• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Gaziantep'in Tadını Çıkarmanız İçin 7 Yemek Önerisi

Adı : Gaziantep'in Tadını Çıkarmanız İçin 7 Yemek Önerisi

Gaziantep, Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip şehirlerinden biridir. Lezzetli yemekler, çeşitli mezeler ve tatlılarıyla ünlüdür. Şehirde, yemek kültürü yüzyıllar boyunca korunmuş, geliştirilmiş ve turistlerin de büyük beğenisini kazanmıştır. İşte, Gaziantep'te tadabileceğiniz 7 lezzetli yemek önerisi;
1. Antep Lahmacunu: Gaziantep'in meşhur lahmacunu, incecik açılmış hamurun üzerine sürülen özel harç ve baharatlarla yapılmaktadır. Antep'in kıyması, sumak, nar ekşisi, domates, biber, soğan ile birleşip lezzetli bir lezzet ortaya çıkarmaktadır.
2. Yaprak Şiş: İnce doğranmış dana etinin sarımsaklı yoğurt, biber ve domates gibi sebzelerle kaplanarak şişe takılıp sunulması ile yaprak şiş elde edilmektedir. Tadı, lezzeti ve özel baharatlı sosu ile özellikle et severlerin vazgeçilmez yemeklerinden biridir.
3. Beyran: Gaziantep'te, kuzu eti ve pirinç ununun bir arada pişirilerek yapılan bir çorba türüdür. Tavada kavrulmuş sarımsaklı ekmek ile birlikte servis edilir.
4. Katmer: Katmer hamuru ince ve kat kat açılarak yağda kızartılır. Üzerine Antep fıstığı ve şerbet dökülerek lezzet katılır. Gaziantep'in meşhur tatlıları arasındadır.
5. Çiğ Köfte: Çiğ köfte, ince bulgurun harçla birleşmesi ile hazırlanır. İçerisinde özellikle isot baharatı, taze soğan ve maydonoz gibi malzemeler de bulundurulur ve lezzet katılır.
6. Kebap: Gaziantep'te kebap sevenler için bol seçenek var. Fıstıklı, nohutlu ve domatesli kebap çeşitlerinin yanında katıklı, ciğer kebabı da mutlaka denemeye değer.
7. Baklava: Antep fıstığı ile yapılan baklavası, şerbeti ile ve el yapımı özellikte lezzet baklavalarıyla ünlüdür. Tatlı sevmeyenler bile, Gaziantep'in bu ünlü lezzeti karşısında dayanamaz.
Gaziantep'in lezzetli yemeklerini tatmak için şehre özgü restoran ve lokantaları ziyaret edebilirsiniz. Bu yerlerin birçoğu, hala geleneksel yöntemlerle yemek pişiriyor ve lezzetlerine orijinal dokunuşlar yapıyor. Antep'in yemekleri damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu yazdığım öneriler, yalnızca Gaziantep'in mutfağından bazı örneklerdir, ancak ziyaretiniz sırasında deneyebileceğiniz sayısız yemek çeşidi mevcut.

Gaziantep'in Tadını Çıkarmanız İçin 7 Yemek Önerisi

Adı : Gaziantep'in Tadını Çıkarmanız İçin 7 Yemek Önerisi

Gaziantep, Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip şehirlerinden biridir. Lezzetli yemekler, çeşitli mezeler ve tatlılarıyla ünlüdür. Şehirde, yemek kültürü yüzyıllar boyunca korunmuş, geliştirilmiş ve turistlerin de büyük beğenisini kazanmıştır. İşte, Gaziantep'te tadabileceğiniz 7 lezzetli yemek önerisi;
1. Antep Lahmacunu: Gaziantep'in meşhur lahmacunu, incecik açılmış hamurun üzerine sürülen özel harç ve baharatlarla yapılmaktadır. Antep'in kıyması, sumak, nar ekşisi, domates, biber, soğan ile birleşip lezzetli bir lezzet ortaya çıkarmaktadır.
2. Yaprak Şiş: İnce doğranmış dana etinin sarımsaklı yoğurt, biber ve domates gibi sebzelerle kaplanarak şişe takılıp sunulması ile yaprak şiş elde edilmektedir. Tadı, lezzeti ve özel baharatlı sosu ile özellikle et severlerin vazgeçilmez yemeklerinden biridir.
3. Beyran: Gaziantep'te, kuzu eti ve pirinç ununun bir arada pişirilerek yapılan bir çorba türüdür. Tavada kavrulmuş sarımsaklı ekmek ile birlikte servis edilir.
4. Katmer: Katmer hamuru ince ve kat kat açılarak yağda kızartılır. Üzerine Antep fıstığı ve şerbet dökülerek lezzet katılır. Gaziantep'in meşhur tatlıları arasındadır.
5. Çiğ Köfte: Çiğ köfte, ince bulgurun harçla birleşmesi ile hazırlanır. İçerisinde özellikle isot baharatı, taze soğan ve maydonoz gibi malzemeler de bulundurulur ve lezzet katılır.
6. Kebap: Gaziantep'te kebap sevenler için bol seçenek var. Fıstıklı, nohutlu ve domatesli kebap çeşitlerinin yanında katıklı, ciğer kebabı da mutlaka denemeye değer.
7. Baklava: Antep fıstığı ile yapılan baklavası, şerbeti ile ve el yapımı özellikte lezzet baklavalarıyla ünlüdür. Tatlı sevmeyenler bile, Gaziantep'in bu ünlü lezzeti karşısında dayanamaz.
Gaziantep'in lezzetli yemeklerini tatmak için şehre özgü restoran ve lokantaları ziyaret edebilirsiniz. Bu yerlerin birçoğu, hala geleneksel yöntemlerle yemek pişiriyor ve lezzetlerine orijinal dokunuşlar yapıyor. Antep'in yemekleri damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu yazdığım öneriler, yalnızca Gaziantep'in mutfağından bazı örneklerdir, ancak ziyaretiniz sırasında deneyebileceğiniz sayısız yemek çeşidi mevcut.


E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Gaziantep zengin mutfağı lezzetli yemekler mezeler tatlılar lahmacun yaprak şiş beyran katmer çiğ köfte kebap baklava restoranlar