• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Cevizli Pide Tarifleri

Adı : Cevizli Pide Tarifleri

Cevizli Pide Tarifleri

Türk mutfağı denilince akla gelen birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de pide. Pide, hamurun üzerine eklenen malzemelerle yapılan bir tür yuvarlak ekmektir. İçine peynir, et, sebze gibi malzemeler konularak hazırlanabilir. Bu yazıda ise cevizli pide tarifleri hakkında detaylı bir bilgi vereceğiz.

Cevizli Pidenin Tarihi

Cevizli pide, Türkiye'nin güneydoğu bölgesine özgü bir tat olarak bilinmektedir. Bu bölgede, geleneksel olarak açık ateşte pişirilir. Cevizli pide, üzüm yaprağı ve kıyma gibi malzemeler ile de hazırlanabilir. Ancak en popüler olanı, cevizli pidedir.

Cevizli Pide Malzemeleri

- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Cevizli Pide Tarifi

1. Un, instant maya ve tuzu karıştırın.

2. Ilık su ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

3. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

4. Hamuru bir kenarda 1 saat kadar dinlendirin.

5. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün ve her bir parçayı yuvarlayın.

6. Yuvarlanmış hamuru 30 dakika daha dinlendirin.

7. Cevizi rondodan geçirin ve tuz ekleyerek karıştırın.

8. Dinlenmiş hamuru, cevizli harçla açın ve seramik fırın tabağına yerleştirin.

9. Her bir pideye tereyağı ekleyin.

10. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

11. Cevizli pidenizi sıcak servis edin.

Sık Sorulan Sorular

1. Cevizli pide hangi malzemelerle hazırlanır?

Cevizli pide, hamurun üzerine ceviz, tereyağı ve tuz eklenerek hazırlanır.

2. Cevizli pide ne kadar süre pişirilmelidir?

Cevizli pide, 25-30 dakika önceden ısınmış fırında pişirilmelidir.

3. Cevizli pide hangi bölgede yaygın olarak tüketilir?

Cevizli pide, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde yaygın olarak tüketilir.

4. Cevizli pide hangi öğünlerde servis edilir?

Cevizli pide, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğinde sıcak servis edilir.

5. Cevizli pide yapımı zor mudur?

Cevizli pide yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir."

Cevizli Pide Tarifleri

Adı : Cevizli Pide Tarifleri

Cevizli Pide Tarifleri

Türk mutfağı denilince akla gelen birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de pide. Pide, hamurun üzerine eklenen malzemelerle yapılan bir tür yuvarlak ekmektir. İçine peynir, et, sebze gibi malzemeler konularak hazırlanabilir. Bu yazıda ise cevizli pide tarifleri hakkında detaylı bir bilgi vereceğiz.

Cevizli Pidenin Tarihi

Cevizli pide, Türkiye'nin güneydoğu bölgesine özgü bir tat olarak bilinmektedir. Bu bölgede, geleneksel olarak açık ateşte pişirilir. Cevizli pide, üzüm yaprağı ve kıyma gibi malzemeler ile de hazırlanabilir. Ancak en popüler olanı, cevizli pidedir.

Cevizli Pide Malzemeleri

- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Cevizli Pide Tarifi

1. Un, instant maya ve tuzu karıştırın.

2. Ilık su ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

3. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

4. Hamuru bir kenarda 1 saat kadar dinlendirin.

5. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün ve her bir parçayı yuvarlayın.

6. Yuvarlanmış hamuru 30 dakika daha dinlendirin.

7. Cevizi rondodan geçirin ve tuz ekleyerek karıştırın.

8. Dinlenmiş hamuru, cevizli harçla açın ve seramik fırın tabağına yerleştirin.

9. Her bir pideye tereyağı ekleyin.

10. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

11. Cevizli pidenizi sıcak servis edin.

Sık Sorulan Sorular

1. Cevizli pide hangi malzemelerle hazırlanır?

Cevizli pide, hamurun üzerine ceviz, tereyağı ve tuz eklenerek hazırlanır.

2. Cevizli pide ne kadar süre pişirilmelidir?

Cevizli pide, 25-30 dakika önceden ısınmış fırında pişirilmelidir.

3. Cevizli pide hangi bölgede yaygın olarak tüketilir?

Cevizli pide, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde yaygın olarak tüketilir.

4. Cevizli pide hangi öğünlerde servis edilir?

Cevizli pide, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğinde sıcak servis edilir.

5. Cevizli pide yapımı zor mudur?

Cevizli pide yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir."


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


cevizli pide tarifi kıymalı cevizli pide sebzeli cevizli pide zeytinyağlı cevizli pide kabaklı cevizli pide tavuklu cevizli pide pizza usulü cevizli pide tarifi biberli cevizli pide tarifi fırında peynirli cevizli pide tarifi