Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Mersin mutfağı, Anadolu mutfağının en zengin, en çeşitli ve kendine has lezzetlerle dolu bir bölgesidir. Uzun yıllardır tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge halkı, bu zenginliği mutfağına yansıtmıştır. Mersin Mutfağı; tuzlu ve tatlı olmak üzere, iki ana gruba ayrılır. Bugün sizlere Mersin'in yöresel tatlarından bahsedeceğim.
Yöresel Tatlar
Tuzlu Tatlar
Mersin'in en meşhur tuzlu tatlarından biri, daha çok kahvaltıda tüketilen zahterdir. Zahter, susam, sumak, dereotu ve yeşil soğandan yapılan bir harcın üzerine zeytinyağı ve limon sıkılarak servis edilir. Bölgenin diğer tuzlu tatları arasında fava, tirit, sac arası, bici bici, köme, lavaş, çörek gibi çeşitler yer alır.
Tatlı Tatlar
Mersin'in tatlı türleri arasında, tarhana çorbası gibi sıcak içecekler de yer almaktadır. Ancak tatlılardan bahsedildiğinde ilk akla gelen, başta cevizli kabak tatlısı (deveci armudu tatlısı) gelir. Mersin'de ayrıca; kazandibi, cevizli şekerpare, şambali, çörek tarifi, sini tatlısı, tahinli pide gibi tatlılar da oldukça meşhurdur.
Mersin Kültürüne Yöresel Tatlar
Bölge insanının kültüründe yöresel tatlar ayrı bir öneme sahiptir. Aileler, özellikle özel günlerde bir araya gelir ve birbirinden lezzetli yemekler hazırlanır. Bunlar arasında Cezerye, cevizli baklava, fıstıklı köme, lokum gibi değişik tatlar da yer alır. Mersin mutfağı, Anadolu mutfağına özgüdür ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde kolayca bulunmaz.
Mersin'in yöresel tatları, yüzyıllardır ailelerin geçim kaynağı olarak kabul edilir ve bugün bile gelenek haline gelmiştir. Mersin'e ziyaretinizde mutlaka tatmanız gereken bu lezzetler, damak zevkinize hitap edecek ve unutulmaz bir tat bırakacaktır.
Mersin mutfağı, Anadolu mutfağının en zengin, en çeşitli ve kendine has lezzetlerle dolu bir bölgesidir. Uzun yıllardır tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge halkı, bu zenginliği mutfağına yansıtmıştır. Mersin Mutfağı; tuzlu ve tatlı olmak üzere, iki ana gruba ayrılır. Bugün sizlere Mersin'in yöresel tatlarından bahsedeceğim.
Yöresel Tatlar
Tuzlu Tatlar
Mersin'in en meşhur tuzlu tatlarından biri, daha çok kahvaltıda tüketilen zahterdir. Zahter, susam, sumak, dereotu ve yeşil soğandan yapılan bir harcın üzerine zeytinyağı ve limon sıkılarak servis edilir. Bölgenin diğer tuzlu tatları arasında fava, tirit, sac arası, bici bici, köme, lavaş, çörek gibi çeşitler yer alır.
Tatlı Tatlar
Mersin'in tatlı türleri arasında, tarhana çorbası gibi sıcak içecekler de yer almaktadır. Ancak tatlılardan bahsedildiğinde ilk akla gelen, başta cevizli kabak tatlısı (deveci armudu tatlısı) gelir. Mersin'de ayrıca; kazandibi, cevizli şekerpare, şambali, çörek tarifi, sini tatlısı, tahinli pide gibi tatlılar da oldukça meşhurdur.
Mersin Kültürüne Yöresel Tatlar
Bölge insanının kültüründe yöresel tatlar ayrı bir öneme sahiptir. Aileler, özellikle özel günlerde bir araya gelir ve birbirinden lezzetli yemekler hazırlanır. Bunlar arasında Cezerye, cevizli baklava, fıstıklı köme, lokum gibi değişik tatlar da yer alır. Mersin mutfağı, Anadolu mutfağına özgüdür ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde kolayca bulunmaz.
Mersin'in yöresel tatları, yüzyıllardır ailelerin geçim kaynağı olarak kabul edilir ve bugün bile gelenek haline gelmiştir. Mersin'e ziyaretinizde mutlaka tatmanız gereken bu lezzetler, damak zevkinize hitap edecek ve unutulmaz bir tat bırakacaktır.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle