*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Rize, yeşilin ve doğal güzelliklerin coşkulu bir şekilde buluştuğu bir Türk ilidir. Doğası, kültürü ve mutfak kültürü ile bilinir. Rize Mutfağı, ülkenin diğer mutfağından farklıdır ve kendine özgü bir tadı vardır. Bu mutfağın beklenmedik lezzetleri, zengin bir kültüre ve tarihe sahiptir. Bu yazıda, Rize Mutfağı'nın beklenmedik lezzetlerini tanıyalım.
1. Muhlama
Rize’nin kahvaltı kültüründe mutlaka yer alan muhlama, tereyağı, mısır unu ve karadeniz peynirinin bir araya gelmesiyle yapılan bir yemeğidir. Kendine has bir tadı bulunmaktadır ve genellikle sucuk veya pastırma ile servis edilir. Bazen daha da sağlıklı bir hale getirmek isteyenler, içine yeşillikler ekleyerek veya sadece peynirle de yapabilirler.
2. Hamsiköy Pidesi
Rize’nin en meşhur lezzetleri arasında yer alan hamsiköy pidesi, hamurunun kabarmasıyla özel olarak yapılan bir pide çeşididir. Özellikle Karadeniz usulü yufka denilen bir hamurdan yapılan pide, iç malzemesi olarak genellikle pastırma, kaşar, domates ve biber kullanılır.
3. Kuru Fasülye Pidesi
Kahvaltının yanında ya da öğle yemeği olarak tüketilen kuru fasülye pidesi, Rize’ye özgü lezzetlerinden biridir. Üzeri bolca tereyağı ile servis edilir ve genelde yanında turşu da ikram edilir.
4. Karalahana Sarması
Karalahana sarması, Karadeniz’in özellikle Rize bölgesinde en sevilen yemeklerinden biridir. Karalahana yaprakları içinde pişirilen pirinç, fındık, kıyma, soğan ve baharat karışımıdır.
5. Mısır Ekmeği
Rize’nin kapalı kasabalarında görülmesi mümkün olan mısır ekmeği Rize mutfağının önemli bir lezzetidir. İçine konulan kişniş ve rezene, ekmeğe ayrı bir lezzet katıyor.
6. Palamut Tava
Karadeniz’in en meşhur balıklarından olan palamut, Rize mutfağında tava olarak servis edilir. Palamut tava, yağda kızartılmış patates, salata ve limonla birlikte servis edilir.
7. Laz Böreği
Rize’nin ünlü lezzetlerinden bir diğeridir Laz böreği. Aslında bir çeşit gözlemesi yapılırken iç kısmına lor peyniri konulması ile hazırlanıyor. Servis edilirken üzerine tere yağı dökülerek servis edilir.
Rize Mutfağı'nın beklenmedik lezzetlerine bir göz attığımızda, ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunu görüyoruz. Bu yemekler, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle bir araya gelerek, mükemmel bir tadı ortaya çıkarıyor. Ziyaret edenler için Rize mutfağından lezzetlerini denemek, mutlaka olmazsa olmazdır.
Rize, yeşilin ve doğal güzelliklerin coşkulu bir şekilde buluştuğu bir Türk ilidir. Doğası, kültürü ve mutfak kültürü ile bilinir. Rize Mutfağı, ülkenin diğer mutfağından farklıdır ve kendine özgü bir tadı vardır. Bu mutfağın beklenmedik lezzetleri, zengin bir kültüre ve tarihe sahiptir. Bu yazıda, Rize Mutfağı'nın beklenmedik lezzetlerini tanıyalım.
1. Muhlama
Rize’nin kahvaltı kültüründe mutlaka yer alan muhlama, tereyağı, mısır unu ve karadeniz peynirinin bir araya gelmesiyle yapılan bir yemeğidir. Kendine has bir tadı bulunmaktadır ve genellikle sucuk veya pastırma ile servis edilir. Bazen daha da sağlıklı bir hale getirmek isteyenler, içine yeşillikler ekleyerek veya sadece peynirle de yapabilirler.
2. Hamsiköy Pidesi
Rize’nin en meşhur lezzetleri arasında yer alan hamsiköy pidesi, hamurunun kabarmasıyla özel olarak yapılan bir pide çeşididir. Özellikle Karadeniz usulü yufka denilen bir hamurdan yapılan pide, iç malzemesi olarak genellikle pastırma, kaşar, domates ve biber kullanılır.
3. Kuru Fasülye Pidesi
Kahvaltının yanında ya da öğle yemeği olarak tüketilen kuru fasülye pidesi, Rize’ye özgü lezzetlerinden biridir. Üzeri bolca tereyağı ile servis edilir ve genelde yanında turşu da ikram edilir.
4. Karalahana Sarması
Karalahana sarması, Karadeniz’in özellikle Rize bölgesinde en sevilen yemeklerinden biridir. Karalahana yaprakları içinde pişirilen pirinç, fındık, kıyma, soğan ve baharat karışımıdır.
5. Mısır Ekmeği
Rize’nin kapalı kasabalarında görülmesi mümkün olan mısır ekmeği Rize mutfağının önemli bir lezzetidir. İçine konulan kişniş ve rezene, ekmeğe ayrı bir lezzet katıyor.
6. Palamut Tava
Karadeniz’in en meşhur balıklarından olan palamut, Rize mutfağında tava olarak servis edilir. Palamut tava, yağda kızartılmış patates, salata ve limonla birlikte servis edilir.
7. Laz Böreği
Rize’nin ünlü lezzetlerinden bir diğeridir Laz böreği. Aslında bir çeşit gözlemesi yapılırken iç kısmına lor peyniri konulması ile hazırlanıyor. Servis edilirken üzerine tere yağı dökülerek servis edilir.
Rize Mutfağı'nın beklenmedik lezzetlerine bir göz attığımızda, ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunu görüyoruz. Bu yemekler, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle bir araya gelerek, mükemmel bir tadı ortaya çıkarıyor. Ziyaret edenler için Rize mutfağından lezzetlerini denemek, mutlaka olmazsa olmazdır.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle