*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Gelin pastası, düğünlerde sıklıkla kullanılan, görsel açıdan da büyüleyici olan bir pastadır. Yapımı biraz meşakkatli olsa da sonucu her zaman göz alıcıdır. Gelin pastası yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamak gerekir.
Gelin pastası yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gr tereyağı
Üzeri için:
- Beyaz şeker hamuru
- Seçtiğiniz renklerde şeker hamurları
- Krem şanti
Gelin pastası yapımı:
1. Fırını 175 dereceye ayarlayın, kalıbı yağlayıp unlayın.
2. Yumurta ve şekeri derin bir kapta 5-10 dakika boyunca çırpın.
3. Sıvı malzemeleri (süt, sıvı yağ) ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz ekleyip iyice karıştırın.
5. Karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
6. Kreması için, bir tencerede un, nişasta, şeker, yumurta sarısı, vanilya ve sütü karıştırın.
7. Kısık ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
8. Soğuyan keki üçe ayırın, arasına hazırladığınız kremayı sürün. Üzerini krem şanti ve şeker hamuru ile süsleyin.
Gelin pastası örnekleri:
- Çilekli Gelin Pastası: Kremasına çilek ekleyerek yapılan bu pastanın üzeri de çileklerle süslenir. Hem dekoratif hem de lezzetli bir seçimdir.
- Kuplu Gelin Pastası: Aynı boyutta hazırlanan iki kek arasına krema yerleştirerek yapılan bir pastadır. Üzerinde kuplar halinde kek dilimleri yer alır.
- Dantelli Gelin Pastası: Dantel görünümlü bir pasta yapmak için, beyaz şeker hamurundan dantel desenleri hazırlayıp pasta üzerine yerleştirin.
- Kurabiye Gelin Pastası: Alt kat kurabiye, üst kat ise kekten oluşan bu pastanın arasında çikolata kreması bulunur ve üzeri fıstıklı krem şantiyle süslenir.
Sık sorulan sorular:
Gelin pastası kaç katlı olmalıdır?
Gelin pastası genellikle 3 katlı yapılır. Ancak pastanın kaç katlı olacağı tamamen tercihe bağlıdır.
Gelin pastasında kullanılacak şeker hamurunun rengini nasıl seçebilirim?
Genellikle beyaz şeker hamuru kullanılırken, pastanın temasına göre değişik renkler tercih edilebilir. Dilerseniz pastanızı tamamen farklı renkte şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.
Gelin pastasının yapımı ne kadar sürer?
Gelin pastasını hazırlamak yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Ancak süslemesi biraz daha uzun zaman alabilir.
Gelin pastasını ne kadar önce hazırlamalıyım?
Gelin pastasını mümkün olduğunca son ana kadar hazırlamamanız önerilir. Ancak hazırlıkların tam zamanında tamamlanması için pastayı da son bir kaç saat önceden hazırlamanızda sakınca yoktur."
Gelin pastası, düğünlerde sıklıkla kullanılan, görsel açıdan da büyüleyici olan bir pastadır. Yapımı biraz meşakkatli olsa da sonucu her zaman göz alıcıdır. Gelin pastası yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamak gerekir.
Gelin pastası yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gr tereyağı
Üzeri için:
- Beyaz şeker hamuru
- Seçtiğiniz renklerde şeker hamurları
- Krem şanti
Gelin pastası yapımı:
1. Fırını 175 dereceye ayarlayın, kalıbı yağlayıp unlayın.
2. Yumurta ve şekeri derin bir kapta 5-10 dakika boyunca çırpın.
3. Sıvı malzemeleri (süt, sıvı yağ) ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz ekleyip iyice karıştırın.
5. Karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
6. Kreması için, bir tencerede un, nişasta, şeker, yumurta sarısı, vanilya ve sütü karıştırın.
7. Kısık ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
8. Soğuyan keki üçe ayırın, arasına hazırladığınız kremayı sürün. Üzerini krem şanti ve şeker hamuru ile süsleyin.
Gelin pastası örnekleri:
- Çilekli Gelin Pastası: Kremasına çilek ekleyerek yapılan bu pastanın üzeri de çileklerle süslenir. Hem dekoratif hem de lezzetli bir seçimdir.
- Kuplu Gelin Pastası: Aynı boyutta hazırlanan iki kek arasına krema yerleştirerek yapılan bir pastadır. Üzerinde kuplar halinde kek dilimleri yer alır.
- Dantelli Gelin Pastası: Dantel görünümlü bir pasta yapmak için, beyaz şeker hamurundan dantel desenleri hazırlayıp pasta üzerine yerleştirin.
- Kurabiye Gelin Pastası: Alt kat kurabiye, üst kat ise kekten oluşan bu pastanın arasında çikolata kreması bulunur ve üzeri fıstıklı krem şantiyle süslenir.
Sık sorulan sorular:
Gelin pastası kaç katlı olmalıdır?
Gelin pastası genellikle 3 katlı yapılır. Ancak pastanın kaç katlı olacağı tamamen tercihe bağlıdır.
Gelin pastasında kullanılacak şeker hamurunun rengini nasıl seçebilirim?
Genellikle beyaz şeker hamuru kullanılırken, pastanın temasına göre değişik renkler tercih edilebilir. Dilerseniz pastanızı tamamen farklı renkte şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.
Gelin pastasının yapımı ne kadar sürer?
Gelin pastasını hazırlamak yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Ancak süslemesi biraz daha uzun zaman alabilir.
Gelin pastasını ne kadar önce hazırlamalıyım?
Gelin pastasını mümkün olduğunca son ana kadar hazırlamamanız önerilir. Ancak hazırlıkların tam zamanında tamamlanması için pastayı da son bir kaç saat önceden hazırlamanızda sakınca yoktur."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle