• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Yumuşacık Lahmacun Tarifi

Adı : Yumuşacık Lahmacun Tarifi

Lahmacun, Türk mutfağında oldukça popüler bir yemektir. İnce yufkaların üzerine dökülen harcın ardından fırınlanan lezzeti, bir kebabın verdiği lezzeti aratmaz. Ancak, bazı insanlar tarafından yufkaların sert olması ve uğraş gerektirmesi nedeniyle tercih edilmez. İşte bu nedenle, yumuşacık lahmacun tarifi ile karşınızdayız!

Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limonun suyu

Hamur İçin:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
1. İlk olarak, hamuru hazırlamak için un, tuz, toz şeker ve mayayı bir kapta karıştırın.
2. Süt, su ve zeytinyağı ekleyerek hamuru yoğurun.
3. Yoğurma işlemi bittikten sonra, hamuru örtün ve 1 saat boyunca mayalanması için bekletin.
4. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezeler yapın.
5. Bezeleri streç filmler yardımı ile üzerlerini kaplayarak ağızlarından bıçak yardımı ile kesin.
6. Kesilen hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
7. Lahmacun harcı için; kıyma, domates, yeşil biber, kırmızı biber, soğan ve sarımsağı robotta çekin.
8. Zeytinyağını tavada kızdırın ve harçları ekleyip kavurun.
9. Salça, domates püresi, biber salçası, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
10. Harcı yoğunlaşana dek kısık ateşte pişirin.
11. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve hazır olan yumuşacık hamurları fırına sürerek yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
12. Piştikten sonra, lahmacunların üzerine harcı 3–4 yemek kaşığı yayın ve fırına tekrar sürerek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
13. Yumuşacık lahmacunlarınız servise hazırdır.

Sık Sorulan Sorular:
1. Hazırladığım hamurun mayalanması için kaç saat beklemeliyim?
- Hamurun mayalaması için en az 60 dakika beklemelisiniz.
2. Lahmacun harcı için hangi malzemeleri kullanabilirim?
- Lahmacun harcı için kıyma, domates, biber, soğan, sarımsak, salça, domates püresi, biber salçası, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber kullanabilirsiniz.
3. Hamurun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı, kulak memesi kıvamında olmalıdır.
4. Lahmacun pişerken ne sıcaklıkta ve kaç dakika pişirilmelidir?
- Lahmacunlarınız 200 derecede yaklaşık 4-5 dakika pişirilmeli ve ardından hafif bir şekilde harç yerleştirilerek tekrar 10-15 dakika pişirilmelidir.
5. Lahmacun tarifi kıyma yerine başka malzemelerle yapılabiliyor mu?
- Evet, lahmacun tarifi için etsiz kıyma, soya kıyması veya farklı sebzeler kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz."

Yumuşacık Lahmacun Tarifi

Adı : Yumuşacık Lahmacun Tarifi

Lahmacun, Türk mutfağında oldukça popüler bir yemektir. İnce yufkaların üzerine dökülen harcın ardından fırınlanan lezzeti, bir kebabın verdiği lezzeti aratmaz. Ancak, bazı insanlar tarafından yufkaların sert olması ve uğraş gerektirmesi nedeniyle tercih edilmez. İşte bu nedenle, yumuşacık lahmacun tarifi ile karşınızdayız!

Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limonun suyu

Hamur İçin:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
1. İlk olarak, hamuru hazırlamak için un, tuz, toz şeker ve mayayı bir kapta karıştırın.
2. Süt, su ve zeytinyağı ekleyerek hamuru yoğurun.
3. Yoğurma işlemi bittikten sonra, hamuru örtün ve 1 saat boyunca mayalanması için bekletin.
4. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezeler yapın.
5. Bezeleri streç filmler yardımı ile üzerlerini kaplayarak ağızlarından bıçak yardımı ile kesin.
6. Kesilen hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
7. Lahmacun harcı için; kıyma, domates, yeşil biber, kırmızı biber, soğan ve sarımsağı robotta çekin.
8. Zeytinyağını tavada kızdırın ve harçları ekleyip kavurun.
9. Salça, domates püresi, biber salçası, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
10. Harcı yoğunlaşana dek kısık ateşte pişirin.
11. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve hazır olan yumuşacık hamurları fırına sürerek yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
12. Piştikten sonra, lahmacunların üzerine harcı 3–4 yemek kaşığı yayın ve fırına tekrar sürerek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
13. Yumuşacık lahmacunlarınız servise hazırdır.

Sık Sorulan Sorular:
1. Hazırladığım hamurun mayalanması için kaç saat beklemeliyim?
- Hamurun mayalaması için en az 60 dakika beklemelisiniz.
2. Lahmacun harcı için hangi malzemeleri kullanabilirim?
- Lahmacun harcı için kıyma, domates, biber, soğan, sarımsak, salça, domates püresi, biber salçası, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber kullanabilirsiniz.
3. Hamurun kıvamı nasıl olmalıdır?
- Hamurun kıvamı, kulak memesi kıvamında olmalıdır.
4. Lahmacun pişerken ne sıcaklıkta ve kaç dakika pişirilmelidir?
- Lahmacunlarınız 200 derecede yaklaşık 4-5 dakika pişirilmeli ve ardından hafif bir şekilde harç yerleştirilerek tekrar 10-15 dakika pişirilmelidir.
5. Lahmacun tarifi kıyma yerine başka malzemelerle yapılabiliyor mu?
- Evet, lahmacun tarifi için etsiz kıyma, soya kıyması veya farklı sebzeler kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz."


Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


lahmacun ev yapımı malzemeler hamur iç harç baharatlar servis önerisi kolay tarif