• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Hatay'ın Yemek Alemleri: Sıcak Yemeklerden Tatlılara

Adı : Hatay'ın Yemek Alemleri: Sıcak Yemeklerden Tatlılara

Hatay, yemek kültürüyle ünlü olan bir ilimizdir. Türkiye'nin en lezzetli yemeklerinden birçok çeşidin doğduğu şehirdir. Bu yazımda sizlere Hatay'ın zengin yemek kültüründen bahsederek, işte size Hatay'ın en ünlü yemeklerinden bazıları;
1. Antakya Künefesi: Hatay denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri kuşkusuz Antakya künefesi. Özellikle Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmez tatlılarından biridir. İnce tel şeritler halinde kesilmiş hamur üzerine tereyağı sürülerek, tatlının en sevilen bölümlerinden olan peynir ve şerbet ekleniyor. Gerçek Antakya künefesi tatmak istiyorsanız, mutlaka Antakya'ya gitmelisiniz.
2. Iskenderun Köftesi: Bu yemeğin, Hatay'ın Iskenderun ilçesinde doğduğu söyleniyor. Gastronomi dünyasındaki en önemli yemeklerden biri olarak kabul edilen Iskenderun köftesi, tam 80 kadın ve 40 erkek katılımı ile hazırlanır. Etin özel baharatlarla harmanlanması ve uzun süre pişirilmesiyle lezzet veriliyor. Iskenderun köftesi tıpkı Adana kebabı gibi az yağlı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir.
3. Oruk: Bu yemek, Hatay'ın doğusunda bulunan Samandağ ilçesine özgü bir tür hamur işidir. İnce açılmış hamur üzerine lor peyniri, yeşil soğan, maydanoz ve baharatlar eklenerek pişirilir. Oruk, genellikle kahvaltıda ve öğle yemeklerinde tüketilir.
4. Biberli ekmek: Katmer olmadan önce, Hatay'da biberli ekmek yıllardır yapılmaktadır. İncecik açılmış hamur üzerine acı biber ve baharatlar eklenerek fırınlanır. Biberli ekmek, özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir ve genellikle kaşar peyniriyle servis edilir.
5. Kebap çeşitleri: Adana kebabı, Antep kebabı gibi kebab çeşitleri, Hatay mutfağında da sıklıkla tüketilmektedir. Söz konusu Hatay olduğunda, kebabların da yemeklerin en özel çeşitleri arasında yer aldığına şüphe yoktur.
6. Humus: Hatay'da yapılan humus, dünya genelinde en sevilen mezeler arasındadır. İnce çekilmiş tahin, limon suyu, sarımsak ve ceviz gibi malzemelerin harmanlanmasıyla yapılan humus, özellikle pide ya da lavash ekmekle servis edilir.
7. Lahmacun: Hatay'ın lezzetli lahmacunları, orta hamurun üzerine kıyma, domates, yeşil biber, baharatlar ve soğan karışımı ile yapılır. Lahmacunlar özellikle kahvaltıda tüketilir.
8. Dürüm: Dönerin lahmacuna sarılıp yanına birkaç yeşillik eklenerek oluşturulmuş lezzetli bir lezzet olan dürüm, kahvaltıda, öğün arası ve öğle yemeklerinde tüketilir.
Sonuç olarak, Hatay'ın yemek alemleri oldukça zengin ve çeşitlidir. Hatay, Türk yemek kültürünün en önemli bölgesidir. Bu bölgede yer alan restoranları ziyaret ederek, zengin lezzetlerin tadını çıkarmak için mutlaka Hatay'ı ziyaret etmeniz gerekiyor. Sizler de bu lezzetlerin tadına doymak isterseniz, Hatay'a bir seyahat planlayabilirsiniz.

Hatay'ın Yemek Alemleri: Sıcak Yemeklerden Tatlılara

Adı : Hatay'ın Yemek Alemleri: Sıcak Yemeklerden Tatlılara

Hatay, yemek kültürüyle ünlü olan bir ilimizdir. Türkiye'nin en lezzetli yemeklerinden birçok çeşidin doğduğu şehirdir. Bu yazımda sizlere Hatay'ın zengin yemek kültüründen bahsederek, işte size Hatay'ın en ünlü yemeklerinden bazıları;
1. Antakya Künefesi: Hatay denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri kuşkusuz Antakya künefesi. Özellikle Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmez tatlılarından biridir. İnce tel şeritler halinde kesilmiş hamur üzerine tereyağı sürülerek, tatlının en sevilen bölümlerinden olan peynir ve şerbet ekleniyor. Gerçek Antakya künefesi tatmak istiyorsanız, mutlaka Antakya'ya gitmelisiniz.
2. Iskenderun Köftesi: Bu yemeğin, Hatay'ın Iskenderun ilçesinde doğduğu söyleniyor. Gastronomi dünyasındaki en önemli yemeklerden biri olarak kabul edilen Iskenderun köftesi, tam 80 kadın ve 40 erkek katılımı ile hazırlanır. Etin özel baharatlarla harmanlanması ve uzun süre pişirilmesiyle lezzet veriliyor. Iskenderun köftesi tıpkı Adana kebabı gibi az yağlı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir.
3. Oruk: Bu yemek, Hatay'ın doğusunda bulunan Samandağ ilçesine özgü bir tür hamur işidir. İnce açılmış hamur üzerine lor peyniri, yeşil soğan, maydanoz ve baharatlar eklenerek pişirilir. Oruk, genellikle kahvaltıda ve öğle yemeklerinde tüketilir.
4. Biberli ekmek: Katmer olmadan önce, Hatay'da biberli ekmek yıllardır yapılmaktadır. İncecik açılmış hamur üzerine acı biber ve baharatlar eklenerek fırınlanır. Biberli ekmek, özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir ve genellikle kaşar peyniriyle servis edilir.
5. Kebap çeşitleri: Adana kebabı, Antep kebabı gibi kebab çeşitleri, Hatay mutfağında da sıklıkla tüketilmektedir. Söz konusu Hatay olduğunda, kebabların da yemeklerin en özel çeşitleri arasında yer aldığına şüphe yoktur.
6. Humus: Hatay'da yapılan humus, dünya genelinde en sevilen mezeler arasındadır. İnce çekilmiş tahin, limon suyu, sarımsak ve ceviz gibi malzemelerin harmanlanmasıyla yapılan humus, özellikle pide ya da lavash ekmekle servis edilir.
7. Lahmacun: Hatay'ın lezzetli lahmacunları, orta hamurun üzerine kıyma, domates, yeşil biber, baharatlar ve soğan karışımı ile yapılır. Lahmacunlar özellikle kahvaltıda tüketilir.
8. Dürüm: Dönerin lahmacuna sarılıp yanına birkaç yeşillik eklenerek oluşturulmuş lezzetli bir lezzet olan dürüm, kahvaltıda, öğün arası ve öğle yemeklerinde tüketilir.
Sonuç olarak, Hatay'ın yemek alemleri oldukça zengin ve çeşitlidir. Hatay, Türk yemek kültürünün en önemli bölgesidir. Bu bölgede yer alan restoranları ziyaret ederek, zengin lezzetlerin tadını çıkarmak için mutlaka Hatay'ı ziyaret etmeniz gerekiyor. Sizler de bu lezzetlerin tadına doymak isterseniz, Hatay'a bir seyahat planlayabilirsiniz.


Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Hatay yemek kültürü Antakya Künefesi Iskenderun Köftesi Oruk Biberli Ekmek Kebap Çeşitleri Humus Lahmacun Dürüm