğinde servis edilen kuymak yemeği ayrı bir keyif yaşatır. Kuymak, diğer ismini ‘Sahanis’ de almaktadır. Sahanis adındaki bu tarifte et, patates, havuç, bezelye, biber, domates ve peynir kullanılır.
Ordu’da lezzet arayışında olanlar için yöreye özgü tatların yanı sıra birçok alternatif de mevcuttur. ‘Güveçte Norveç Balığı’ gibi farklı salata tarifleri, et yemekleri ve tatlılar da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. ‘Hamsi Tava’ da Ordu mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hamsi Tava’da hamsi balığı tavada kızartılır ve yanına pilav ya da mısır ekmeği eklenir. ‘Ordu Kebabı’ da Ordu mutfağında en popüler yemekler arasındadır. Ortalama 25 kişilik bir kişinin doyabileceği Ordu Kebabı öncelikle kuzu eti ve sebzelerle birlikte tandırda pişirilir.
Sonuç olarak, Ordu mutfağı Karadeniz lezzetlerinin en otantik örneklerini taşır. Kabak Boranisi, Yol Erizteli Patila, Kuymak, Güveçte Norveç Balığı, Hamsi Tava ve Ordu Kebabı gibi yöreye özgü lezzetlerin yanı sıra birçok seçeneğiyle de Türk mutfağının en zengin yemekleri arasında yer alır. Ordu mutfağındaki tatların tarifini yaparak farklı bir lezzet yolculuğu deneyebilirsiniz.
Ordu, sahip olduğu zengin kültürü ve tarihi geçmişiyle Türkiye'nin en özel şehirlerinden biridir. Bu şehrin mutfağı da diğer şehirlerden farklı bir lezzet harmanı sunar. Ordu mutfağı, Karadeniz mutfak kültürünün özelliklerini taşır. Yöreye has yöresel yemekler ve tarifler ile damaklarda iz bırakır.
Ordu’nun en meşhur yemeklerinden biri ‘Kabak Boranisi’dir. Ordu’da yetiştirilen kabakların doğranarak soğan, tereyağı, un, baharat ve su eklenerek pişirilmesiyle elde edilir. Yanında hem kumru ekmeği hem de pilav servis edilir. Kabak Boranisi’nin yanı sıra Ordu’da olmazsa olmaz olan diğer yemek ise ‘Yol Erişteli Patila’dır. Bu yemekte patates, havuç, biber, soğan, domates ve erişte kullanılır. Patates, havuç ve diğer malzemeler küp küp doğranarak tavada kavrulur. Ardından haşlanmış erişte, domates ve baharatlar da eklenir. Yol Erizteli Patila daha sonra demir tavada servis edilir.
Ordu mutfağından bahsederken mutlaka söz edilmesi gereken lezzetlerden biri de ‘Kuymak’tır. Kuymak, Ordu’da peynirli bir kremalı isli irmikli karışım olarak kabul edilir. Yöresel müzikler eşliğinde servis edilen kuymak yemeği ayrı bir keyif yaşatır. Kuymak, diğer ismini ‘Sahanis’ de almaktadır. Sahanis adındaki bu tarifte et, patates, havuç, bezelye, biber, domates ve peynir kullanılır.
Ordu’da lezzet arayışında olanlar için yöreye özgü tatların yanı sıra birçok alternatif de mevcuttur. ‘Güveçte Norveç Balığı’ gibi farklı salata tarifleri, et yemekleri ve tatlılar da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. ‘Hamsi Tava’ da Ordu mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hamsi Tava’da hamsi balığı tavada kızartılır ve yanına pilav ya da mısır ekmeği eklenir. ‘Ordu Kebabı’ da Ordu mutfağında en popüler yemekler arasındadır. Ortalama 25 kişilik bir kişinin doyabileceği Ordu Kebabı öncelikle kuzu eti ve sebzelerle birlikte tandırda pişirilir.
Sonuç olarak, Ordu mutfağı Karadeniz lezzetlerinin en otantik örneklerini taşır. Kabak Boranisi, Yol Erizteli Patila, Kuymak, Güveçte Norveç Balığı, Hamsi Tava ve Ordu Kebabı gibi yöreye özgü lezzetlerin yanı sıra birçok seçeneğiyle de Türk mutfağının en zengin yemekleri arasında yer alır. Ordu mutfağındaki tatların tarifini yaparak farklı bir lezzet yolculuğu deneyebilirsiniz.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle