• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Mantarlı Pide Tarifi - Tercih Edilen Malzemeler

Adı : Mantarlı Pide Tarifi - Tercih Edilen Malzemeler

Mantarlı Pide Tarifi

Pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltılarda hem de öğle veya akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz bir lezzet olan pide, birçok farklı çeşidiyle sofralarımızı süslemektedir. Bu yazıda sizlere mantarlı pide tarifini anlatacağım.

Malzemeler:

- 500 gram un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su

İç malzemesi için:
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kaşar peyniri
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine sıvı yağ, tuz, toz şeker ve instant mayayı ekleyin.
2. Ilık suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık olarak yarım saat dinlendirin.
4. Bu sırada iç malzemeyi hazırlamak için mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayın.
5. Tavaya sıvı yağı alın ve soğanları ekleyip kavurun. Ardından mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
6. Karabiber ve tuz ile mantarları tatlandırın ve ocaktan alın.
7. Hamuru ikiye bölün ve her birini oklava yardımıyla pide şeklini vererek açın.
8. Açtığınız hamurun üzerine mantarlı iç malzemeyi yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
10. Fırından çıkan mantarlı pideleri dilimleyerek sıcak servis yapın.

Mantarlı pide tarifi ile ilgili olarak değişik örnekler verebiliriz. İsteğe bağlı olarak iç malzemeye ek olarak sucuk, sosis, biber, domates veya yeşilliklerle de pidenizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca pidenin üzerini sarımsaklı yoğurt veya acı sosla tatlandırabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Hamur mayalanma süresi nedir?
Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat gibi bir süre gerekmektedir. Hamuru örtüp, sıcak bir ortamda bekletebilirsiniz.

2. Mantar yerine başka bir malzeme kullanabilir miyim?
Evet, tabii ki. Mantar yerine sucuk, biber, domates, peynir gibi malzemeleri pideye ekleyebilirsiniz. Lezzetinize göre farklı kombinasyonlar da yapabilirsiniz.

3. Pişirme süresi nedir?
Fırında pişirme süresi yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında değişebilir. Alt ve üst yüzeyin kızarması için süreyi kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.

4. Pideyi nasıl saklayabilirim?
Pişen pideleri hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Isıtmadan mikrodalga fırında veya ızgara üzerinde ısıtıp servis yapabilirsiniz.

Mantarlı pide tarifi ile ilgili detaylı anlatıma ve örneklerle zenginleştirilmiş yazımız umarım beğeninizi kazanmıştır. Bu lezzeti deneyerek aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!"

Mantarlı Pide Tarifi - Tercih Edilen Malzemeler

Adı : Mantarlı Pide Tarifi - Tercih Edilen Malzemeler

Mantarlı Pide Tarifi

Pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltılarda hem de öğle veya akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz bir lezzet olan pide, birçok farklı çeşidiyle sofralarımızı süslemektedir. Bu yazıda sizlere mantarlı pide tarifini anlatacağım.

Malzemeler:

- 500 gram un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su

İç malzemesi için:
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kaşar peyniri
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine sıvı yağ, tuz, toz şeker ve instant mayayı ekleyin.
2. Ilık suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık olarak yarım saat dinlendirin.
4. Bu sırada iç malzemeyi hazırlamak için mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayın.
5. Tavaya sıvı yağı alın ve soğanları ekleyip kavurun. Ardından mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
6. Karabiber ve tuz ile mantarları tatlandırın ve ocaktan alın.
7. Hamuru ikiye bölün ve her birini oklava yardımıyla pide şeklini vererek açın.
8. Açtığınız hamurun üzerine mantarlı iç malzemeyi yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
10. Fırından çıkan mantarlı pideleri dilimleyerek sıcak servis yapın.

Mantarlı pide tarifi ile ilgili olarak değişik örnekler verebiliriz. İsteğe bağlı olarak iç malzemeye ek olarak sucuk, sosis, biber, domates veya yeşilliklerle de pidenizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca pidenin üzerini sarımsaklı yoğurt veya acı sosla tatlandırabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Hamur mayalanma süresi nedir?
Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat gibi bir süre gerekmektedir. Hamuru örtüp, sıcak bir ortamda bekletebilirsiniz.

2. Mantar yerine başka bir malzeme kullanabilir miyim?
Evet, tabii ki. Mantar yerine sucuk, biber, domates, peynir gibi malzemeleri pideye ekleyebilirsiniz. Lezzetinize göre farklı kombinasyonlar da yapabilirsiniz.

3. Pişirme süresi nedir?
Fırında pişirme süresi yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında değişebilir. Alt ve üst yüzeyin kızarması için süreyi kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.

4. Pideyi nasıl saklayabilirim?
Pişen pideleri hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Isıtmadan mikrodalga fırında veya ızgara üzerinde ısıtıp servis yapabilirsiniz.

Mantarlı pide tarifi ile ilgili detaylı anlatıma ve örneklerle zenginleştirilmiş yazımız umarım beğeninizi kazanmıştır. Bu lezzeti deneyerek aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!"


Avukat Web Siteniz Yok mu?

Hemen bugün bir Avukat Web Siteniz Olsun, Web'in gücünü keşfedin.

SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle


mantarlı pide pide hamuru iç malzemeler sos malzemeleri domates biber salçası sıvı yağ baharatlar